Bodrum Gündem

Fevzi Topuz : CHP…

Fevzi Topuz: Yarışa katılacak bütün arkadaşlara başarılar diliyorum.

Fevzi Topuz : CHP…
30.11.2010
0
A+
A-

 

 

 

 

 

Partinin en üst seviyesinde görev almak da güzel bir olay, partinin içinde sade bir üye olmak da.

Fevzi Topuz: ˝Yarışa katılacak bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. ˝

 

Bodrum′dan bir milletvekili çıksın hedefi ve çalışmaları için en çok, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz′un görüşleri merak ediliyor.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Kimileri onun vekillik için en güçlü aday olduğunu söylerken, kimileride eleştirerek Muğla vekillerinin artık değişeceğini ifade ediyor. Açıkça görülüyor ki vekil adayı olacakların hedef tahtasında ilk sırada Fevzi Topuz yer alıyor. CHP′den resmi açıklama yapıldığında bu yarış daha da kızgınlaşacak. Fevzi Bey ile ayak üstü denilecek bir röportaj yaptık. “Baykalcı” lığını bile sorduk. Oda samimiyetle yanıtladı. Lakin usta politikacı her sorumuzu hiç renk vermeden yanıtladı. Yanıtları ise ne kimseyi kıracak, nede kızdıracak nitelikte, gayet sakin ve kucaklayıcı yanıtlar.

Genel Seçimler için start verildi. Bodrum′dan da milletvekili aday adayları çıkmaya ve çalışmaya başladılar. Parti tarafından resmi bir adaylık süreci başlama da örneğin Bodrum′dan Hüseyin Anıl, bu yarışta ben de varım diyen ilk milletvekili aday adayı.  Sizin mevcut vekil olarak, milletvekili adayları ile ilgili bakış açınız nedir?
Aday adayı olmayı düşünen bütün arkadaşlarımıza saygı duyuyoruz. Elbette demokrasinin bir gereği olarak bazı makamlara partimizin ilkeleri doğrultusunda çalışan CHP havasını teneffüs eden bütün arkadaşlar aday olmakta serbesttir. Bu bir yarıştır. Bu yarış içerisinde biz yıllarca bulunduk. Bunun gereği olarak partili arkadaşlarımızdan, delegelerimizden aldığımız destek ve güvenle, şu an bulunduğumuz ve geçmişte olduğumuz makamlarda elimizden geldiği kadarıyla hizmet etmek için gerekli gayreti gösterdim. Seçim süreci içinde muhakkak ki çok adaylı bir süreç olacaktır. Bunun zaten böyle olması gerekir. Eğer tek adaylı bir seçimden bahsedersek, orada demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. Ben yarışa katılacak olan veya ben daha iyisini yaparım diyecek olan arkadaşlarımıza saygı duyarım.  Bu bir projedir. Kendi kafalarındaki projeleri, halka nasıl daha iyi hizmet edeceklerinin öngörülerini ortaya koyarak o iddiayla ortaya çıkarlar. Arkadaşlarımızın parti içerisinde hizmet yarışı anlayışı içerisinde hareket ettikleri takdirde hem partimiz açısından, hem de kendileri açısında başarılı sonuç alacaklarına inanıyorum. Bu medeni cesareti ortaya koyup ta bireysel amaçlı değil, hizmet amaçlı ortaya çıkmaları gerekiyor. Ben yarışa katılacak bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Anti Viral
buy Premarin online

brand Kamagra online Bodrum açısından baktığımızda, Bodrum′dan bir milletvekili çıksın isteniyor. Gün yaklaştıkça,  Bodrumlu olmasının yanında CHP′yi temsil edebilecek ve halka iyi hizmet edebilecek adaylar çıksın isteniyor. Bodrum′dan bir milletvekili çıkması konusunda ki çabaları nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Şu ilçeden, bu ilçeden diye ayırım yapmak yanlış olur. Gönül ister ki her ilçeden birer millet vekili çıksın. Ama şu bir gerçek ki adına Muğla milletvekili deniliyor. Gönül ister ki Muğla sınırları içinde her noktadan CHP milletvekili çıksın. Daha fazla oy alabilmek için elimizden gelen çabayı bu güne kadar gösterdik, bugün de gösteriyoruz, yarın da göstereceğiz. Sosyal demokratik bir parti içinde şovenist bir yapıyı kabul etmek bence yanlış olur. Bu güne kadar Muğla′dan 3 milletvekili olarak seçildik, her ilçenin adayıymış gibi o duygularla hareket ettik.  Bu Bodrum′da olur, Fethiye′de olur, Datça′da olur ve diğerlerine de vaktimin yettiği kadar ulaşmaya ve sorunlarına çözüm bulmaya gayret ettim. Bu anlayışla hareket ettiğin zaman sosyal demokrat bir çizgiyi, anlayışı, kimliği ortaya çıkaracak bir yapı bizim arzu ettiğimiz budur. Bugüne kadar hep böyle kaldı.  Bugün, Bodrum ilçemizde ülkemizin her coğrafyasından insan vardır. Türkiye′nin mozaik yapısı vardır Bodrum′da. O nedenle Bodrum′luyum, Milas′lıyım, Muğlalıyım veya bir başka bölgeliyim diye ayırt etmek, bence yanlıştır. O cümle bir duygusallık içinde söylenmiştir sanıyorum. Bilhassa CHP′den aday olmayı düşünen herkesi de candan kutluyorum.

Son dönemdeki tartışmalara geldiğimizde son bir kaç haftayı değerlendirebilir misiniz?
Partimiz içerisinde genel merkez çerçevesinde yeni bir süreç başlamıştır. Yeni bir süreç şu anda yürümeye devam ediyor. İlk günlerde bazı arkadaşlarımız değişen yapı için kendine özgü bir reaksiyon gösterdi. Bir iki gün içinde o tavırlarından geri adım atmaya başladıklarını görüyoruz. Önemli olan biz niçin ve neden parti içerisinde görev alıyoruz? Milletvekili seçiliyoruz, belediye başkanı seçiliyoruz. Öncelikle şu soruyu kendimize sormamız gerekiyor. Ben niye  toplumun önüne geçtim? Onların vekili olarak hizmet etmeye yola çıktım. Bu soruyu sorduğunuz zaman o yönetim kademelerinin içinde hareketlerinin bedelini ödersin.  Bu sorunun cevabı; bireysel olarak kendi egomu tatmin etmek için parti içinde görev aldımsa, bu yanlıştır. Ben toplum önüne geçtiğimde, bana güvenen, bana inanan, destek olan insanların her koşulda onlar için orada bulunduğumu hissedersem doğru karar vermiş olurum.

Daha önce MYK üyesi olmanızdan kaynaklı size “Baykalcı” olarak bakılıyor. Sayın Baykal′ın istifası sonrasındaki dönemde de Kılıçdaroğlu′na hep destek oldunuz. Bu konuda bir değerlendirme yapar mısınız?
Bu güne kadar siyasi hayatımda gördüğüm 6. siyasi başkan. Süresi içerisinde o genel başkanları sonuna kadar desteklemişimdir. Benim de yönetimde olduğum bir dönemde Genel Başkanımızla siyaset yapmak ayrı bir onur ve gurur verdi. Şunu da gayet iyi bilmemiz gerekiyor, bir dönem başlar ve biter. Bu noktaya geldiğimiz yer neresiydi? Partiye üye olmaktı. Daha sonra delege olduk, ilçe yönetiminde görev aldık, ilçe başkanı olduk, belediye başkanı olduk, milletvekili olduk ve parti yöneticisi olduk. Belki bir zaman gelecek yine parti üyeliğinde kalacak. Partinin en üst seviyesinde görev almak da güzel bir olay, partinin içinde sade bir üye olmak da. İlk üye olduğumda diğer noktalara geleceğim iddiasıyla üye olmadım.  Ama görev sırasında partili vatandaşlar veya yöneticiler sana güvendikleri için bu mertebelere getirirler.  Sade üyelik de en güzel görevdir, diye düşünüyorum. 

Bu seçim döneminde rekabetten kaynaklı oluşabilecek kırgınlıklarla ilgili bir mesaj vermek ister misiniz? Malum bu konuda en tecrübeli kişi sizsiniz.
Kesinlikle bu bir hizmet yarışıdır. Hedefe ulaşmak için mücadele edilir. Ama seçimin sonunda demokrasi kazanır her zaman. Kaybettim diyerek, partiye küsüp gitmek de yersizdir ve yanlıştır. Öyle tavır içindeki birisi de sosyal demokrat olamaz.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.