Bodrum Gündem

Durmuş Ali Öztürk: BELEDİYELERİN BİRLEŞMESİ BİR FANTAZİDİR…

ÖZEL HABER : CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk…

Durmuş Ali Öztürk: BELEDİYELERİN BİRLEŞMESİ BİR FANTAZİDİR…
10.10.2010
0
A+
A-

CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk: 99′da on bir belediye ayrılması populizmdi, gereksizdi…

Belediyelerin Birleştirilmesi Bir Fanteziden İbarettir.


Çözüm “büyükşehir” modelidir. order Proscar

 
methotrexate online
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber
Belediyelerin birleştirilmesi konusunun bir fanteziden ibaret olduğunu söyleyen CHP İlçe Başkanı Öztürk “Ancak bu düşüncem laik, demokratik ve sosyal hukuk devletinde geçerli tabiki. eğer cumhuriyet rejimi tamamen rafa kalktıysa (ki malasef öyle görünmeye başladı) artık herşey olabilir diye bakmak gerekiyor.” diyerek iktidara çattı. Accutane online
Bodrum′un 11 belediyeye çıkarılmasının o dönemin yanlışı olduğunu savunan Öztürk bu saatten sonra belediye sayısının azaltılması çok ciddi mağduriyetler ve sakıncalar doğuracağına dikkat çekti. Başkan Öztürk “Eğer hükümet Bodrum′un sorunlarının çözümü konusunda samimiyse çözüm mümkündür, ama çözüm mevcut belediyeleri yok etmek değildir. Mevcut belediyeler arasında eş güdümü sağlamaktır. Bunun da yolları vardır. öncelikle burada şunu belirtmeliyim bu konuda 11 belediye başkanının vebali vardır. iyi niyetle oluşturulmuş olan ve yarımadanın sorunlarının ortak çözümüne katkısı olacak olan “belediyeler birliği” kadük hale getirildi. İşletilemedi, çalıştırılamadı, siyaset yapma heveslerine kurban edildi. Oysa yarımadanın sorunlarının çözümü üzerinden siyaset yapmak doğru değildir. “ben başkan olmazsam bu kurumu çalıştırmam, dağıtırım” anlayışının kimseye yararı yoktur. Ne yapana, nede yapılana.” Diyerek Belediyeler birliğinin işlevsel hale getirmenin çözüm olabileceğini ifade etti.

Çözüm “İlçe Büyük Şehir” Modelidir…
CHP İlçe Başkanı Öztürk hükümet çözüm konusunda samimi olası halinde Bodrum yarımadasına “büyükşehir” modeli bir belediyecilik sistemi getirebileceğini söyledi. Bunun kesin çözüm olduğunu savunan Öztürk şöyle konuştu “Bazı belediyeleri kapatma çözüm değil, çözümsüzlüktür, yarımada üzerinde siyasi oyun oynamaktır. Hangi kritere göre, hangi belediyeyi kapatacaksınız. Bitez, Ortakent, Konacık, Yalı….. iyi ama neden. Kriteriniz nedir? Ortakent ′en daha mı büyük yada önemli Gümüşlük mesela…yada Göl-Türkbükü daha mı önemsiz. Efendim ilçe belediyesine 5 km mesafede olan belediyeler kapanacakmış. Eğer kriter buysa Türkiye′de yüzlerce belediyeyi kapatmanız gerekmez mi?  Örneğin menteşe belediyesi, Kavaklıdere belediyesine çok mu uzaktır. Yada Bozarmut belediyesi,Yatağan belediyesine.. bu benzeri örnekleri çoğaltabiliriz. yok efendim biz Bodrum′a özel çözüm üretiyoruz derseniz. çözüm “büyükşehir” modelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.