Bodrum Gündem

İmam Gayri Resmi Makbuzla Kurban Parası Topladı..

Diyanet tarafından görevlendirildiğini söyleyen ancak üzerinde kaşe ve mühür bulunmayan, başkasına ait bir kişi tarafından imzalanan adi para makbuzunu veren 35 yaşındaki imam Mehmet Gırak ile vatandaşlar arasında sert tartışma yaşandı.

İmam Gayri Resmi Makbuzla Kurban Parası Topladı..
19.11.2010
0
A+
A-

buy levonorgestrel Bodrum Gündem Haber Plan B online


Vatandaştan gayri resmi makbuz ile kurban kesim parası toplandı…


Bodrum belediyesi mezbahasında resmi olmayan makbuzla para toplamaya çalışan ve kendisini imam olarak tanıtan bir kişi kriz yarattı. Kaşesiz, damgasız ve kime ait olduğu belli olmayan makbuz ile büyük hayvan kesimi karşılığında yüz 20 lira para toplayan ve sık sık vatandaşlarla tartışan kişi “Resmi görevli değilim ama diyanet adına para topluyorum, bu makbuzu verip paraları alıyoruz, makbuzun bana yasal olduğu söylendi, bence bu makbuz geçerli, burada toplanan paralar buradaki görevlilere verilecek, bu makbuzla parayı kaymakamlık adına topluyoruz, evrağın resmiyeti ile ilgili bir açıklamaya yapamam, parayı toplayıp Bodrum İlçe Müftülüğü’ne veriyoruz, bence bu resmi bir evrak , başka bir açıklama yapamam” dedi.


Emekli binbaşı Ergun Kurt ile iş adamı Ali Usanmaz jandarmaya giderek usulsüz para topladığı iddia edilen imam ile ilgili suç duyurusunda bulundu.


Vatandaş’ın İnançları Suistimal Ediliyor…


Bitez’de mermercilik yapan 53 yaşındaki iş adamı Ali Usanmaz “Geçen yılda aynı olayı yaşadım. Parayı verdim makbuzu sonra vereceğiz dediler, ne makbuz verdiler ne belge. Muğla müftülüğünü arayıp durumu anlattım, araştırıp geri dönelim dediler, dönmediler. Verdiğimiz paraların  Diyanet İşeri Başkanlığı’na gidip gitmediğini bilmiyoruz, üzerinde niçin alındığı yazmıyor, oraya gitmediyse nereye gidiyor, ne kadar toplanıyor, neden yasal olan ve Diyanet’e ait bir makbuzla bu para toplanmıyor, parayı vermek istemediğimde ise git nerede istiyorsan orada kestir diyorlar, bunların hiçbirinin yanıtını alamayınca jandarmaya suç duyurusunda bulundum,Belediye mezbahasında kestirdiğimiz para belediyeye verilmeli ” dedi.


Emekli deniz binbaşı ve kaptan Erkun Kurt herhangi bir kırtasiyeden alınabilecek makbuzla yüzlerce kişiden binlerce TL: para toplanmasının doğru olmadığını belirterek “Sabahtan beri onlarca kişi sırf bu yüzden burada tartışma yaşıyor, neredeyse kavga çıkacak. Böyle ciddi bir kuruluş yani Diyanet para toplayacaksa ve imam görevlendirdiyse bunu yasal bir makbuz karşılığında yapması gerekmez mi, geçen yılda aynısı oldu, ard niyet hissettiğimiz için suç duyurusunda bulunduk. Resmi yetkililer kendileri söylüyorlar yasal olmayan bir şekilde bağışta bulunmayın diye, ama anladığım kadarıyla bir boşluktan yararlanılarak burada kaos yaratılıyor” dediler.,


Paraları toplayan Mehmet, Makbuzda adı geçen Muhammet Yürek…


İmam Mehmet Gırak’ın aldığı paralar karşılığında verdiği makbuzun altında imam  Muhammet Yürek’in adı ve imzasının bulunduğu görüldü. Brand Viagra no prescription


Olayın ardından zabıta ekiplerine talimat vererek mezbahaya gönderen Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon ise “Paranın yasal belgelerle toplanılması gerekir, konunu araştırılması için belediye yetkililerine bilgi verdim, gereken yapılacak, kesim yerlerinde hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmemesi için gerekli talimatları verdim” dedi.


Acemi Kasaplar…


Kurban Bayramı’nın ilk gününde 12 kasap ve çırağı kesim anında yaralanarak hastanelik oldu. Bodrum Devlet Hastanesi ile Üniversal Hospital Bodrum’da ayakta tedavi edilen acemi kasaplar taburcu edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.