Bodrum Gündem

Durmuş Ali Öztürk: Engel Kalmadı, Artık İktidara Koşuyoruz ( Bodrum CHP, CHPyi Konuşuyor )

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı tartışmaların en yoğun olduğu ilk günlerde tavrını değişim ve yenilikten yana koydu.

Durmuş Ali Öztürk: Engel Kalmadı, Artık İktidara Koşuyoruz ( Bodrum CHP, CHPyi Konuşuyor )
13.11.2010
0
A+
A-

Engel Kalmadı, Artık İktidara Koşuyoruz…

buy plan-b
purchase orlistat

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı tartışmaların en yoğun olduğu ilk günlerde tavrını değişim ve yenilikten yana koydu.



Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Cumhuriyet Halk Partisi′de yaşanan tartışmalar yavaş yavaş durulurken Bodrum Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk ilk günden yönünü belirledi. Değişimin ve yeniliğin başarılı olacağını söyleyen Öztürk iktidarın artık göründüğünü ifade etti. Yaşanan tartışmaların normal bir olay olduğunu söyleyen CHP İlçe Başkanı doğum sancısı olduğunu söyleyerek; “Cumhuriyet Halk Partisi′nde olağan bir süreçtir bu. Bu olağan süreç olağanüstü şartlarda yaşanıyor. Ama bu yaşanması gereken mecburi bir süreçti. buy cytotec
Cumhuriyet Halk Partisi bugüne kadar önünde iki yol vardı. Cumhuriyet Halk Partisi, sadece birtakım savunduğu ve hala daha savunmaya devam etmesi gereken değerlerini, Cumhuriyet′in değerlerini, Atatürkçülük, Laiklik gibi ilkeleri savunarak marjinal bir parti görünümü verecek. Ki bunları savunarak karşılığında yüzde 20 – 25 gibi bir oy oranı alarak ve ana muhalefet partisi olarak yolumuza devam edecektik. Bu bir tercihtir. Yada yönünü iktidara dönecek değişim ve yeniliği yapacak. Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi′nin yönünü iktidara çevirmek istiyor. Buda esas tercihimizdir. Bizim artık muhalefet değil, iktidar olmamız gerekiyor. İktidar olmak içinde yapılması gereken şeyler var. Cumhuriyet Halk Partisi′nde, adına ister statüko deyin, ister başka bir şey deyin, kırılması gereken bir kabuk vardı, bir zırh vardı. O çatladı. Artık o kabuk bundan sonra yama kabul etmez. O kabuk tamamen dağılacaktır.” dedi. 
Önder Sav Önemli Bir Değerdir…
Değerlendirmesinde Cumhuriyet Halk Partisi′nin geleneği ve saygısını da vurgulayan Öztürk Önder Sav′ın önemli bir değer olduğunu söyledi. Başkan Öztürk “Burada şu haksızlığı da yapmayalım Önder Sav bu partinin önemli bir değeridir. 53 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi′ne hizmet etmiş bir insandır. Ama siyasette ağabey konumuna geçmeyi beceremeyip, belli bir süre sonra ben Cumhuriyet Halk Partisi′nin sahibiyim moduna gelmekte son derece tehlikeli, son derece olumsuz, Cumhuriyet Halk Partisi′nin hak etmediği bir noktada görünmesini sağlayan bir durumdu. Bu kırıldı. Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi şu andan itibaren iktidara koşuyor. Buda hem CHP için hem de Türkiye için son derece olumlu son derece umut ve heyecan verici bir gelişmedir.” dedi.
İktidara Gelmek İçin Artık Bir Engel Kalmamıştır…
Durmuş Ali Öztürk Bülent Arınç′ın dalga geçtiği “küçücük adam” dediği Kılıçdaroğlu′nun nasıl bir lider olduğunu kanıtladığını vurgulayarak; “O küçücük dev adamın içinden nasıl bir lider çıktığı, iktidara geldiğimizde herkes tarafından görülmüş olacak. O zaman ne diyecekler merak ediyorum. Artık halkın kabul ettiği bir şey vardır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önümüzdeki seçimlerde Başbakandır. Cumhuriyet Halk Partisini artık bin 200 bin 300 kurultay delegesi yönetmiyor halk yönetiyor. Artık sivri taraflarımızı yumuşatmalı ve herkese açılmalıyız. Biz Türkiye′nin partisiyiz bunu unutmayalım. Genel Başkanımız çok önemli bir şey söylüyor “Korku İmparatorluğu yıkılıyor”. Parti içindeki bu tartışmalar kısa bir süre durulacak ve iktidara daha sağlam adımlar ile gideceğiz, hiç kimse merak etmesin. Cumhuriyet Halk Partisi devlet kurmuş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi hak ettiği yönetimi bulmuştur. Dolayısı ile bundan sonra iktidara gelmek için hiçbir engel kalmamıştır. Bu parti hiç kimsenin babasının malı değil, halkın partisidir.” diyerek açıklamasını tamamladı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.