Bodrum Gündem

5 ARALIK: MHP Kadın Kolları Başkanı Zeynep Begüm Kamal..

Türkiye Cumhuriyetinin ilk yıllarında, 1926 – 1934 yılları arasında gerçekleştirilen Atatürk Devrimlerinin bir kısmı, kadınların sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda…

5 ARALIK: MHP Kadın Kolları Başkanı Zeynep Begüm Kamal..
04.12.2010
0
A+
A-

5 ARALIK: MHP Kadın Kolları Başkanı Zeynep Begüm Kamal…



Türkiye Cumhuriyeti′nin ilk yıllarında, 19261934 yılları arasında gerçekleştirilen Atatürk Devrimlerinin bir kısmı, kadınların sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasını hedeflemiştir.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Bu konuda yapılan yasal düzenlemeler, Türkiye Cumhuriyeti where to buy Indocin ′nde toplumsal alanda yapılan en önemli yeniliklerdendir ve birçok Avrupa ülkesinden daha önce gerçekleştirilmiştir. Fransa ve İtalya’da kadınlara 1946’da, İsviçre’de ise 1971’de seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır.


Atatürk′ün girişimiyle kadınların iktisadi ve siyasal yaşama katılmaları yönünde bir dizi değişiklik yapılarak, 1930′da belediye seçimlerinde seçme, order Viagra Gold 1933′te çıkarılan Köy Kanunu′yla muhtar seçme ve köy heyetine seçilme, 5 Aralık 1934′te Anayasa′da yapılan bir değişiklikle de milletvekili seçme ve seçilme hakları tanınmıştır.


buy isotretinoin

Eski Türk Devletlerinde kadınlar aile hayatında, mirasta ve ülke yönetiminde hak sahibiydiler. 2002 yılından bu yana ise uygulamalar geriye gidiş yönünde bir ivme kazanmıştır. Çağdaş Türk kadını bu geriye gidiş trendine mutlaka bir son verecektir.


 


Muğlalı kadınlarımızın bu çağdaş kazanımlarının bilincinde olduğu gözlenmektedir, Partimizin görüş ve çalışmaları da bu doğrultuda devam etmektedir,


 


Çağdaş, demokratik ve laik bir Türk toplumunu hedefleyen başta Mustafa Kemal Atatürk, dönemin hükümetleri ve TBMM, kadınların insan haklarından eşit olarak yararlanması için gerekli düzenlemeleri yapmışlardır.


 


Bu vesile ile kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 76. yıl dönümünün tüm kadınlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Başta Bodrumlu kadınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızı Cumhuriyete sahip çıkmaya davet ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.