Bodrum Gündem

Öğretmenlerden Bodrum Belediyesine Boykot..

Eğitim-senli öğretmenler, Belediye Meydanında bir basın açıklaması yaparak, Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü Yemeğini asli görevini yerine getirene kadar boykot edeceklerini söylediler…

Öğretmenlerden Bodrum Belediyesine Boykot..
24.11.2010
0
A+
A-


 

Öğretmenlerden Bodrum Belediyesine Boykot…

 


Eğitim-sen’li öğretmenler, Belediye Meydanında bir basın açıklaması yaparak, Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen “Öğretmenler Günü Yemeği”ni asli görevlerini yerine getirene kadar boykot edeceklerini söylediler.


 


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Bodrum Eğitim-Sen’e bağlı öğretmenler Bodrum Belediyesi tarafından her yıl 24 Kasım’da düzenlenen “Öğretmenler Günü Yemeği” ni sorunlarını dile getiren bir basın açıklaması ile boykot ettiler. Öğretmenler özellikle ulaşım ücretlerinin ve kiraların çok yüksek olmasından yakındılar. Belediyenin ulaşım ücretleri konusunda bir çözüm üretemediğini dile getiren öğretmenler, Bodrum’da işyeri kiralarının yüksekliğinden kaynaklı ucuz hizmet üretemediklerini belirttiler.


 


Azka Otel’de öğretmenler için düzenlenen yemeğe katılmama kararı alan Eğitim-Sen’li öğretmenler Yalıkavak Belediyesi tarafından öğretmenler için yapılan olumlu çalışmaları örnek göstererek, Bodrum Belediyesi’ni göreve çağırdılar. cheap cialis super active


diflucan online   buy valacyclovir


Eğitim-Sen temsilcisi Engin Karataş tarafından okunan basın bildirisi şu şekilde; “Bodrum belediyesi öğretmenlerin sorunlarına çözüm üretmiyor. Öncelikle asli görevi olan ulaşım hizmetini yapmıyor. Şehir içi ulaşımı için belediye otobüs seferleri düzenlemiyor. Dolmuşlarla yapılan taşıma vatandaşlar için uygun değildir. Hem fiyat yüksek, hem de yaz aylarında yer bulmak güçtür. Dolayısıyla halkımız özel araçları ile trafiğe çıkıyor. Bunun sonucunda trafik ve park sorunu yaşanıyor.


Bodrumda hayat pahallılığının sebebi bodrum belediyesinin görevlerini yapmamasıdır.


İş yerleri ve dükkân kiraları abartılmıştır. Dolayısıyla esnaf ucuza hizmet üretemez konuma gelmiştir. Ev kiralarını indirmek için belediyenin gücü vardır. Dar gelirli vatandaşlar için kiralık konut projesi hazırlamalıdır.


Önceki yıllarda bulunan halk ekmek büfelerini kaldırmıştır.  Asbat’ a giden deniz otobüslerini kaldırmıştır. Geçtiğimiz yaz yol kenarlarını otopark yapmıştır. Yarımadada öğretmenlere en uygun yaşamı sunan, Yalıkavak Belediyesidir. Bizler için lojman tahsis etmiştir. Belediye otobüslerinde indirim yapmıştır.


Sonuç olarak belediye otobüsleri istiyoruz. Kiraların düşürülmesini istiyoruz. İşçileri ve memurları unutmamanızı istiyoruz. Asli görevlerinizi yerine getirmediğiniz sürece 24 Kasımlarda düzenlediğiniz yemeğe katılmayacağız.”


 


Basın açıklamasında öğretmenlerin ve memurların sorunlarını dile getirirken, Bodrum ekonomisinde sıkıntı yaratan yüksek ve kontrolsüz kiralardan dolayı esnafın ve bağlantılı olarak 12 Bodrum’da yaşayanların da ekonomik sorunlarına dikkat çektiler.


Basın açıklaması sonrası Eğitim-Sen’e bağlı öğretmenler olaysız bir şekilde dağıldılar.


 


Konu ile ilgili olarak Demokrat Parti Bodrum İlçe Başkanı Beyler Koca yapılan boykotun siyasi olduğunu ve Bodrum Belediyesi tarafından yapılan öğretmenler günü yemeğinin hiçbir yerde yapılmadığını söyledi. Beyler Koca; “Bende bir emekli öğretmenim, öğretmenlerin sorunlarını şahsım ve partim olarak takip etmekteyim” dedi.


 


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon bir açıklama yapmadı. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.