Bodrum Gündem

Çaldağında Katliam Var, Bodrum İmza Kampanyasına Katıldı…

Çaldağında nikel madeni açılmaması için Türkiye genelinde başlatılan imza kampanyasına TEMA Vakfı Bodrum gönülleri de destek verdi.

Çaldağında Katliam Var, Bodrum İmza Kampanyasına Katıldı…
19.11.2010
0
A+
A-


order Albendazole online Bodrum Gündem Haber

Kaynak: Kenttv.net

TEMA Vakfı (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) Bodrum Gönülleri, Manisa′nın Turgutlu ilçesindeki Çaldağı′nda nikel madeni açılmaması için başlatılan imza kampanyası kapsamında İskele Meydanı′nın ön kısmında bir stant açtı. ′′İmzalayın ki Gediz Ovası Hiroşima Olmasın′′ yazılı pankartla vatandaşlar, Çaldağı′nda planlanan nikel madeninin işletilmemesi için imza vermeye davet edildi. TEMA gönüllüleri de nikel madeni hakkında bilgi vererek, imza topladı.
TEMA Vakfı Bodrum Gönüllüsü Haluk Ortaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde başlatılan imza kampanyası hakkında şu bilgiyi verdi: ′′Nikel madeni dünyada ilk kez farklı bir yöntem kullanılarak Türkiye′de çıkarılmak planlanıyor. Sülfürik asit ve bol su kullanılarak liç yöntemiyle nikel madeni çıkartılmak isteniyor. Sülfürik asit hem suyu kirleten hem de toprağı zehirleyen bir asit. TEMA bu yöntemin kullanılmasını istemediği için imza kampanyası açtı. Bu kampanyayla nikel madenine ′1 dakika′ demek istiyoruz. Zaten Türkiye′de çok büyük bir erozyon yaşanıyor. Türkiye′nin yüzde 83′ü yüksek bir yapıya sahip. Sanki buradaki toprak kaybı yetmiyormuş gibi bu girişimlerle verimli topraklar elden çıkarılıyor. TEMA′nın bu tür girişimlere izin vermesi mümkün değil. Biz de tüm Türkiye çapında başlatılan bu imza kampanyasına destek veriyoruz. Bodrum′da iki stantta bin 200 imza toplandı, hedefimiz 5 bin imza.′′
buy cheap Tadalafil Valtrex cheap İmza kampanyasına katılanlara meşe ağacının palamutları dağıtıldı.
Manisa′nın Turgutlu ilçesindeki Çaldağı′nda nikel madeni işletmeye hazırlanan Sardes Nikel Madencilik A.Ş, ′′Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Çaldağı′nda verilen orman tahsis izninin idare mahkemesince iptal edilmesine ilişkin kararın, projenin çevresel etkileri ve bakanlığın uygulamalarıyla bir ilgisinin bulunmadığını, yeni Maden Kanunu′nun yürürlüğe girmesiyle iznin tekrar alınabileceğini′′ bildirmişti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.