Bodrum Gündem

Eğitim-Senden Baskı ve Sürgünlere Tepki..

21 YILLIK ÖĞRETMENİ ÇAY PASTA SERVİSİNİ GECİKTİRDİ DİYEREK SÜRÜP CEZA VERDİLER

21 YILLIK ÖĞRETMENE ÇAY-PASTA SERVİSİ YAPMADIN SÜRGÜNÜ-CEZASI..

Eğitim-Senden Baskı ve Sürgünlere Tepki..
03.11.2010
0
A+
A-

Bodrum Gündem Haber


Bodrum Eğitim-Sen Bodrum’da öğretmenlere yapılan baskı ve sürgün cezalarını protesto etmek ve kamuoyunu bilgilendirmek için bir basın toplantısı düzenledi.


21 yıllık öğretmen ve müdür yardımcısını çay-pasta servisini yarım saat geciktirdi diyerek Bodrum’dan Milas’a sürülmesi, uyarı ve idari para cezası verilmesi, müdür yardımcılığından alınması sendikalı öğretmenleri isyan ettirdi. Meslek öğretmeni cezaların şokundan kurtulamadığını ve Muğla Bölge İdare Mahkemesi’ne müracaat ederek dava açtığını belirtirken Eğitim-Sen (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) Bodrum Şubesi’nde toplanan öğretmenler son iki yılda Bodrum’da öğretmenlere yapılan sürgün ve keyfi uygulamaları protesto etti.


Turgutreis’teki “Turgutreis Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi” teknik müdür yardımcısı evli ve iki çocuk babası 21 yıllık öğretmen 43 yaşındaki Ersun Avcı 23 Haziran 2010 tarihinde aynı okul bahçesi içerisinde sorumlu olduğu Uygulama Oteli’nde saat 10.00’da yapması gereken çay-pasta servisini restoran bölümünde temizlik yapılması nedeniyle yarım saat geciktirmesi nedeniyle İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan şikayet sonucu iki müfettişin yaptığı soruşturmanın ardından Milas Ticaret Meslek Lisesi’ne sürülerek 13 Eylül tarihinde kendisine 5 ay süreyle maaşının 30’da birinin kesilmesi, müdür yardımcılığı görevinden alınarak öğretmenlik görevine verilmesi ve uyarı cezası verilmesi öğretmeni isyan ettirdi.


 


Yarım Saat Geciken Çay Servisi Sürgün Nedeni Oldu… Buy Strattera online


Avcı, Eğitim Sen Bodrum Şubesi ‘nde sendika sözcüsü Engin Karataş ve Yusuf Solmaz ile birlikte yaptığı açıklamada Haziran ayında meydana gelen olayda , çay ve pasta servisinin yapıldığı restoran bölümünde temizlik yapılması nedeniyle servisin yarım saat geç başlaması nedeniyle olay günü  bir buçuk saat sonra iki müfettişin okula gelerek ifade alarak soruşturma başlattığını belirterek “16 Eylül’de İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan tarafından tarafıma gönderilen yazıda otelin resepsiyon bölümüne “Cafe-Break servisi teknik sebeplerle daha sonra yapılacaktır” yazmam ve çay ve pasta servisini yaklaşık yarım saat geciktirmem nedeniyle hakkımda soruşturma açıldığını ve çeşitli cezalar verildiğini öğrendim. O gün restoranın temizlik ve hijyen açısından servise uygun olmaması nedeniyle ve otelde bulunan konukların rahatını düşünerek yarım saat temizlik yaptırdım çay ve pasta servisini saat 10.00 yerine 10.30’da başlattım. Saat 11.30 ‘da okula gelen iki müfettiş, bunlar ilçe milli eğitim müdür yardımcıları Mehmet Ali Durmuş ve Ahmet Manav’dır, hakkımda şikayet olduğunu, çay ve pasta servisi yapılamadığını belirten yazıyı izinsiz astığımı ve ifade vermem gerektiğini söylediler. Çay pasta servisi yapılamadığını belirten yazının asılması için izin alınması gerekmez. Bende ifadeye gerektirecek bir durum olmadığını, sorumlu müdür yardımcısı olmam nedeniyle gerekli temizliği yaptırıp servisi yaptığımı söyledim. Aradan dört ay geçtikten sonra tarafıma yapılan tebligatta, çay ve pasta servisini geç yaptığım, emirlere uymadığım gerekçesiyle Milas Ticaret Meslek Lisesi’ne gönderildiğim, ayrıca uyarı ve 5 ay sürece maaşımdan otuzda bir oranında kesinti yapılması cezası verildiği tebliğ edildi. 21 yıllık öğretmen ve idareciyim. Bugüne kadar tek bir ceza almadığım gibi sadece çay pasta servisi yarım saat gecikti diyerek müfettişleri görevlendirmek, para ve idari cezası vermek, üstüne üstlük daha altı ay önce göreve başladığım okuldan Milas’a sürülmek zoruma gitti. Eğitim Sen’i bir öğretmen olmam nedeniyle baskılara ve haksız cezalara maruz kaldım. Bu nedenlerle verilen bu cezalı hak etmedim. Bölge İdare Mahkemesi’ne cezaların iptali ve görev yerime iptal edilmem için gerekli başvuruları yaptım. Çok komik ama çay ve pasta servisini geciktirdim diye sürülen ilk öğretmen ben oldum galiba” dedi.


Viagra Gold no prescription Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan’ın Eğitim-Sen Sendikası Üyesi Öğretmenlere karşı Yıldırma Politikası İzliyor…


Sendika sözcüsü Karataş ise yaptığı sözlü ve yazılı açıklamada İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan’ın son 3-4 yıl içerisinde sendikalı öğretmenlere karşı bir yıldırma politikası izlediğini ve Kadriye Esin Sezgin, Zümrüt Sabancıoğullarından, Mustafa Yılmaz , Güler Bacakçı ve Kamber Güven’in çeşitli psikolojik baskı ve cezalara maruz kalarak başka ilçelerdeki okullara sürüldüklerini belirterek yaptığı açıklamada “Bodrum’da Eğitim Sen’li öğretmen olmak müdür baskısı altında , iş huzurundan yoksun yaşamak demek haline gelmiştir.Korku yönetimi , keyfi müdür uygulamaları ilçedeki okulların birçoğuna hakim olmuştur. İlçe Milli Eğitim tarafından sürülen öğretmenler işlerini layıkıyla yapan öğrenciler ve veliler tarafından çok sevilen kişilerdir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri kısa zamanda bu kadar öğretmeni sürmeye harcadıkları gayreti öğretmenlerin sorunlarını gidermek için harcasalardı daha iyi olurdu. Sendikal çalışmalarımız nedeniyle Türkiye genelinde en çok ceza alan sendikalı öğretmenlerin bulunduğu il Muğla, ilçe  ise Bodrum’dur. Yaşadığımız bu sorunları sık sık kaymakamlık ve valiliğe bildirmemize rağmen sorunlar azalmamış artmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan sendikalar arasında taraf olmuş, Eğitim Sen üyelerinin başka sendikalara geçmeleri için çaba sarf etmiş, yetkileri ile öğretmenlerimizi psikolojik olarak tehdit etmektedir. Bodrum’da görev yapan öğretmenlerimiz Özcan’ın bu baskılarına, sürgünlere teslim olmayacak, haklarını kanun önünde arayacak gerekli hesabı soracaktır” dedi.


Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan; “İddialar tamamen asılsızdır”


Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ise Eğitim Sen sözcüsü ve öğretmen Avcı’nın iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Özcan öğretmen Avcı’nın olayının meydana geldiği Haziran ayında izinli olduğunu, Avcı hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen şikayetlerin ardından Kaymakam Özdemir’in talimatı ile iki müfettişin okula giderek inceleme yaptığını belirterek “Müfettiş ve muhakkikler raporlarını hazırlamış, görevini yapmayan ve kötüye kullandığı raporlar ve tanıklarla saptanan ilgili cezaları vermişlerdir. Avcı çay ve pasta servisi yapması gerekirken yapmamış, yapmadığı halde “Cafe Break servisi teknik sebeplerle daha sonra yapılacaktır” yazısını resepsiyona asmış, görevle ilgili konularda yükümlü olduğu kişilere yalan ve yanlış beyanda bulunmuş, talimatname ile uhdesinde verilen işleri kasten yapmamak suçlarını işlemiştir. Olayın meydana geldiği gün ise uygulama otelimizde Türkiye’nin çeşitli illerinden 100’ün üzerinde eğitimci seminer için gelmişlerdi. Ve mağdur olduklarını belirtmişlerdi. Yapılan araştırmada Avcı’nın çay pasta servisini sürekli engellediği de ortaya çıkmıştır. Sendikalı veya sendikasız öğretmen ayırımı yapmamız söz konusu olamaz. Bu iddialar tamamen asılsızdır. Bizler kanunun bize verdiği yetki ve hukuk içerisinde davranmak zorundayız. Ayrıca ben öğretmen Avcı’yı  göreve başladığından buyana bir veya iki kez ya gördüm ya görmedim. İdari ve hara cezaları ilçemiz müfettişlerinin raporları doğrultusunda verilmiş, Milas’taki görevlendirme ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Bizimle ilgisi yoktur. Ayrıca gerek sendikalı öğretmenler ve gerekse öğretmen Avcı tüm bunlara itiraz ediyorlarsa, şikayetlerini ilgili bölge mahkemesine yapabilir, haklarını arayabilir. Haklı görülürlerse zaten gereken yapılır. Yaptığımız tüm işlemler yasalara uygundur. Amacımız kurum içerisinde yönetmelikleri uygulayarak disiplini sağlamaktır. Derebeylik ile değil demokrasi ve hukuk kuralları içerisinde kurumu yönetiyoruz, 1200 öğretmenin bulunduğu Bodrum’da kurum içi ilişkileri ve disiplini de yönetmelikler çerçevesinde sağlıyoruz, kimseye baskı, tehdit yaptığımız haksız ceza verdiğimiz doğru değil, bunun tek bir örneğini gösteremezler” dedi.


 


EĞİTİM-SEN BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ


5 Üyemiz Sürüldü. Bodrum’da Görev Yapan Öğretmenler Baskı Altında.


 


Bodrum’da Eğitim Sen üyelerine karşı yürütülen baskılar devam etmektedir. 5 üyemiz, okullarda müdürlerin keyfi uygulamalarına itiraz ettikleri için soruşturulmuş, soruşturmaları sürgünle sonuçlanmıştır.


Kadriye Esin SEZGİN, Barış Akay Anaokulu müdür vekili iken Çiftlik M. Yazıcı İlköğretim Okulu anasınıfı öğretmenliğine, Zümrüt SABANCIOĞULLARINDAN, Bodrum Gümüşlük İlköğretim Okulu’ndan Fethiye Kumluca İlköğretim Okuluna; Mustafa YILMAZ, Bodrum Çiftlik M. Yazıcı İlköğretim Okulu’ndan Konacık Cahit Özvezneci İlköğretim Okuluna, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi öğretmeni, üyemiz Güler BACAKÇI Fethiye Endüstri Meslek Lisesi’ne sürgün edilmişlerdir. Ayrıca; Bodrum Turgutreis Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Teknik Müdür Yardımcısı Ersun AVCI devam etmekte olan soruşturma ile ilgili 28.06.2010 tarihli olurla bu görevinden alınmıştır. Daha soruşturmanın ilk aşamasında görevden alınması ardından Milas Ticaret Lisesi’ne sürülmesi peşin hükümlülüğün bir göstergesidir.


           


Görevden almalar ve sürgünler Avrupa standartlarını yakalamaya çalıştığımız bu ortamda insan hakkı ihlalidir.


 


Sürülen Öğretmenlerin Tamamı Başarılı ve Deneyimli Öğretmenlerdi. Bazı Öğretmenlerimizin Soruşturması Devam Etmektedir. Hak Arayan Öğretmenler İş Huzurundan Yoksun, Sürgünlerle Karşı Karşıya…


 


Kadriye Esin SEZGİN, Şehit Barış Akay Anaokulu müdür vekili iken Gayretli çalışmaları ile okulunu İlçede en çok talep edilen anaokuluna dönüştürmüştür. Gayretli Çalışmaları Bodrum halkının dilindedir. Çalışmaları nedeniyle takdir edilmesine rağmen sürgünden kurtulamamıştır. SEZGİN şu anda Çiftlik Mustafa Yazıcı İlköğretim Okulu anasınıfı öğretmenliğini başarı ile yürütmektedir.


 


Zümrüt SABANCIOĞULLARINDAN, geçirdiği teftiş sonucunda yüksek bir not ile onurlandırılmıştır. Geçtiğimiz yıl Okul müdürlüğü yapan Mehmet Akif SENGİR’ in Toplantı sırasında Öğretmenlere hakaret etmesine sessiz kalamamıştır. Müdürü Üslubunu değiştirmesi konusunda uyarmıştır.  O günden sonra psikolojik baskı ve cezalara maruz kalarak Bodrum Gümüşlük İlköğretim Okulu’ndan Fethiye Karadere İlköğretim Okuluna sürülmüştür.


 


Mustafa YILMAZ, Deneyimli bir öğretmen olarak işini severek yapmaktadır, kimseyle sorun yaşamamıştır. Okul müdürü Tunahan BAYRAM’IN anti demokratik uygulamalarına sessiz kalmaması sonucunda sorun yaşamaya başlamıştır. Bodrum Çiftlik M. Yazıcı İlköğretim Okulu’ndan Konacık Cahit Özvezneci İlköğretim Okuluna sürülmüştür.


 


Güler BACAKÇI ve Meslektaşı Kamber GÜVEN


Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi okul müdürünün yanlış uygulamalarını Mustafa ÖZCAN’a şikâyet ettikleri için haklarında yapılan disiplin soruşturması sonucunda Fethiye Endüstri Meslek Lisesi’ne sürgün edilmişlerdir.


 


Ayrıca; Ersun AVCI Bodrum Turgut reis Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Teknik Müdür Yardımcısı üyemiz Okul Müdürünün taraflı uygulamalarına sessiz kalmamıştır. Makamında sigara içen müdür, okula kot pantolonla gelen şefi uyarmamıştır. Otelin kaliteli hizmet vermesi için yapılaması gereken harcamaları yapmamıştır. Okul bütçesinden bir grup kişiye, seminer ücreti ödenmesi için çalışmış, ücret tutanağını Ersun AVCI’ya imzalatmak istemiştir. AVCİ, bu tutanağı not düşerek imzalamıştır. Bu durum müdürün hoşuna gitmemiştir. Kanunları layıkıyla uygulamaya çalışan üyemiz AVCI, çay ve pasta servisini yarım saat geciktirdiği gerekçesiyle Milas Ticaret Lisesi’ne sürülmüştür.


 


Halen soruşturulmakta olan üyelerimiz vardır.


 


Öğretmenlerle Sorun Yaşayan Bazı Müdürler Korunmaktadır. Müdür Toplantılarında Sendikalı Öğretmenlerin Nasıl Sindirileceği Tartışılmaktadır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Yaptığı Toplantılarda Sendikalı Öğretmenleri Sindiremeyen Müdürler Suçlanmaktadır. Milli Eğitim Müdürü Mustafa ÖZCAN Kendi Görüşü Doğrultusunda Hareket Etmeyen Müdürleri Baskı Altına Almaktadır.


 


Sendikalı öğretmenlere yönelik baskılar, okullarda, okul yöneticileri tarafından Mobbing’e (psikolojik şiddet’e) dönüştürülmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa ÖZCAN, Müdürler Toplantı Tutanaklarında da görüleceği gibi, müdürler arasında da ayrım yapmakta, yandaşı olmayan müdürleri görevini yapmamakla suçlamaktadır. Bodrum’da Sendikalı Olmak suçtur. Öğretmenler Anayasal haklarını kullanamamaktadır.


 


Müdürler, sendikalı öğretmen istememektedir. Toplantılarda, sendika kararlarına uymayan öğretmenlerin nasıl ödüllendirileceği tartışılmaktadır. Sendikalı öğretmene ceza, sendikasız öğretmene ödül düşünülmektedir.


 


Üyelerimiz soruşturulma, başka bölgelere sürülme endişesi yüzünden sendikal faaliyetlerini yapamaz duruma gelmiştir. Sürülerek, ailesinden, yerinden edilen öğretmenlerin varlığı, demokratik yolla hak arayan, sendikamıza üye olmak isteyen öğretmenlerimiz üzerinde olumsuz etki yaratmaktadır.


 


Okullarımızda Korku Yönetimi Hâkimdir. Bodrum’da Haksızlığa Boyun Eğmeyen Öğretmenler Sürgünle Tehdit Edilmektedir. Soruşturma Geçiren Müdürler, Birbirlerinin Olayına Muhakkik Olarak Atanmaktadır.


 


İlçemizde sendikalı olmak, özellikle Eğitim Sen’li olmak müdür baskısı altında, iş huzurundan yoksun yaşamak demektir. Korku yönetimi, keyfi müdür uygulamaları okullarımızı ele geçirmiştir. Bodrum’da demokratik yönetim anlayışından uzak, birçok okul müdürü görev yapmaktadır. Bu müdürler, antidemokratik işveren anlayışı içinde okul yönetmekte, küfürlü konuşmakta, öğretmenleri azarlamaktadır. Okul müdürlerinden Ercan KESKİN, Müjdat GÜLEÇ birçok öğretmenle soruşturmalık olmuş, okulda huzur bırakmamış, buna rağmen korunmuşlardır.


 


İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa ÖZCAN ile bazı okul müdürleri dayanışma içine girerek,  öğretmenlerin soruşturmalarını istedikleri gibi sonuçlandıra bilmektedirler. Birbirine yakın müdürler birbirlerine muhakkik olarak görevlendirilmektedir. Bunun en açık örneği Ercan KESKİN olayında yaşanmıştır. Okul müdürü Ercan KESKİN soruşturma geçirirken,  başka bir müdürün olayına muhakkik olarak tayin edilmiştir. Sık sık öğretmenlerle soruşturmalık olan Ercan KESKİN, Ersun AVCI’nın soruşturmasında muhakkik olarak görevlendirilmiştir. Mustafa ÖZCAN’ın muhakkik olarak görevlendirdiği kaç müdür olduğu ve en çok hangi müdürlerle çalıştığı bilinmektedir. Mustafa Özcan’ın başkanlığındaki bu ağ, demokratik haklarını kullanmaya çalışan öğretmenlerimizi tehdit etmeye devam etmektedir. Straterra online buying


 


Muğla’da Öğretmenlere En Çok Bodrum’da Ceza Verilmektedir.


 


Sendikal çalışmalarımız nedeniyle Türkiye genelinde en çok Muğla ilinde öğretmenlere ceza verilmiştir. Muğla genelinde ise en çok ceza verilen ilçe Bodrum olmuştur. Yaşadığımız sorunları Muğla Valiliği’ne ve Bodrum Kaymakamlığı’na bildirmemize rağmen, sendikamıza yönelik olumsuz tutumlar azalmamış, artmaya devam etmiştir.


 


Sendikalı Öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüğüne Çağrılmakta Sendikalarından istifaya zorlanmaktadır. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sendikalar Arasında Ayırım Yapmaktadır. Yetkileriyle Üyelerimizi Psikolojik Olarak Tehdit Etmektedir.


 


İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa ÖZCAN, sendikalar arasında taraf olmuş, Eğitim Sen üyelerinin başka sendikalara geçmeleri için çaba sarf etmiştir. M. ÖZCAN, üyelerimizi odasına çağırmakta, neden Eğitim Sen üyesi olduklarını, bu sendikada kalmalarının sıkıntı doğuracağını, başka sendikaya geçmelerinin kendileri için yararlı olacağını söylemektedir. M. ÖZCAN, sendikalar arasında açıkça taraf tutmakta, yakın durduğu sendikaya üye kazanmaya çalışmakta, kendisine tabi olmayanlara aba altından sopa göstermektedir. Psikolojik tehditle sendikamız zayıflatılmaya çalışılırken adı yeni duyulan sendikalar, müdürlerden aldıkları destekle güç kazanmaktadır.


 


İlçemizde sürmekte olan sürgünler ve soruşturmalar psikolojik tehdit halini almıştır. Mustafa ÖZCAN, Eğitim Sen’li öğretmenlere karşı antidemokratik tutumlarını sürdürmeye devam etmektedir.


 


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ceza Kanunumuza Göre Suç İşlemektedir.


 


M. ÖZCAN’ın bu tutumu, Ceza Kanunumuzun 118. Maddesine göre suçtur. Yöneticilerin sendikalar arasında açıkça ayrımcılık yapması görevin kötüye kullanılmasıdır.


 


Ceza kanunumuzun 118. maddede şu hükme yer verilmektedir: 1.Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. 2.Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.


Bu ve benzeri olaylara tanıklık eden, olayı bizzat yaşayan öğretmenlerimiz vardır. Bu öğretmenlerimiz, yasal süreç başladığında M. ÖZCAN’ın ifadelerini hakim önünde dile getireceklerdir.


 


Bodrum’da görev yapan öğretmenlerimiz bu baskılara, sürgünlere teslim olmayacaktır. En ufak olayda müdürler, M. ÖZCAN’ın teşvikiyle dayanışma içine girmekte, hak arayan, haksızlığı itiraz eden öğretmenler susturulmaya çalışılmaktadır. Muhakkik olarak görevlendirilen kişiler Mustafa ÖZCAN’a yakınlığı ile bilinen okul müdürleridir. Yapılan soruşturmalar, dayanışma içindeki müdürlerin paslaşması şeklindedir. Soruşturma ağına düşen öğretmenler apar topar ilçemizden sürülmektedir.


 


Bodrum’da Lojman tahsisi koşullarını taşımayan öğretmenler, ilgililerin oluruyla lojmanlara yerleşmiş, beş yıl oturma süresini çoktan aşmışlardır.


 


Bodrum’da dile gelen önemli sorunlardan biri de lojman tahsisinde yaşanan keyfi uygulamalardır. Lojman tahsisi koşullarını taşımayan öğretmenler, ilgililerin oluruyla lojmanlara yerleşmiş, beş yıl oturma sürelerini çoktan aşmışlardır. Süresi içinde lojmanlar boşaltılmamakta, lojmanlar hak eden öğretmenlere verilmemektedir. Lojmanların kimlere verileceği yaslarla belirlense de, yetkililer istedikleri kişileri istedikleri kadar lojmanlarda oturtabilmektedir.


 


Sendikamız, bilgi edinme yasası hakkını kullanarak, ilçemizde kaç lojman olduğu ve bunların kimlere tahsis edildiğini, lojmanlarda oturanların kaç yıldır oturmakta olduğunu öğrenmek için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuru yapmıştır. Başvuru sonucu edineceğimiz bilgiler basınla paylaşılacaktır.


 


Bu keyfi yönetim anlayışı ilçemiz öğretmenleri arasında umutsuzluk yaratmakta, ilgililerin duyarsızlığı, yanlı yaklaşımı ilçemizdeki sorunları artırmaktadır.


 


Eğitim Sen Olarak, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Sesleniyoruz!


 


Sürgün edilen öğretmenler, İşlerini layıkıyla yapan, öğrenciler ve veliler tarafından çok sevilen kişilerdir. Sürülen meslektaşlarımız Eğitim sen üyesidir. Okul idarelerinin, kanuna aykırı antidemokratik uygulamalarına karşı çıktıkları için yerlerinden edilmişlerdir.


 


Biliyoruz, kısa zamanda bu kadar öğretmeni sürmek çok çalıştınız. Bu çabayı, öğretmenleri sürmek yerine sorunlarını gidermek için kullanmalıydınız. Bodrum’ da öğretmen olarak yaşamak zordur. Öğretmenlerin görevlerini huzur içinde yerine getirmeleri için çaba sarf etmediniz. Bodrum’da öğretmenler, zor koşullar altında görev yapmaktadır. Öğretmenleri sürmek yerine onları Bodrum’da tutmaya çalışmalıydınız. Atıl lojmanları onarmalı, yeni konutlarla öğretmenlerimize yardımcı olmalıydınız.


 


Göreviniz, öğretmenleri sürmek değil, ilçemizde tutmak olmalıdır. Bodrum’da çok fazla eğitim sorunuyla karşı karşıyayız. Haksız müdürleri korumak yerine eğitimin sorunlarıyla ilgilenmelisiniz.


 


Bodrum okullarında, öğrenciler aşırı ödev yükü altında ezilmektedir. Bakanlık öğrencilerin üzerindeki ders yükünü hafifletmeye çalışsa da bazı okullarımız buna uygun hareket etmemektedir. Çocuklarımızın ruh sağlığının korunması önemli görevleriniz arasındadır. Bir göreviniz de Bakanlık emerlerini uygulamaya çalışmak olmalı.


 


İlçemizde öğrenciler gidecek lise bulamamaktadır. Bodrum merkezde lise kalmamıştır. İlköğretim ve lise sayısı yetersizdir. 


 


Sürgünlerde kullandığınız emeğin birazını yeni okul projelerine ayırmalısınız. Okul aile birliklerini çalıştırmalısınız. Okulların adlarını değiştirmeden önce okul aile birliklerine danışmalısınız. İşiniz yalnızca konuşan, hak arayan öğretmenlerimize gözdağı vermek olmamalı.


 


Baskılarınızdan ve sürgünlerinizden anladığımız şudur: Sizler sorgulayan öğretmenler istemiyorsunuz. Emir alan, biat eden öğretmenlere ihtiyaç duyuyorsunuz. Bizler öğretmeniz. Bu sürgünlere rağmen sorgulayan, hakkını arayan, örgütlenerek hak isteyebilen nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz.


 


Bedeli sürgün de olsa bunu yapacağız.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.