Bodrum Gündem

Bodrum, Milas ve Muğlanın Kültür Envanteri Çıkarılacak…

Kız Bayramına katılan CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz : Turizmin başkenti Muğlanın deniz kum ve güneş tatil olanaklarının yanısıra yüzyıllardan günümüze kadar gelen kültür , tarih ve gelenekleri var.

Bodrum, Milas ve Muğlanın Kültür Envanteri Çıkarılacak…
30.11.2010
0
A+
A-

Viagra Bodrum Gündem Haber
buy isotretinoin Kız Bayramı’na katılan CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz Milas ve bölgesinde düzenlenen kültürel etkinlik ve bayramların ulusal festival hale getirilmesi için önce Muğla Üniversitesi ile birlikte kültür envanteri çalışması yapılıp kayıt altına alınacağını ve ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile geleneksel hale getirileceğini belirterek:

 “Turizmin başkenti Muğla’nın deniz kum ve güneş tatil olanaklarının yanısıra yüzyıllardan günümüze kadar gelen kültür , tarih ve gelenekleri var. Bu gelenekleri ne yazık ki kayıt alnıa alamayıp ihmal ettik.Turizmi yılın 12 ayı turizmi canlı tutmak için tüm değerlerimizi tanıtmak, korumak ve gelecek nesillere aktarmak için düzenli bir şekilde bu etkinliklerin düzenlenmesini sağlamalıyız. Bu tür etkinlikler muhtarlıklar ve küçük belediyelerin gücü yetmeyebilir, bakanlık desteği şart,bu nedenle değerlerimizi korumak amacıyla hem Muğla’da hemde benzer illerde kültürel gelenekleri yaşatmak adına girişimlerde bulunacağım, aksi takdirde bu tür güzel ve değerli gelenekler gittikçe yok oluyor unutuluyor. Bu tür gelenekleri yaşatıp, canlandırıp eski Bafa evlerinide koruma altına alacağız. Bu tür etkinlikler sadece kültürel anlamda değil ekonomik anlamdada beldelere ciddi katkıda bulunacak” dedi.
generic Colchicine
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.