Bodrum Gündem

Zeki Köylü : CHP Bodrum İlçe Örgütü

Zeki Köylü: Bodrum İlçe Örgütü Kararlılık İçinde Olmalı. Yoksa Yolda Kalabiliriz.

Zeki Köylü : CHP Bodrum İlçe Örgütü
30.11.2010
0
A+
A-

Zeki Köylü: “CHP Bodrum İlçe Örgütü Kararlılık İçinde Olmalı. Yoksa Yolda Kalabiliriz.”

Bodrum İlçe Örgütü kararlı bir çalışma başlatarak misyonunu kamuoyuna açıklasın. Bodrum′dan Bir Milletvekili Adayı Çıkarabiliriz.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Zeki Köylü ile CHP ve Bodrum′dan bir milletvekili çıkması ile ilgili konuştuk.

Zeki Köylü her zaman olduğu gibi lafını esirgemeden eleştirilerini yaptı. Önemli tespitlerde de bulundu. Yöntem olarak adayların “SWOT ANALİZİ”ne tabi tutulması gerektiğinin altını çizdi.
Cumhuriyet Halk Partisinde son dönemde yaşanan tartışma ve kargaşa için, ulusal basındaki egemen medyanın kullandığı tümcelerin beynimizde yarattığı bir fırtına olarak değerlendirdi. CHP′de tartışma ve kargaşadan ziyade bir durulma ve olumlu bir değişim, gelişim olduğunu da kaydetti. Zeki Köylü; “CHP çok eski bir partidir. Bizim kuşaklar ile yeni kuşakların beklentileri de, söylemleri de farklı. Bu gelişimin bir gereği elbette. Biz önce toplum, sonra biz derdik. Şimdi ise genç kuşak önce ben, sonra toplum diyor. Siyasetçiler değişen bu yapıya kırmızı çizgilerini korumak şartı ile kendi partilerinin söylem ve ilkelerini gelişime ve değişime uyarlamak zorundadır. Sol parti olacaksak, son haftalarda yaşananlara kargaşa değil, durulma, şekillenme ve geleceğe dair söz söyleme, genel seçimlere daha güçlü girebilme olarak değerlendiriyorum.” dedi. Gelişmeler için de “Kör bir göz istiyordu, Allah verdi iki göz” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

“Üye Bazlı Ön Seçim” demokrasinin bir gereğidir…
Bodrum′un önümüzdeki yedi aylık dönem için en önemli politik gündemi, Bodrum′dan Seçilebilecek bir sırada bir milletvekilliği. Zeki Köylü milletvekilliği için adı geçen isimlerden. Bu konuda konuşmayı çok erken bulduğunu söyledi. Çünkü CHP′de bir kurultay olacak mı, olmayacak mı? belli olmasını ve seçim yönteminin de belirlenmesini bekliyor.    Üye bazında seçimin demokratik bir gösterge olduğunu, zor bir uygulama olmadığı görüşünde. Köylü; “1987 yılında biz Bodrum′da üye bazında bir seçim yapmıştık. Cumhuriyet okulunda sandıklar konuldu ve parti gözetiminde yapıldı. Çokta başarılı olmuştu. Çünkü Muğla genelinde 18 bin civarında üyemiz olduğu kabul ediliyor. 4 bin 400 de delegemiz var. Delege sayısına bakarak üye bazında ön seçim yapmak çok ta zor değil. Bodrum′da 400 civarında daraltılmış delege, 700 civarında genişletilmiş delege, 3 bin 800 civarında da üyemiz var. Üye bazlı seçim zor değil, bana göre demokrasinin en güzel örneğini göstermiş oluruz. Sosyal Demokrat Partiye yakışan üye bazlı ön seçimdir.” şeklinde konuştu.
Ben ilçe yöneticisi değilim. İlçe yöneticisi olsaydım eğer, bunun ismini koyardım…
Bodrum′dan bir milletvekili çıkması konusunda, şu anki konumu gereği Muğla′nın 12 ilçesini temsil etiğini, illa Bodrum, Milas veya başka bir ilçemizden çıkması CHP değerleri içerisinde çok önemli yer tutmadığı kaydetti. Önemli olan partiyi temsil edebilecek, gerçek sol değerlere sahip kişinin milletvekili olmasını savunduğunu belirterek; “Ama Bodrum′dan bir milletvekili çıkarmak adına elimden ne gelirse ve ne katkı konulması gerekirse gereğini yaparım.” dedi.

Örgütlerin görev vermesi gerektiğine inanırım…

Zeki Köylü kendisinin adaylığı ile ilgili olarak daha önce Bodrum Gündem Gazetesinde yaptığımız röportajda söylediklerinden farklı bir şey düşünmediğini ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti. “Ben meslek itibarı ile turizmci ve iktisatçıyım, görev itibarı ile de İl Genel Meclisi Başkanıyım. Meslek olarak her türlü talepte bulunabilirim. Ama görev söz konusu olduğunda talep değil, örgütlerin görev vermesi gerektiğine inanırım.”

Bodrum′dan 86 bin oyun, 50 bin ve fazlasını alabileceğimizi düşünüyorum…
Bodrum İlçe Örgütü kendine bir misyon biçmesinin gerektiğini, geç kalmadan da parti danışma kurulunu, belde örgütlerini geniş bir katılımla kültür merkezinde toplamalıdır diyen Zeki Köylü İlçe örgütünün misyonunu kamuoyuna açıklamasını istedi. Zeki Köylü aday belirleme ile ilgili olarak da; “Örgüt muhtemel adayları “Swot Analize” tabi tutmalıdır. Yani diyelim 10 aday var. Bu adayları objektif bir şekilde artı ve eksilerini, bütün örgüt içinde, gerekirse küçük oylamalarla ilk önde olan 3 adayı belirlemeli ve ilçe örgütü demelidir ki biz bu 3 adayla milletvekilliği yarışına giriyoruz. Her durumda bu üç adayın arkasında eksiksiz olarak durabilecek ortamı oluşturmalıdır. Buradan eksiksiz destek alan 3 aday diğer ilçelerde çalışmaları başlatmalı ve ilk dört sıraya gelebilmeye uğraşmalıdır. Eğer bu sağlanabilirse ilk 4 sıraya Bodrum′dan bir milletvekili adayının gireceğinden kuşku duymuyorum. Bu durumda da 86 bin oyun, 50 bin ve fazlasını alabileceğimizi düşünüyorum.” şeklinde öneride bulundu.

Cumhuriyet tarihimiz boyunca Bodrum ancak 4 milletvekili çıkarabilmiştir. Bodrum′u CHP açısından değerlendirdiğinizde TBMM′ne bir milletvekili göndermeyi çoktan hak etmiştir.
Muğla ve Bodrum olarak bakıldığında Bodrum′dan her hangi bir parti, bu AKP yada MHP′de olabilir, Bodrum′dan bir milletvekili çıkması özlemi içinde olduğunu gördğünü ifade eden Zeki Köylü; “Ama onların ilk sıraya buradan bir aday koyabileceklerini sanmıyorum. O nedenle muhtemelen bu ancak Cumhuriyet Halk Partisinden olacaktır. O nedenle CHP′den bir Bodrum adayını konuşuyoruz.  Eğer şartlar zorlanırsa CHP Muğla′dan 5 milletvekili çıkarmayı zorlayabilir diye düşünüyorum. Yeter ki ilçe örgütüm kararlı olsun. Ama maalesef ben ilçe örgütümün bu kararlılık içinde olduğunu göremiyorum. Dolayısı ile yolda kalabiliriz.” diyerek, ilçe örgütünün kararlı olmasını yoksa Bodrum′un milletvekili adayı çıkaramayacağını sözlerine ekledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.