Bodrum Gündem

ÇÖZÜM İLÇE BÜYÜK ŞEHİR MODELİDİR..

Bodrum uzunca bir zamandan beri, kendinden ödün veriyor ve sermayeden yiyor.

ÇÖZÜM İLÇE BÜYÜK ŞEHİR MODELİDİR..
26.10.2010
0
A+
A-

Durmuş Ali Öztürk /CHP Bodrum İlçe Başkanı


Dünya’nın ve Türkiye’nin turizm merkezlerinden en önemlisi olan Bodrum merkez olma özelliğini kaybediyor ve kaybettiriliyor.


Öncelikle şunu belirtmek isterim; Bugün bu açıklamayı CHP ilçe başkanı kimliğimle, CHP örgütü adına değil sadece, bir Bodrum’lu olarak “Bodrum’a sahip çıkmamız gereğinde” hareketle yapıyorum ve başta siyasi partiler, özelliklede AKP ilçe başkanına seslenerek bütün kişi, kurum ve kuruluşlara seslenerek yapmak istiyorum.


    Sadece Türkiye’de değil, bütün Dünya’da bir tane Bodrum var, ve Bodrum sonsuza kadar var olacaktır. Çok özel ve önemli olmaya da devam edecektir.


Bodrum 11. yüzyıldan beri, Leleglerden de önce bir merkezdir Ama son yıllarda yaşananlar, yapılanlar maalesef Bodrum’un merkez olma özelliğini bitiriyor. Bodrum Kaymakamlığının 28.10.2009 tarihinde malmüdürlüğüne yazdığı yazıda “Kaymakamlık binasının yetersizliği, kamu kurumlarının birbirinden uzak olmasından dolayı hizmette aksamalar nedeniyle” ya Kaymakamlık binasının arkasındaki araziyi de içine alan bir Kaymakamlık binası, ya da Bitez deki hazine arazisinin, Kaymakamlık binası için tahsisi istenmektedir.


Önce; Sayın Kaymakamın bu talebi son derece doğru, yerinde ve iyi niyetlidir, çözüme yöneliktir. Bu ayki meclis toplantısında söz konusu, alan ile ilgili imar tadilatı kabul edildi.


Ama buna rağmen Kaymakamlık binasının Bitez’e taşınması girişimleri artık dedikoduyu aşmış, ciddi girişim haline gelmiştir.

Buy Toradol

Adliye binası Bitez’e gitti. Bu Bodruma yapılmış bir haksızlıktı, ama bunda Bodrum’un tepkisizliğini de varlığını kabul edelim. Şimdi birde Kaymakamlık Bitez’e giderse bunun bir vebali vardır, bu vebal hepimizindir. Bu konu siyaset üstü partiler üstüdür . Şimdi birileri adliye binasının gitmiş olmasının sorumluluğunu CHP ye yükleyebilir. O zamanki koşulları burada konuşmak istemiyorum. Eğer bu konuda bir siyasi sorumluluk varsa ben CHP olarak kabul ediyorum. Bu sorumluluğu üstüme alıyorum, yeter ki bu konuyu siyaset yapmanın dayanılmaz hafifliğine kurban etmeyelim.


Kaymakamlık binasının Bitez’e gitmesi, Bitez’in ilçe, Bodrum’un belde olması anlamını taşır.


Türkiye’de hatta dünyada Kaymakamlık binalarının ilçe yerine beldede olduğu tek örnek yoktur.


Bodrum merkezde fiziki olarak yer sorunu var, mazereti de geçerli değildir. 2003 yılında lisenin altında bulunan 5,5 dönümlük boş alan ve otogarın bulunduğu 20 dönümlük alan resmi kurum alanı olarak imar planında kayıtlıdır. Eğer bu 25 dönümlük alan yeterli gelmiyorsa BODRUM LİSESİ de şimdiki Kaymakamlık binasıyla değiştirelim. Alın size yaklaşık 5 dönüm daha, etti mi yaklaşık 30 dönümlük alan, bütün kamu kurumlarını, belediye dahil bu bölgeye toplayalım. Şuan ki otogarın altına yapılacak 2 katlı otoparka da bir katını köy minibüslerini bir katını da şehir içi minibüslere verdiğiniz zaman köyden yada şehir içinden gelen vatandaş bütün resmi kurumlardaki işini rahatça görüp evine dönebilir.


Şimdi Bodrum’lu olarak;


1- Kaymakamlık Bodrum da kalacaktır ve kalmalıdır.


2- Adliye binasını da Bodrum’a geri  istiyoruz . Söz konusu bölgeye bütün resmi kurumları toplayalım,bu proje hiçte zor bir proje değildir.Bütün kurumların başta belediye olmak üzere bu konuda samimiyetle çalışıp, konuyu ciddiyetle ele almaları halinde çok hızlı bir şekilde bu yapılabilir.Otogarı Torbaya taşıyalım zaten yeri hazır. Kaymakamlık ve resmi kurumları Bodrum’a taşıyalım .Adliye dahil, gelin bunu yapalım Bodrum’a sahip çıkalım. adliyeden boşalacak olan binayı da çok küçük bir tadilatla, Bodrum’un çok ihtiyacı olan kongre merkezi yapalım.Ben bu konuda; Bodrum’un sorunlarını çözmek istediğini söyleyen merkezi ve hükümeti de göreve davet ediyorum.


fast delivery Brand Viagra Eğer adliye binasının taşınması Kaymakamlık binasının çalışılmasının altında hükümetin Bodrumla ilgili MAKRO SİYASİ projesi yoksa, buyurun size çözüm önerisi.


Eğer 5 yıldızlı otellerde yapılan gizli Başkanlar toplantılarında bir takım anlaşmalara varıldıysa bunu Bodrum halkı unutmayacaktır. Ben bu konuda herkesi ciddi ve iyi niyetli olmaya, çözüme katkı koymaya davet  ediyorum . Bildiğiniz gibi uzunca bir zamandır 4 belde   Belediyesi’nin Bodrum’a bağlanması operasyonu, Bodrumluya rağmen yürütülüyor ve son aşamaya geldiği anlaşılmakta. Kaymakamlık binasını da Bitez’e taşıyarak Bitez’i, Ortakent’i, Konacık’ı, ve Yalı’yı Bodrum’un mahallesi yapma girişimi önce etik ,hukuki ve doğru değildir.


Bodrum üzerinde oynanmaya çalışılan siyasi oyunun Bodrum farkında olmalıdır. Bu konu siyasete alet edilmeyecek kadar hassas ve önemlidir. Bu konuda Yarımadanın tamamı tavır almalıdır. Özellikle Bodrum’un en bakir beldelerinin kapatılmasının farklı bir amacı var mı? Diye sormadan da edemiyor insan. Gerekçesi son derece komiktir. “İlçe belediyesine 5 km mesafedeki belediyeler kapatılacakmış. Bu durumda Türkiye’de 1000 den fazla belediyeyi kapatmanız gerekir. Bu mantıkla devam edin, ikinci adım Yalıkavak, Turgutreis vs. devam eder çünkü bu sefer onlar 5 km yakına gelir. Belediyelerin kapatılması olayı 26.Mayıs 2010 da Bodrum Kaymakamlığı’nın talep yazısıyla başlamış ve çok hızlı geçen süreçte son aşama İçişleri bakanlığı Bodrum belediye meclis kararı, imar haritaları ve 5 km den yakın olduğunu gösterir, mesafe haritalarını istemiş.


Burada bişey sormak istiyorum bu konuda bu güne kadar kapatılacak belediyelerin halkına sormayı geçtim, halkın temsilcileri olan belediye başkanlarına sorulmuş mu?


Hayır.


Soruluyor mu?


Hayır. where can i buy Plavix


Sadece bağlanacak belediye olan Bodrum belediyesinden “kabul ettiğine” dair meclis kararı isteniyor. Biz demokratik, laik sosyal hukuk devletinde yaşadığımızı sanmaya devam mı edelim?


Ben buradan Bodrum belediye başkanıma naçizane bir soru sormak istiyorum.Eğer bu gün bodrumun değil de, Ortakent’in belediye başkanı olsaydı bu birleşmenin “Bodrum’a çağ atlatacağını” söyler miydi, savunur muydu?.Demokrat olmak zor zanaattir, bedelleri vardır. Ucuz demokrat olmak işin kolayıdır ama vebali vardır. Ben yaptım oldu ben yaparsam iyi olur mantığından önce Bodrum’a yararı yoktur, sonra bu mantığın sahiplerine de yararı yoktur.


Herkesi samimiyete davet ediyorum. Siyasi hesapları bir kenara bırakıp Bodrum’u ve Bodrum halkını düşünmeye davet ediyorum. Eğer siyasi hesap yaparsam bu birleşmeden en karlı çıkacak siyasi parti benim partimdir. Ama bu konuda siyaset yapmak ne siyasete nede Bodrum’a katkı sağlamaz.


Eğer merkezi hükümet Bodrum’un sorunlarının çözümünde samimiyse Bodrum da “İLÇE BÜYÜKŞEHİR” modeli tartışılmalıdır. Bu model Yarımadada planlama bütünlüğünü sağlayacak bir modeldir. Ancak bu modeli biz CHP olarak dikkat etmiyoruz, Yarımada’da tartışsın diyoruz. Çünkü Bodrum Yarımadası inanılmaz bir insan ve beyin zenginliğine sahiptir. Bu konuda en doğru çözümü bulacaktır. Yeter ki merkezi hükümet bu konuda samimi olsun, hatta Bodrum İl olma seçeneğini de tartışmalıdır.Masaya koyup,masada tutmalıdır.Bu konuda özgüven sorunu yaşamamalıyız. Şırnak’ın İl olduğu Türkiye’de Bodrum’un da il olma özelliğini zaten bünyesinde barındırmaktadır.


Ben bütün Bodrum kamuoyunu Kaymakamlık binasının taşınması, 4 belediye’nin kapatılıp merkeze bağlanması, Bodrum’a İLÇE BÜYÜKŞEHİR statüsünün tanınması yada  İl olma seçeneğinin de tartışılması konusunda çağrıda bulunuyorum. Gelin Bodrumumuza hep beraber sahip çıkalım, Bodrum’u siyasi çıkar hesaplarına kurban etmeyelim.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.