Bodrum Gündem

Tuzu kuru olanlar, bize birşey olmaz demesin

ADD Genel Başkanı Çölaşan, havuzlu villalarda oturanları eleştirdi…

Tuzu kuru olanlar, bize birşey olmaz demesin
15.11.2010
0
A+
A-


ADD Genel Başkanı Çölaşan, havuzlu villalarda oturanları eleştirdi: Eğer sizler, Bodrum’da havuzlu villalarda yaşayanlar, tuzu kuru olanlar 12 Haziran′a kadar tepkini göstermez, sessiz kalırsanız, çok değil 5- 10 yıl içerisinde bunlar sizin de kapınıza dayanacak



 

Bodrum Gündem Haber

Atatürkçü Düşünce Derneği Bodrum tarafından Order Disulfiram ‘O’ndan 72 Yıl Sonra’ adlı panele konuşmacı olarak katılan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Tansel Çölaşan ve Emekli Tümgeneral Osman Özbek ve Tarihçi Yazar Sinan Meydan Türkiye’de çok hızlı biçimde rejim değişikliğine gidildiği konusunda birleşerek, AK Parti Hükümeti′ne ve bu değişiklik sürecinde tepki vermemekle suçladıkları zengin kesime eleştirilerde bulundu.


ADD Bodrum Şubesi tarafından Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde, Atatürk Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘O′ndan 72 Yıl Sonra’ paneline ADD Genel Başkanı emekli Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan, emekli tümgeneral Osman Özbek ve tarihçi- yazar Sinan Meydan konuşmacı olarak katıldı. Aralarında Bodrum CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, ADD Bodrum Şubesi Başkanı Sertaç Öztözün, eski Avrupa güzeli Günseli Başer′in da yer aldığı yaklaşık 300 kişinin dinlediği panelin açılış konuşmasını Tansel Çölaşan yaptı. Türkiye’de çok hızlı biçimde rejim değişikliğine gidildiğini ve son yıllarda, okullarda Cumhuriyet ve laiklik karşıtı çalışmaların hızlandığını ileri süren Çölaşan şunları söyledi:

“Diyanet İşleri Başkanlığı’na kadrolu imam olarak alınanlar, okullarda sınıf öğretmenliği yapmaya başladı. İmamlar sadece artık camilerde değil her yerde vaaz verecek, akil adam olarak görev yapacak. İmam Hatip Okulları’nın orta kısımları yeniden canlandırılmak, okullardan Atatürk ve cumhuriyetin izleri silinmek isteniyor. Milli Eğitim Bakanı olan kişi adına büyük üzüntü duyuyorum. O makamda nasıl oturuyor çok şaşıyorum. AK Parti Hükümeti siyaseti dini açıdan kullanarak, toplumu kul ve cemaat toplumu haline getirmeyi amaçlıyor. Siyasette giderek din uygulamalarını arttırarak belirli bir mezhebin, cemaatin kurallarını ve kadrolaşmasını yapıyorlar. Eğer sizler, Bodrum’da havuzlu villalarda yaşayanlar, tuzu kuru olanlar 12 Haziran′a kadar tepkini göstermez, sessiz kalırsanız, çok değil 5- 10 yıl içerisinde bunlar sizin de kapınıza dayanacak. Bu hükümetin arkasındaki cemaatler Bodrum ve Ayvalık′ta da yapılanmaya başladı. Bu nedenle bugün olanları duymazlıktan gelen, aymazlıktan kurtulamayanların başına her şey gelir. Bu nedenle tuzu kuru olanlara aymazlığı, vurdumduymazlığı, ‘Bana bir şey olmazlığı’ bırakın diyorum.”
treat breast cancer
‘REJİM BÜYÜK TEHLİKE ALTINDA’

Türkiye ve Cumhuriyetin büyük tehlike altında olduğunu iddia eden Çölaşan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Böyle giderse ülkenin rejimi İran’dan daha beter diktatörlüğe, faşizme dönüşecektir. Bu nedenle özellikle sol partilerin birbirini yemeyi bırakıp, bölünmeden, aksine birleşerek mücadeleyi sürdürmeleri gerekir. Örneğin AK Parti gençlik kollarının örgütlenme çalışmasına dikkat edin. Böyle örgütlenme hangi partide var? Bu nedenle bu tür toplantıları aydınlarla çağdaş insanlarla biz bize yapmayalım. Konu ile ilgili olmayanları çağıralım, onları bilgilendirelim.”

‘120 MİLYAR DOLAR SICAK PARA SEÇİM İÇİN GELDİ’

Çölaşan’dan sonra söz alan Osman Özbek, 2002 yılında ülkede olan 8.5 milyar dolar sıcak paranın, seçim öncesi 120 milyar dolara ulaştığını kaydederek şöyle konuştu:
“Seçim öncesinde gelen bu sıcak paranın anlamı nedir? Kimin için gelmiştir. Bu para kesin olarak seçimler için geldi. Ancak kim gönderdi, hangi amaç için gönderdi bunun ortaya çıkması lazım. Çünkü seçimlerden sonra yeniden bir anayasa yapılacak. Türkiye bölünmek üzere iç merkezli ve dış destekli tehdit altındadır. MGK toplantıları ve Silivri mahkemelerinin açık olması gerekir. Ben hangi komutanın, başbakanın ve hükümet üyelerinin ne konuştuğunu bilmeliyim. Buralarda olan bitenleri, alınan kararları gizli bilgileri Fethullahçılar biliyor, yabancılar biliyor, biz bilmiyoruz.”

Özbek İstanbul Valililiği tarafından dağıtılan 2010 yılı ajanda ve takviminde Atatürk fotoğrafına ve 10 Kasım′a yer verilmediğini de öne sürerek, “Bence fotoğrafsız, 10 Kasım′sız takvim ve ajandaları Türkiye’nin düşmanları dağıtır” dedi.


 


Tarihçi Yazar Sinan Meydan ise çocuklarımıza tarih bilinci verilmesinin önemini vurgulayarak mutlaka Atatürk’ün NUTUK’unun okutulması gerektiğini söyledi. İktidarın tarih olarak sadece Osmanlı dönemini algıladığını ve o şekilde anlattığını ifade eden Meydan, TV’de tarih programlarının sadece magazinsel olarak anlatıldığı ve gerçek tarih bilgisinden uzaklaşıldığını iddia etti.


order Topamax on line  


NOT: ADD tarafından hazırlanan ‘O’ndan 72 Yıl Sonra’ adlı panele katılan  Tansel Çölaşan, Osman Özbek Paşa ve Sinan Meydan ile yaptığımız Bodrum konulu röportaj önümüzdeki günlerde www.bodrumgundem.com ve Bodrum Gündem Gazete’mizin13.sayısında yayınlanacaktır…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.