Bodrum Gündem

Bodrum Hükümet Konağı Biteze Taşınıyor (mu)?

İbrahim Çömez Hükümet Konağının en kısa sürede Biteze taşınmasını umuyorum

Bodrum Hükümet Konağı Biteze Taşınıyor (mu)?
10.10.2010
0
A+
A-

BODRUM′DA HÜKÜMET KONAĞI BİR BELDEYE TAŞINMAK  İSTENİYOR Plan B online


 


Bodrum Hükümet Konağı  Bitez Beldesi′ne taşınıyor (MU?)


 


İbrahim Çömez “Hükümet Konağının en kısa sürede Bitez′e taşınmasını umuyorum “


 


buy Promethasin online Zeki Özkeskin/Bodrum Gündem Haber


Bodrum Merkez′inde Neyzen Tevfik caddesi üzerinde faaliyet gösteren Bodrum Hükümet Konağı′nın Bitez Beldesi sınırları içerisine taşıması için çalışma başlatıldı. Bir süre önce gündeme gelen proje kapsamında Bodrum Kaymakamlığı′nın yanı sıra, Emniyet Müdürlüğü, Vergi Dairesi, Nüfus Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumların Bitez Beldesi′ne taşınması planlanıyor.


 


Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir tarafından Bitez Belediyesi′ne gönderilen resmi yazı ile Bitez Beldesi′nde Adliye binasının hemen yanında bulunan ve mülkiyeti Hazine′ye ait olup Karayolları tarafından kullanılan 31.284 metrekarelik alanın imar plan tadilatının yapılması istendi. 3. derece doğal sit olan arazinin plan tadilatı Bitez Belediye Meclisi tarafından yapılıp Muğla Koruma Kurulu tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.


 


Hükümet Konağı′nın Bitez Beldesi sınırları içerisine alınmasıyla ilgili Belediye Başkanı İbrahim Çömez bir açıklama yaparak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çömez yaptığı açıklamada, Hükümet Konağı′nı taşıma sürecinin doğru olduğunu ifade ederek şunları söyledi.”Süreç Kaymakamlığın önce sözlü olarak bu konuyu bize iletmesiyle başladı. Daha sonra bu konuyla ilgili resmi yazı yazdı. Biz de bu konuyu tabi ki meclisteki arkadaşlarımıza ilettik. Onların da bu konudaki görüşlerini aldık. Daha sonra halkımızın görüşlerini aldık ve meclis üyesi arkadaşlarımızın edindikleri bilgiler doğrultusunda bunun yapılması konusunda bir ön karar aldık. Bununla ilgili şu anda plan tadilatı çalışması yapıyoruz. Umuyorum bunu en kısa zamanda sonuçlandırıp Hükümet Konağı′nın yapımına başlanır diye düşünüyorum.”


 


BİTEZ HALKININ DA GÖRÜŞLERİNİ ALDIK


Çömez, Bitez halkının tamamının görüşlerine başvuramadıklarını ancak kahve sohbetlerinde konuyu vatandaşlara ilettiğini belirterek şunları kaydetti.”Bitez halkının bu konuda tamamını bilgilendirdiğimizi söyleyemem. Ancak vatandaşlarla birebir yaptığımız kahve toplantılarında halkla yapmış olduğumuz temaslarda, Bitez için iyi bir çalışma olacağı konusunda bilgi aldık. Sayın Kaymakamımızın bize bildirdiğine göre bu kararı ve plan tadilatını ne kadar kısa sürede yapabilirsek sonucunun da ona göre hızlanacağını düşünüyoruz.”


 


DİĞER RESMİ DAİRELER DE BİTEZ′E TAŞINACAK buy plan-b


Hükümet konağının Bitez Beldesine taşınmasının yanı sıra  diğer kamu kurumlarının da  Bitez Beldesine taşınması için çalışma yapıldığını da ifade eden Çömez sözlerini şöyle sürdürdü.


“Sanıyorum tüm resmi kurumları kapsayan bir çalışma olacak. Aynen Emniyet Müdürlüğü hatta Vergi Dairesi de düşünülüyordu, ama oradaki alan bütün bu kurumlar için yeterli midir, tabii ki bu proje aşamasında belli olacaktır. Bu konuyla ilgili bazı belediyelerin birleştirilmesi de gündemde, bunlar da konuşuluyor. Ama bununla ilgili bize bir resmi belge gelmiş değil. O gelişmelere göre herhalde bunlar da değerlendirilecektir. Ancak bunun bizi ilgilendiren bölümü Adliye binasının bile Bitez′e yapılmış olması. Etrafında oldukça geniş bir alanı etkiledi. Hükümet Konağı′nın mevcut alana yapılmış olması ayrıca bunun etrafında yeniden bir planlama çalışmasını gerektirecektir. Biz şu anda yapacağımız plan çalışmalarında bunu da göz önünde bulunduruyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.