Bodrum Gündem

Bâb-ı Âlî Kitabevini Uğurlarken…

22.11.2010
0
A+
A-

Bâb-ı Âlî Kitabevini Uğurlarken…


Geçtiğimiz hafta Bodrum kültür hayatı güzide bir mekânını daha yitirdi. Bâb-ı Âlî Kitabevi, arkasında güzel anılar bırakarak kapandı.


  cheap Baclofen 10 mg


Gazeteniz Bodrum Gündem’in kurucusu ve sahibi Fatih Bozoğlu ile tanışıklığımız Dünya Gazetesi yıllarına dayanır. Ben grubun yabancı yayınlar bölümünde işe başladığımda kendisi dağıtım bölümünde görev yapıyordu. İlk tanıştığımızda gözleri ışıl ışıl parlıyordu: “Biliyor musunuz Başar Bey, 20 gün önce baba oldum! Oğlumun adı da Devrim..!”


 


Yaklaşık 3-4 yıl birlikte teşrik-i mesaide bulunduk. Bazen kavga ettik, birbirimizi sinirlendirdik, bazen işten kaytarıp (Bağcılar’dan Aksaray’a –ki yaklaşık 30 km. kadar bir mesafedir – köfte yemeğe gittiğimiz günleri saymazsak) şirket yakınlarındaki yemek yerlerini keşfettik. Tatlı eşi Çiçek ile de tanışmamız bu döneme rastlar. Yaptığı leziz keşli cevizli makarnanın tadı halen damağımdadır. Buy cheap Lasix Order Retin-A


 


Daha sonra yollarımız ayrıldı. Ben halen çalışmakta olduğum BT sektörine geçtim, Fatih Bey ise medyada ısrar etti. Önce Dünya Gazetesi’nin Bodrum dağıtımcısı oldu, daha sonra ise herkesin şaşkın bakışları içinde “Bâb-ı Âlî Kitabevi”ni açtı. Bana ve eminim daha birçoklarına göre bu yeldeğirmenleri ile savaşmak gibi birşeydi. Bana kitabevi açacağını söylediğinde “Aman,” dedim, “bu devirde kitapçı açmak, yürütmek zor iş.” Bana verdiği cevabı çok net hatırlıyorum: “Olsun, bar açıp battı diyeceklerine kitabevi açıp battı desinler.” Kitabevi için buldukları yer daha önce bar olarak açılmış ve batmış bir yerdi zira.


 


İstemek, başarmanın yarısıdır derler. Ancak 2-3 yıl açık kalabilen Bâb-ı Âlî Kitabevi, Türk fikir dünyasının önemli kalemlerini ağırlama başarısını göstererek Bodrumlular’ın sosyal hayatına bir çentik atmayı başarmıştır. İmza günlerinde kapısında biriken kuyruk, Bodrum’un sadece yazın denize girmeye, eğlenmeye gidilen değil, kışın da gidilebilecek, yaşayan bir belde olduğunu ispatlayan karelerden olmuştur. Ne yazık ki Bodrumlular bu mekâna sahip çıkamamış ve Fatih Bey ekonomik sebepler ile kitabevini kapatmak zorunda kalmıştır.


 


Elinizde tutmakta olduğunuz gazete, yoğun bir emeğin ve tarafsız olma gayretinin bir ürünüdür. Fatih Bey’i başarısız bir girişimci olarak görmek işin en kolay kısmıdır. Kendisinden hoşlanmayabilir, çabalarını beyhude bulabilirsiniz. Ancak sanıyorum en sevmeyen kişi bile çalışkanlığına ve dürüstlüğüne bir şey söyleyemez. Bu bakımdan gazeteniz Bodrum Gündem’i ayakta tutmak sadece Fatih Bozoğlu’nun şahsını değil, artık kaybetmekte olduğumuz çalışkanlık, dürüstlük ve onur gibi kavramları yüceltmek olacaktır.


 


Haydi Bodrumlular! Siz de el verin gazetenize sahip çıkın!

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.