Bodrum Gündem

Bodrumlu Hakim Mehmet Reşat Koparan HSYK Üyeliğine Aday..

Halen Kayseri 1.Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi olarak görev yapmakta olan ve Bodrum Dereköy doğumlu Mehmet Reşat Koparan HSYK Üyeliğine Aday olduğunu açıkladı.

Bodrumlu Hakim Mehmet Reşat Koparan HSYK Üyeliğine Aday..
20.09.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


5982 Sayılı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 12.09.2010 tarihinde halkoyuna sunulmuş ve kabul edilerek kanunlaşmıştı.


Anayasanın değişen 159 (3) ve geçici 19(1)-d maddelerinde öngörülen HSYK üyeliğine seçilme koşullarına sahip olduğunu söyleyen Mehmet Reşat Koparan, YSK gözetiminde yapılacak olan HSYK üyeliği seçimlerine adaylığımı açıkladı. İlkesinin hâkim ve savcıların HSYK’da özgürce ve onurlu bir şekilde temsili ve mesleki sorunlarına duyarlı samimi bir muhatap bulmaları olduğunu kaydeden Koparan “Demokrasi, İnsan Hakları ve hukukun üstünlüğüne destek verecek, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığına güvence olacak bir HSYK yapılanmasına olumlu katkı vermek en büyük amacımızdır.” dedi.


Heart Disease  


Mehmet Reşat Koparan Kimdir?


1962 Bodrum doğumlu, 1973 yılında Dereköy İlkokulundan, 1976 yılında ise Bodrum Ortaokulundan mezun oldu.


Lise eğitimimi İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde tamamladı ve 1979 yılında mezun oldu.


1986 yılında İstanbul Hukuk Fakültesinden mezun olarak, 1989 yılında Çatak Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladı. 1991 yılında ise Kale(Denizli) C.Savcılılığı, 1994 yılında kendi isteği ile hâkimliğe geçip Kaş ilçesine tayin oldu.


1998-2001 yılları arasında Muş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yaptı.


2001 yılında buyana ise Kayseri Adliyesinde görevli olup 1.Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi.


 


Mesleki çalışmaları   :


A-Kayseri Hâkimliğim sırasında kaleme aldığı;


1-“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları Işığında Adil Yargılanma Hakkı”,


2-“Bir Koruma Tedbiri Olarak Arama”,


3-“Bir Koruma Tedbiri Olarak Tutuklama”,


4-“Uzlaşmada Edimin Konusu”,


5-“Ceza Sorumluluğunu Kaldıran ve Azaltan Sebepler”,


6-“Cinsel Saldırı ve Taciz Suçları”,

Retin-A without prescription

7-“Yağma”,


8-“Hırsızlık”,


konulu makaleleri çeşitli dergi ve internet sitelerinde yayınlanmış ve birçok eserde dip not olarak atıfta bulunulmuş.


 


B-İnsan Hakları ve Ceza Hukuku konularında Kayseri de yayın yapan Elif TV ve Kampüs TV  de canlı yayın programlarında  kamuoyuna bilgi vermiş.


 


C-Kayseri de bölgesel nitelikte gerçekleştirilen Hâkim ve Savcılara yönelik İnsan Hakları Eğitimi Seminerlerinde oturumlara başkanlık ederek ve sunumlarda bulunulmuş.


 


buy Ventolin D-Yine Kayseri de bölgesel nitelikte gerçekleştirilen Hâkim ve Savcılara yönelik Yeni Türk Ceza Adaleti Sisteminin Tanıtım seminerlerinde  oturumlara başkanlık edilmiş ve çeşitli sunumlarda  bulunulmuş.


 


E-İlgili kurumlardan gelen muhtelif talepler üzerine Kayseri deki Polis Müdürlerine, Polis Okulu öğrencilerine, ayrıca bölgede görev yapan kolluk amirlerine Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Hukuku konularında çeşitli sunumlar gerçekleştirilmiş.


 


F-Adalet Bakanlığınca Gerçekleştirilen Bölge Adliye Mahkemelerinin tanıtım seminerlerinde (Ankara ) Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatında görevli hakimler ve savcılara, bir kısım Adalet Müfettişlerine, Yargıtay Tetkik hakimlerine, Ankara hakim ve savcılarına, ayrıca


(Erzurum da) Ağır Ceza Mahkemesi Başkanları C.Başsavcılarına ve kıdemli hakimlere yönelik sunumlar yapmış.


 


G-Yine Adalet Bakanlığınca gerçekleştirilen Uzlaşma Uygulamalarının geliştirilmesi seminerlerinde (İstanbul) bölgede görevli hâkim ve savcılara  sunumda bulunulmuştur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.