Bodrum Gündem

Tuhaf savunma…

Hülya Yolcubal cinayetinde yargılanan yazar Cihan Oskay, birbirinden tuhaf açıklamalar yaptı…

Tuhaf savunma…
13.11.2010
0
A+
A-

Bodrum Gündem Haber


purchase Lamisil online 17 Haziran′da, Muğla Peyzaj Mimarlar Odası Başkanı 37 yaşındaki Hülya Yolcubal′ın evinin önünde tabancayla ödüldürülmesiyle ilgili davada tutuklu yargılanan yazar 57 yaşındaki Cihan Oskay, duruşmada suçlamaları kabul etmedi, “Onu ben öldürmedim” dedi, tuhaf iddialar ortaya attı.
Muğla 2′nci Ağır Ceza Mahkemesi′nde, bugün görülen duruşmaya, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Cihan Oskay, sanık vekili avukat Evrim Çağlayan, öldürülen Yolcubal′ın avukatı Rıza Bengi, babası Necdet Yolcubal, Bodrum′dan gelen 30 arkadaşı ile tanık Mehmet Ceylan katıldı. Anne Necla Yolcubal ise duruşmaya gelirken fenalaşınca ambulansla Muğla Devlet Hastanesi′ne kaldırıldı.

BAŞKALARINI SUÇLADI…
Duruşmada, 2 saatlik savunmasında sanık Cihan Oskay, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, Yolcubal′ı kendisinin öldürmediğini söyledi. İfadesinde tuhaf iddialarda bulunan Oskay, “2000′li yıllarda televizyonda ‘Telegol’ programı yaparken futboldaki kirli işleri ve rüşvet olaylarını açıklamıştım. O zaman Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Mustafa Çebi, beni ölümle tehdit etmişti. Kadıköy Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundum. Bana zarar vermek için Hülya′yı onlar öldürtmüş olabilir. Ayrıca Hülya, PKK ve Bodrum Kisebükü′nde yapılacak bir otelin inşaatına karşı çıkması nedeniyle telefonla ölüm tehditleri alıyordu. Sevdiğim bir insanı neden öldüreyim? Sadece onu koruyamadığım için vicdan azabı duyuyorum” dedi.

KİTABIN ADINI BİRLİKTE KOYDUK…
İfadesinde Yolcubal ile tanışmaları, yaşadıklarını ve ayrılış hikayesini de anlatan Oskay, ‘Yeşillikler Üzerindeki Aşk’ adlı romanı yazmayı Hülya Yolcubal′la birlikte planladıklarını, adını birlikte koyduklarını söyledi. Oskay, “Bu kitabın konusunun gerçekle alakası yoktur. Olaydan bir gün önce Bodrum′a geldim. Son kez Hülya ile görüşmek istedim. Ancak, kabul etmedi. Hülya ile güzel anlarımız oldu. Almanya′daki bir yaşam koçu ile tanıştıktan sonra değişmeye başladı. Yüzük takıp nişanlanmıştık. Ayrılmayı hiç beklemiyordum. Hülya′ya kızgındım. Görüşmek istedim. Fakat görüşemedik. Olay günü, saat 21.45 sıralarında İstanbul’a döndüm. Boşandığım eşim, telefon edip, ‘Aranıyorsun’ deyince polise teslim oldum. Hülya′yı tehdit etmedim, öldürmedim, huzuru bozacak bir şey yapmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum” diyerek, kendini savundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen komşuları Mehmet Ceylan, Oskay′ın Yolcubay ile sık sık tartışıp, onu tehdit ettiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, ifadelerin ardından Oskay′ın tutukluluğunun devamına, Bodrum′dan gelecek iki tanığın dinlenmesine ve sanığın öldürülen Yolcubal′ı tehdit ettiği telefon görüşmesi kayıtlarının dinlenmesi için ertelenmesine karar verdi.

‘ADALET YERİNİ BULSUN’…

3 saat süren duruşmanın ardından Adliye çıkışında çok bitkin olduğu görülen ve yakınlarının desteği ile ayakta durabilen baba Necdet Yolcubal, yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulacağına inanıdığını ifade ederek, “Büyük bir sarsıntı içerisindeyiz. Kızımı böyle bir olayda kaybetmenin acısı tarif edilemez. Kim suçluysa cezasını çeksin” dedi.

Yolcubal′ın avukatı Bengi ise sanık Oskay′ın türlü saptırmalarla bu cezadan kurtulmaya çalışmanın telaşı içinde olduğunu savunarak, alakası olmayan birçok olayı konuya dahil ederek kafaları karıştırmaya çalıştığını ancak başarılı olamayacağını söyledi.

Muğla Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Hülya Yolcubal, geçen 17 Haziran′da Bodrum′daki evinin önünde gece yarısı uğradığı silahlı saldırı sonucu beşi göğsüne, ikisi başına, ikisi de omzuna isabet eden kurşunlarla yaşamını yitirmişti. Olayın ardından cinayet zanlısı olarak İstanbul′da yakalanan yazar Cihan Oskay, tutuklanmıştı.

buy valacyclovir online

Where to buy Xenical  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.