Bodrum Gündem

Öğretmenlere Gönderilecek Mektup Engellendi..

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı tarafından 24 Kasım Öğretmenler gününde, öğretmenlere gönderilmek istenen mektup, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından engellendi.

Öğretmenlere Gönderilecek Mektup Engellendi..
24.11.2010
0
A+
A-


 

 

 

 

 

Öğretmenlere Gönderilecek Mektup Engellendi…

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı tarafından 24 Kasım Öğretmenler gününde, öğretmenlere gönderilmek istenen mektup, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından engellendi.


 


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber


Bodrum İlçe Başkanı, Genel başkanın öğretmenlere göndermek istediği mektubu kamuoyu ile paylaştı. Bodrum İlçe Başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasında İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk şunları söyledi; “Ülkemiz, sevgili yavrularımız  ve geleceğimiz için olduğu kadar, partimiz için de çok değerli ve önemli olan öğretmenlerimizi selamlamak için bir araya geldik. 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu öğretmenlerimize özel olarak mektup yazdı ve bu mektupla sevgilerini, saygılarını iletmek istedi.Bunun için CHP Meclis Grup Başkan Vekilimiz Sayın Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu’dan öğretmenlerimizin isim listesini, görev yaptığı okullardaki adres listesini istedi. Öğretmenlerimizin cep telefonlarına mesaj gönderen Sayın Bakan, öğretmenlerin okul adreslerini ana muhalefet genel başkanından esirgedi, vermedi.  Bu nedenle Sayın Genel Başkanımızın öğretmenlerimize göndermek için yazdığı mektubu 81 İl’de ve ilçelerimizde düzenlediğimiz toplantılarla sizlerle, kamuoyu ile paylaşıyoruz.” dedi.


Kalabalık bir partili katılımı ile yapılan basın açıklamasında yapılan engelleme Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından kınandı.


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere yazdığı ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Çubukçu’nun adreslerine gönderilmesini engellediği mektubun tam metni;


Değerli Öğretmen Arkadaşım;


Kendinizi ve yaşamınızı memleketimizin ufuklarına, bilginin, gerçeğin, faziletin ışıklarını yaymakla görevli bir varlığa dönüşmüş olan sizler, bizler için geleceğe dönük ümitlerin, güvenin, dahası geleceğin mimarlarıdır. O nedenle sizlerin büyük bir görevi yerine getirmede aşılamayacak engellerle karşılaşmamanızı sağlamak bizlerin temel görevidir.


Öğretmenlik elbette özveri ve sabır gerektiren bir meslektir. Bunun böyle olması öğretmenleri, daima kendisinden özveri beklenen kişiler olarak görmeyi haklı kılmaz. Böylesi bir anlayış, öğretmenlerin sorumluluklarına duyarsızlaşmayı, görmezlikten gelmeyi, olası çözümleri ertelemeyi de beraberinde getirecektir. Ne yazık ki ülkemizde uzun zamandır böylesi bir bakışın egemen olduğunu görüyoruz, yaşıyoruz.


Türkiye’nin de altına imza koyduğu uluslar arası sözleşmeler gereği öğretmenlerin çalışma koşulları, “eğitimin en yüksek derecede etkililiğini sağlayacak nitelikte olmalı ve öğretmenlere, kendilerini tümüyle mesleksel uğraşlarına adama olanağı” verecek şekilde düzenlenmelidir. Sınıflarda öğrenci sayısı öğretmenin  her bir öğrenci ile ilgilenmesini sağlayacak biçimde olması zorunludur.


Değerli Öğretmen Arkadaşım; cheap cialis super active


Uluslar arası sözleşmelere imza koyarak size verilmiş olan bu iki sözü ülkemizin yerine getirememiş olmasını üzüntüyle görmekteyim.


Yarınki Türkiye’nin insanını yetiştirmeyi görev edinmiş insanların  ekonomik açıdan sorunlar yaşaması, eğitim-öğretim ortamında fiziki yetersizliklerle boğuşması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu durumu ortadan kaldırmak, “kara göklerin yıldızları” olan sizlerin aydınlığının çocuklarımıza ulaşmasını sağlamak, bizim için asli bir görev olacaktır.


Eğitim-öğretim işinin temelinin öğretmen olduğunun tamamıyla farkındayız. Bu nedenle öğretmenliği, toplumda saygın bir meslek olmaktan çıkaran uygulamalara şiddetle karşıyız.


 


Eğitim, devletin asli hizmetlerinden biridir. Bu asli hizmeti yerine getirenler devlet memurlarına tanınan tüm güvencelere sahip olmalıdır.


AKP Hükümetleriyle hızla sayıları arttırılan sözleşmeli öğretmenliği tümüyle kaldırmak bizim için bundan dolayı acil görevlerdendir.


Öğretmenlerimize üniversitelerimizin  eğitim fakülteleriyle yapacağımız işbirliği ile gerçek anlamda uzmanlık kariyeri yapmanın imkanını sağlayacağız. buy Aciclovir online


Bu günkü uygulamalar devam ettikçe eğitimde başarı için temel koşullardan biri olan öğretmenin mesleğine adanmışlığını sağlayacak koşulların hazırlanması mümkün olmayacaktır.


Yasalar, yönetmelikler çıkarmak, ders programlarını değiştirmek, okul binalarının şeklini yapısını yenilemek, yeni tarzda binalar inşa etmek önemli olmakla birlikte, eğitim sorunlarını çözmede bir yere kadar önemlidir. Asıl önemli olan eğitim sürecinin tümünü, işlevsel kılacak olan siz öğretmenlersiniz.


Siz nasılsanız eğitimin de öyledir.


Umutlarınızı yitirmiş, bulunduğunuz yerde huzurla, inançla görev yapmıyorsanız, yarınımızın sahibi olacak olan çocuklarımızın da geleceğe umutla bakabilmesini bekleyemeyiz. purchase Nexium


Öğretmenlerin her yönden güven içinde çalışmasını sağlamak bizim için en önemli görevlerden biridir.


Cumhuriyet Halk Partisi olarak, eğitim, bizim için her zaman ilk ve en önemli görevlerden olmuştur.


Bize göre bu ülkenin en önemli ve en büyük görevini üstlenen kişidir öğretmen.


Güçlü bir ulus ve devlet olmanın yolu nitelikli eğitimden, bu eğitime dayanan kültürden, yaşam biçiminden geçiyor.


Bunu yapabilmek, var edebilmek, günlük yaşamın sorunlarıyla boğuşmaktan kurtulabilmiş, görevi başında güvenle, huzurla çalışabilen, kendisini her daim yenileyebilen öğretmenle mümkündür.


Biz, her daim bu ortamı yaratmanın mücadelesini vereceğiz.


Biz, Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in öğretmenine inanıyor ve güveniyoruz.


Yarınlarımız için bunun gerekliliğine inanıyoruz.


Bu düşünce ve inançla “24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü kutla, bu özel ve anlamlı günün sizlere, diğer eğitim çalışanlarına, ulusumuza hayırlı olmasını diler, saygılarımı sunarım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.