Bodrum Gündem

ÖZEL BODRUM HASTANESİNDEN DİYABET TARAMASI …

ÖZEL BODRUM HASTANESİNDEN DİYABET TARAMASI

ÖZEL BODRUM HASTANESİNDEN DİYABET TARAMASI …
13.11.2010
0
A+
A-

 Diyabet (şeker hastalığı) tüm dünyayı pandemi halinde etkilemeye devam ediyor. Yapılan tahminler, 2010 yılı itibariyle 250 milyon olan diyabetli sayısının, 2025 yılında 400 milyona çıkmasını öngörüyor. Türkiye′de 13 yıl arayla yapılan TURDEP çalışmasına göre; %7,2 olan diyabet sıklığı, %13,7′ye çıkmış durumda.


Özel Bodrum Hastanesi, bu yıl da, 14-21 Kasım Dünya Diyabet Haftası nedeniyle Konacık Belediyesi işbirliği ile diyabet taraması düzenledi. Konacık Belediyesi Meclis Salonunda 12 Kasım’da, 09:00-12:00 saatleri arasında düzenlenen kan şekeri ölçümüne yüzü aşkın kişi katıldı.


 


Dünya Diyabet Haftası ile ilgili olarak Özel Bodrum Hastanesi İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Dr. Nedret Tanacı, diyabet farkındalığının arttırılması gerektiğini vurgulayarak, uygulanacak basit yaşam tarzı değişiklikleri ile diyabet gelişiminin önüne set çekilebileceğini belirtti. Asıl sorunun, yapılan bu değişikliklerin devam ettirilebilmesinde olduğunu belirten Dr. Nedret Tanacı “Kişilerin her anlamda bu yaşam tarzını benimsemeleri sağlanmalı. Beslenme alışkanlığının da, yapılan egzersizin de kalıcı olarak devam ettirilebilmesi buna bağlı. Bu nedenle sadece diyabetli bireylerin değil tüm toplumun sağlıklı bir yaşam alışkanlığına yönelmesi, bu yönelimin kişilere artı değer katması ve çevrelerince özenilen bir davranış modeli haline getirilmesi gerekir” dedi. Doktorların bu konuda hastalarına örnek teşkil etmesi gerektiğini önemle belirten Dr. Nedret Tanacı tüm hastaların Dünya Diyabet Haftasını kutlayarak sözlerini tamamladı. buy Lamisil


buy misoprostol   buy Phenergan


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.