Bodrum Gündem

Muğlaya dolmuş uçak havaalanları yapılacak

İki havalimanına sahip Muğlada, 10 veya 20 kişilik küçük ticari ve sivil uçakların yanında, 70 kişiye kadar taşıma kapasitesi olan pervaneli uçaklara yönelik dolmuş uçak havaalanı yapılacak. Bu amaçla il merkezinde üç nokta belirlendi.

Muğlaya dolmuş uçak havaalanları yapılacak
14.10.2010
0
A+
A-

Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında, İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Şahin, burada yaptığı konuşmada Muğla′ya havaalanı kazandırma çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Bu çalışmadan sonuç alabilmemiz için milletvekillerimize ve yerel yönetimlerimize de görev düşüyor” dedi.
Ordering Cialis online
Muğla′nın önde gelen bir turizm merkezi olarak dolmuş uçakların inip kalkabildiği bir havaalanına sahip olması gerektiğini vurgulayan Vali Şahin, “Bir ilçeden bir ilçeye, Muğla′dan yakın illerdeki ören yerlerine turistler 10 veya 20 kişilik helikopterlerle, uçaklarla taşınabilir. Bunu iller arasında da yapabiliriz. Avrupa′da çok yaygın. Biz havaalanını yaparsak, sivil havacılık öncelikli olarak gelir. Denizli yolunda, Yaraş yakınlarında devlete ait bir arazi bulduk; Muğla merkeze 10 dakika mesafede. Gökova′daki eski havaalanını da gündemimize aldık ancak oradaki okaliptüs ağaçları sebebiyle mümkün olamayacağını öğrendik. Düzeyn′de düşünülebilir ama Yaraş daha uygun gibi” diye konuştu.


buy Phenergan


Belediye Başkanı Osman Gürün de konuya sıcak baktıklarını kaydederek, “Dolmuş uçak uygulamasını, şu anda Bora Jet yapıyor. Az sayıda il arasında seferleri var. Havaalanına sahip olursak, Muğla′yı da hemen ağlarına alacaklardır. Bu konuda THY ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilileriyle görüştük, onlar da sıcak bakıyor. İki büyük havalimanına sahip ikinci il olarak, pervaneli uçak havaalanı Muğla′ya yakışır. Özellikle 25 bin öğrencinin bulunduğu il merkezi için bu çok önemli” dedi. order Topamax on line

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.