Bodrum Gündem

KARS nire Bodrum nire?

14.10.2010
0
A+
A-

Geçtiğimiz hafta kızımla Karstaydık.

Bu şehrin ızgara planlı bir tasarımı , mimarisinin Baltık tarzı olduğunu artık Türkiye′de bilmeyen yok.

Gerçekten de bir zamanlar harika bir kentmiş. Ancak  çarpık kentleşme kurbanı sıradan bir taşra kentine hızla dönüşmekte olduğunu yerinde gözlemleme olanağı bulduk. Kars′ın ünlü nesi varsa yıkılmaya, dağılmaya, zamana boyun eğmeye başlamış. Ulusal tarihimizi simgeleyen tabyalar bile mezbeleye  dönmüş.

Değerli, kutsal bişey kalmamış.
buy Valtrex online no prescription
Neden böyle olmuş?
purchase Disulfiram
İnsanlarla konuştuğumuzda hep suçu gelen giden belediyelerde buldular. Her gelen başkan oy kaygısıyla gelene paşam, gidene ağam demiş, yerli, yabancı, bizden, onlardan kayırmacılığına gidilmiş hep.

Plan program hak getire.

Büyük projeler, büyük hayaller ile epey de para koparılmış sağdan soldan. Ancak sonuçta evi, arsası olanın dayanılmaz,karşı konulmaz taleplerine uyulmuş.

Şehirciliğe örnek gösterilen o muntazam plan zorlanarak yamuk,  yumuk, rengarenk betebe süslemeli, taşra işi zevksiz betonarme apartımanlar doldurmuş heryanı.
Kars′ta bütün belediye başkanlarına örnek olması gereken bir gerçek bütün başkanların kesinkes, kaytsız şartsız uymaları gereken tek şeyin bilimsel plan ve programlar olduğunu gösteriyor.
Buy Orlistat
Başkanların seçmenlerinin ya da  çevrelerini saran mütaahit tarzı insanların küçük ihtiraslarını yansıtan taleplere ve tavsiyelere kulak tıkayarak bilimsel olanın peşinden ayrılmamaları gerektiğine en büyük örnek Kars′ın bugünkü halidir.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.