Bodrum Gündem

Kore Yıldızlarından Biri Daha Kaydı..Güle Güle Gazim..

Geçtiğimiz hafta kolundaki uyuşukluk ve halsizlik şikayeti ile Gaziler Derneğinde fenalaşarak ambulans ile hastaneye kaldırılmıştı. Bu gün sabah saatlerinde Bodrum Kore gazilerinin en yaşlısı Nurettin İnderim yaşama gözlerini yumdu.

Kore Yıldızlarından Biri Daha Kaydı..Güle Güle Gazim..
05.10.2010
0
A+
A-


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber order Nolvadex


Nurettin İnderim Bodrum’un tanıdığı simalardan. Şimdi orta yaşlarda olanlara şakalaşan, o dönem Nato’ya girebilmek için Kore’ye gönderilen Türk askerlerinden birisi. Geçtiğimiz hafta şikayetleri vardı, hastanede sıraya girmek zorunda kaldığını, orada görevli gençlerin kendisine sert davrandığını, “Gaziysen napalım, herkes gibi sıraya gir! Dediklerini anlatıyordu. Halbuki Devlet Hastanesinin kabul bölümünde “GAZİLERE ÖNCELİK VERİLİR” yazısı olmasına karşın sıraya sokuyorlardı Nurettin Gazimi ve diğer gazilerimi.

 


Gazimin cenazesinin başında bir Mehmet bekledi, sonra selam durdu diğeri yer değiştirdiler. Oda gazimin başında nöbete durdu. Öğle namazı ardından kılınan namaza 80 bilemediniz 100 kişi katılabildi. Kimi duymadığından, kimi dükkanını kapatamadığından, kimide siyaset konuşulamayacağından olsa gerek gelememişlerdi, gazimin cenaze namazına. Tanımadığı için ilgilenmeyenlerde vardı. Kimmiş o diye soranlar da oldu. Bir turist yanaştı yanıma niye bayrak sarılı tabuta dedi, anlatmaya çalıştım “GAZİ” olduğunu. Yüzü değişti üzüldü onun için o yabancı turist. Ben orada birilerine Gazi kelimesinin İngilizcesini sorarken, cenazeye katılmadan oradan geçen biri, “Savaşta yaralananlara Gazi denir” dedi sırıtarak. Sonra yürüdü gitti ne işi var ise. Kelime anlamını biliyordu. Lakin gerçek anlamını bilmediğinden olsa gerek yürüdü gitti.


Mehmetçiklerin omuzlarında cenaze aracına kondu hafifçe, arkadaşlarından biri taşıyordu çerçeveli fotoğrafını.


Sonra gitti…


Retin-A online

Sonsuzluğa uğurladık oradaki birkaç geride kalanla Gazimi…


Kaç tane kaldılar o günden bilmiyorum…


Güneydoğudan gençleri de ekleniyor bir bir, kaç olacaklar onu da bilmiyorum… Generic Paxil


Ama evlatlarıma anlatmalıyım…


Evlatlarımıza anlatmalıyız…


Gazimi…


Gazilerimizi…


 


Güle güle Nurettin Gazim, ışıklar içinde yat…


 


Not : Nurettin İnderim’i ilk defa geçen hafta tanımıştım, benim gazimdi o, diğerleri gibi.


 


Ya sizin?


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.