Bodrum Gündem

Bitez Belediyesinde İmar Sorunları Bitmiyor..

Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez Alp Arbak ve Özay Kartal tarafından hazırlanan haber sitesinde yayımlanan İlk ihale iptal edildi, zarar 800 bin lira başlıklı haber ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Bitez Belediyesinde İmar Sorunları Bitmiyor..
04.10.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Başkan Çömez bu internet sitesinde yayınlanan haberin yalan ve tehdit içerdiğini söyledi. Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez Belediye Meclis salonunda konu ile ilgili olarak açıklama yaptığı basın toplantısında “Bu konunun tarafıma sorulması yeterli olurdu. Bu şekilde yayın yapılarak hataya düşülmüştür. Daha öncede bir çok kez hakkımızda yayınlar yapılmıştı. Biz yaptığımız işleri titizlikle ve olabildiğince hassasiyetle yapıyoruz. Şeffaf belediyecilik anlayışı içinde de yapılanlar ve alınan kararları halkımızla ve basınla da her zaman paylaşıyoruz. Fakat bu haber tamamen yanlış ve tehdit sonucu yazılmış bir haberdir” dedi.


Çömez: İhale bedeli 800 bin değil, 80 bin liradır…

Cialis super active no prescription

Başkan Çömez açıklamasında “İlk ihale iptal edildi, zarar 800 bin lira” başlıklı haberde iddia edilen suçlamaları ret ederek şu noktalara dikkat çekti; “Belediyemizi 800 bin lira zarara uğrattığımız ile ilgili olarak, nereye, ne kadar ödeme yapıldığına dair bilgi ve belge var mı?Bitez Belediyesi sınırlarının tamamını kapsayan 1/5000 ölçekli nazım plan ile, 1/1000 ölçekli uygulama planlarının bir bölümü 09 Eylül 2010 tarihinde ve 80 bin lira bedelle ihale edilmiştir. Bu planın maliyet bedelinin tamamı da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacaktır.” Dedi.


Belediyeyi yıpratmak adına yapılan bu tür yayınlara üzüldüğünü ve basının tarafsızlık ilkesi ile bağdaşmadığını ifade eden başkan Çömez “Her türlü eleştiriye açığız. Yanlışımız varsa bize söylemeniz yeterlidir. Gereği neyse kanunlar çerçevesinde yaparız. Bundan sonraki yayınlarınızda telefon ile yada bizzat yüz yüze görüşerek bilgi alabilirsiniz.” şeklinde konuştu. Başkan Çömez; “Daha çok imar kirliliği ile ilgili pek çok dosyamız şu anda yargıda devam ediyor. Bunlarla ilgili göreve geldiğimiz günden bu yana buraya yetkili kişiler, yeminli kişiler aylarca burada bizim proje ve planlarımız üzerinde araştırma yaptı. Bazı isteklere, yasaya aykırı olan isteklere bizim cevap vermemiz ve onaylamamız mümkün değildi. Ne yazık ki bu tür istekler oldu ve biz bu istekleri açıkçası iskana uygun olmayan bir bina için bizden iskan talebinde bulundular.” diyerek yaptıkları işin doğruluğunu savundu.


Alp Arbak: Haber, İçişleri Bakanlığı’na verilen bir dilekçeye dayanılarak kurgulanmıştır…


Konu ile ilgili olarak haber sitesi yayıncıları Alp Arbak ve Özay Kartal ile görüştük. Alp Arbak haberi, İçişleri Bakanlığı’na verilen bir dilekçeye dayanılarak kurgulayıp, hazırladığını kaydetti. Arbak “Haber yalan değildir. Dilekçenin kopyası bendedir. Benim yalan haber yaptığımı söylemek çok ayıptır. Dilekçenin altındaki isimleri basın ahlak ilkeleri gereği açıklamak zorunda olmadığım için “Bitez Sevenleri” olarak yayına girdim.” dedi.


Kartal: Belediyeyi mercek altına alacağız demek tehtid midir? purchase Lithium


Özay Kartal ise Bitez’de adına kayıtlı bir bina olmadığını söyleyerek ispat etmeleri halinde tüm suçlamaları kabul edeceğini kaydetti Kartal “İmar müdürü ile daha önce bir tartışmamız olmuştur. Ancak asla tehdit söz konusu olmamıştır. Sadece Bitez Belediyesini mercek altına alacağımızı söylemiştik ve bu konu karşımıza çıktığında da haber sitemizde kullandık. Bu haberciliğin bir gereği değil midir? Biz en çok basın toplantısına çağrılmayarak, cevap hakkımızın kullandırılmamasına üzüldük. Ben şimdi sorarım, bir korktukları mı var, bizi muhatap kabul edip basın açıklamasına çağırmadılar. Zaten halka sorunuz, Bitez’de herkesin Belediye ile ve imar müdürü ile ilgili sıkıntıları var” dedi.


Kurallara uyan Bürokrat Belediyeci olmakla suçlanıyor…

Çömez özellikle bu sezon hep sorunlar ile didişmek zorunda kaldı. Önce AKTUR, sonra Yalı’da yol zincirlenmesi, sahilde şezlong sorunları ve diğerleri. Her platformda yaptıkları işleri titizlikle ve hassasiyetle yaptıklarını söyleyen Başkan Çömez dürüst, çevreci ama bürokrat ve kurallar ile iş yapan bir başkan olarak değerlendiriyor. Başkan Çevre Koruma Kurulu ve Anıtlar Kurulu kararlarına titizlikle uymaya çalıştığını ifade ediyor ama vatandaş belediyenin bürokrasi ve kurallar içinde boğduğunu söylüyor. Bir çok Bitezli ise başkanın çevreci ve Bitezi koruyan kararlarından dolayı övgü ile bahsediyor. Dürüstlüğü ve mütevaziliği konusunda bir çok kişinin fikir birliğine vardığı Başkan Çömez′in başkanlık döneminde bir çok konuda eleştiri ve övgüler ile karşı karşıya kalacağı görünüyor. buy albuterol
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.