Bodrum Gündem

5 ARALIK ; AK Parti Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Nural Altuğlu…

Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 76. Yıl Dönümü dolayısıyla Nural Altuğun açıklaması.

5 ARALIK ; AK Parti Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Nural Altuğlu…
05.12.2010
0
A+
A-

Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 76. Yıl Dönümü dolayısıyla Ege’nin incisi Bodrum’da bu özel günün önemi daha da önem kazanmıştır çünkü kadının yıllarca dünyada ve Türkiye′de toplumun içinde yeteri kadar yer bulamadığı bir gerçek.

Büyük Önder
Mustafa Kemal Atatürk order misoprostol önderliğindeki TBMM tarafından kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği günden bu yana kadınlar siyaset hayatının içinde yer almaya başlamıştır. Ancak bu özellikle son yıllarda artma eğilimi göstermiş olsa da yeterli düzeyde olamamıştır. Bodrum gibi Türkiye’nin en önemli ve bilinen beldelerinden biri olarak kadınlar seçme konusunda çok bilinçli ve bilgili olduğunu düşünüyorum. Seçimlerde çoğu kadın oy vermeye gitmekte ve görevini yerine getirmektedir. Ancak seçilme konusunda ülkenin diğer yerlerinde olduğu gibi geri sayılırız. Kadının siyasi hayatın içinde daha aktif olmasıyla birlikte, artık Bodrum’dan da Ankara’ya kadın Milletvekili göndermemiz hayal değildir.

AK Parti iktidarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan′ın çabaları ile kadının siyasette daha fazla bulunması gerekliliği önemle vurgulanmıştır ve 2011 yılındaki seçimler sonrasında da bu sayının daha da artacağını görmemiz çok uzak değildir.


Bodrumun artan nüfusu itibarıyla artık milletvekili çıkarabilecek duruma geldiğini söyleyebiliriz. O zaman bu niye bir kadın olmasın…


 


Nural ALTUĞLU


Tadalafil without prescription AK Parti Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı purchase Lasix

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.