Bodrum Gündem

BELEDİYELER ve ÇEVRE KAYGISI

28.09.2010
0
A+
A-

Bodrumun ekonomisini öncelikle turizme dayamış bir kent olduğu ortak bir kabuldür.

Bu bölge, ufak pansiyonculuk, lokantacılık, deniz, kum turizmi boyutlarını çok aşan daha boyutlu bir turizm anlayışını konuyu pek irdelemeden, tartışmadan, uzun vadeli plan-proje yapmadan, kafa göz girişerek benimsedi. Herkafadan başka çıkan ayrıksı seslere göre yön arayan, çarpık turizm anlayışına göre haldır huldur Bodrum′a şekil verilmeye çalışılıyor.

generic Cialis Professional cheap Clonidine

Her şeyi olumsuz tarafıyla gören bir yapıda olmadığım için hep iyimserliğimi koruyorum. Kabul etmeliyiz ki ana yollar başta olmak üzere, kanalizasyon, su sistemlerinin çağdaş düzeye getirilmesi gibi çok boyutlu, zor altyapı çalışmalarının altından harika bir şekilde kalkıldı.  Geçtiğimiz günlerde kızımın Canada′lı hocaları Türkiye′ye, sonra da bizim buralara geldiler. Onları ağırlarken, beğenip beğenmeyeceklerinden kaygı duyarak hep dışarlıklı bir gözle baktım etrafıma. Sonuç kimi zaman iyi ama çoğunlukla olumsuzdu. Düzensiz, karmakarışık, tüm gayretlere rağmen prensipsiz bir gelişme, yayılma, yeşil düşmanlığı… Belediyelerin taahütleriyle, yaptıkları birbirini tutmuyor. Beş yıldır Gümüşlükte′yim. Bu tarafları bilenler bilir ki asri mezarlık gibi tüm tepeleri kaplamış olan yazlık konutların %50′si boş ve atıl. Ama ne çare ki Eylül′ün birinci haftası  inşaat makinelerinin sesi sabahın köründen doğayı doldurmaya başladı yine. Kimin için ne için atılıyor bu temeller, kazılıyor mahvediliyor bu doğa belli değil!.


Bir başka kötülük de belde arası yolların kötülüğü. Turgutreis belediyesi  Gümüşlüğe giden yola neden bakım yapmaz delikleri kapatmaz?! Sonra  neredeyse her karış yere konulan o hız kesici kasisler?!! Üzerleri bile boyanmamış, bu yamru yumru kasislerde uyarıcı bir işaret bulunmaması sürücülerin onları son anda fark etmesine, vasıtların gereksiz sarsılmasına,altlarını çaprpmalarına, tekerlek ve jantlarda yamulmalara neden oluyor. Bunlar yaya geçişinde güvenliği sağlayacakken bu kez de araç sürücülerini tehlikeye sokuyor.

order Cytotec

Akyarlar yolu kimin yönetiminde?


Otomobillere verilen maddi zararları gözardı ederek, artık Bodrumun hiçbiryerinde böylesi bulunmayan bu kontrolsüz kasisleri ısrarla burada kim tutuyor?

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.