Bodrum Gündem

İsmail Sever: CHP…

İsmail Sever eski ilçe başkanlarından. Şimdilerde daha çok meslek odasında, sivil toplum örgütlerinde aktif görev yapıyor. Düşünen, birikimli, donanımlı, entelektüel bir solcu.

İsmail Sever: CHP…
30.11.2010
0
A+
A-

 

 

 

  

 

İsmail Sever:

“Genel bir çerçeve çizmek istersek adayın beni temsil ediyor olması, benim
çevremi, mahallemi, halkımı, Bodrum′un sosyal yapısını temsil ediyor olması lazımdır.”

İsmail Sever eski ilçe başkanlarından. Şimdilerde daha çok meslek odasında, sivil toplum örgütlerinde aktif görev yapıyor. Düşünen, birikimli, donanımlı, entelektüel bir solcu.

 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Gülümseyen yüzü ve çatışmalardan çok yapıcı tavırları ile öne çıkıyor. İyi bir dinleyici. Bodrum Milletvekilliği ve CHP′nin içindeki son tartışmaları ve değişimleri sorduğumuzda, genel açıdan süreci anlatarak başladı.
Siyasette anlık değişkenlikler olduğunu, CHP′de de Deniz Baykal′a yapılan komplo ile siyasetin altüst olduğu ve CHP′nin de hemen hemen seçim barajının altına doğru sürüklendiği bir kaos içinde, örgütün biz alt unsurları, bundan sonraki süreçte, durumumuz ne olacak? derken birden bire CHP′nin yeni bir yapılanma ve yeni bir yükselme dönemine girdiğini vurguladı.

İsmail Sever süreci şu şekilde değerlendirdi; “Genel Sekreter insiyatifini kullanarak, olası bir Genel Başkan çıkardı ve en kısa sürede partinin başına oturttu. Nefes aldık. Kılıçdaroğlu ile şimdi yol yürüyecek hale geldik. Referandum sürecinde yüzde 33 – 35 oranlarına kadar yükselen bir performans sağladık. Ancak tüzük konusunun parti içinde bir sorun yaratacağının da endişesi içindeydik. En sonunda uyarı geldi, ya bu tüzük değişikliğinizi yapar, yeniden yapılandırırsınız bu üst kurulu, yada para cezası, hatta seçimlere katılamama tehlikesi. Kılıçdaroğlu′da kendi şartları doğrultusunda bir şekillendirme yaptı. Bu kaos döneminde Genel başkan kendi erkini kullandı ve genel başkanlığını yasallaştırdı. Bu süreç yıllardır iktidar olamamış bir CHP′nin artık iktidar hedefleyecek bir sürece girmesini sağlamıştır. Elbette yıllarını CHP′ye vermiş, Genel Sekreter Önder Sav′ı saygı duymanın gereğini de bilmek lazımdır. Siyasette günlük hatta anlık değişmeler olur. Bu nedenle bu süreçte genel başkan doğru bir karar verdi, gereğini yaparak sistemi düzene soktu, müthiş bir sinerji yaratıldı ve CHP sokağa indi. Artık iktidar hedefleyebiliyoruz. Bu çok önemlidir. Cumhuriyet Halk Partisi artık halkla bütünleşmiştir.”

 

Muhalefetten öte iktidar hedefi olduğuna göre, iyi bir kadro olması şarttır… buy Dapoxetine online
Cumhuriyet Halk Partisi′nin demokrasi açısından, everensel değerler adına, her şey açısından önemli bir görevi olduğunun altını çizerek “Artık muhalefetten öte iktidar hedefi olduğuna göre, iyi bir kadro olması şarttır. Demokrasi adına “sandık” kavramının kulağa hoş geldiğini bilenlerdeniz. Yetki Genel Merkezde, tüzüğün gereğini yapacaklar. Ama demokratik kuralları işletmek her zaman olumlu etki yaratacaktır. Üye bazında yapılacak bir ön seçim biraz zor gibi görünüyor. Hem adaylar açısından da büyük zorluklar getirir. Bu kadar kısa bir süre içinde nasıl hazırlanılır çekincelerim var doğrusu. Örneğin şu ana çalışanlar, son üç ayda sürece dahil olacaklar nasıl yetişecekler bilemiyorum. Ama kesinlikle arzu edilen şey, teorik olarak söylüyorum. Çok iyi bir üye yapısı ile üye bazında ön seçim en iyi sistemdir.” dedi.
treat breast cancer
 

Mecliste kanaat kullanabilecek yetenekte gerekiyor…
Bodrum Sosyal demokrasi bayrağını taşıma konusunda iyi bir durumda olduğunu belitti. İnsan yapısı, insan kaynaklarının zenginliğinden kaynaklı aday beğendirmekte biraz zorlukların olduğunu söyleyen İsmail Sever “Genel bir çerçeve çizmek istersek adayın beni temsil ediyor olması, benim çevremi, mahallemi, halkımı, Bodrum′un sosyal yapısını temsil ediyor olması lazımdır. Bu kişinin de Mecliste iyi yerlerde görev alabilecek düzeyde ve bilgi birikiminde olması, kanaat kullanabilecek yetenekte gerekiyor. O nedenle donanımlı, temsil kabiliyeti yüksek, erdemli, ahlaklı, sosyal demokrat ilkeleri özümsemiş bir arkadaşımızın Mecliste temsil etmesini arzu etmekteyim.” diyerek Bodrum Milletvekili adayı olacak kişilerin çitasını biraz daha yükseltti. 

 
Siz aday mısınız? sorusuna İsmail Sever tam bir entelektüel politikacı olarak cevap verdi. “Bu gün siyasette aday olup olmamak benim bildiğim bir kavram değil. İstesen de, istemesen de  sistem seni bir şekilde oraya getirir. Siyasette görev alınması ihtiyacı doğduğunda herkes gereğini yapar ve göreve gelir.” dedi. İsmail Sever′in milletvekilliğini düşünmüyorum dememiş olması, Bodrum Politika gündeminde epey konuşulacağını gösteriyor.
buy azithromycin
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.