Bodrum Gündem

Bodrumlu Kadınlar Kararlı, Bodrumdan Meclise Kadın Milletvekili Gönderecekler..

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, Bodrum CHP İlçe binasında 5 Aralık Kadının Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi nin 76. yıldönümü nedeni ile basın toplantısı düzenledi.

Bodrumlu Kadınlar Kararlı, Bodrumdan Meclise Kadın Milletvekili Gönderecekler..
05.12.2010
0
A+
A-


 

 

 

Bodrumlu Kadınlar Kararlı,

Bodrumdan Meclise

Kadın Milletvekili Gönderecekler.

 


Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, Bodrum CHP İlçe binasında 5 Aralık “Kadının Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi” nin 76. yıldönümü nedeni ile basın toplantısı düzenledi.


 


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Asuman Ağan ve kadın kolları ile çok sayıda kadın üye katıldı. CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri, eski ilçe başkanları ve kadınlara destek veren erkek üyelerde basın toplantısında yerlerini aldılar. Muğla’dan, özellikle de Bodrum’dan bir kadın milletvekili adayının çıkmasının öneminin vurgulandığı basın toplantısında, Muğla’dan şu ana kadar bir kadın milletvekili aday adayının adının geçmediğinin altı çizildi. CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Asuman Ağan konuşmasında kendisini çok heyecanlı ve zengin hissettiğini söyleyerek, Yalıkavak Belediye Başkanı Nevcihan Özcan, eski CHP İlçe yöneticilerine, Bodrum’dan ilk kadın milletvekili aday adayı Nurten Çakıcı Bıçak’a ve CHP üyelerine yönelerek “hepimiz tek yürek olarak birlikteyiz.” dedi. CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Asuman Ağan konuşmasına şöyle devam etti; “Sevgili kadınlar, seçme ve seçilme hakkımızı kazandığımız bu gün ben sadece kadınlardan konuşmak istiyorum. Dünya ve Türkiye istatistiklerinden uzak, sayılardan ve yüzdelerden uzak sadece yüreğimdekileri hemcinslerimle paylaşmak istiyorum. Kendimize kendi içimize bakarak, kendi değerlerimizi görmeye çalışarak, bu günü değerlendirmek istiyorum. Yarını yaratan biz kadınlarız. Yarını şekillendiren de biz kadınlarız. Yarınımızdaki kadınları ve erkekleri elleri ile, beyni ile, kalbi ile yetiştiren, geleceği şekillendiren bizleriz. Şair düşünür Halil Cibran bizlere “YAY” evlatlarımıza ise ileriye attığımız “OKLAR” demiştir. O yaylar yani bizler, geleceğimizin kadınlarını, erkeklerini, özgüvenli dürüst, empati yapabilen insanlar olarak yetiştirebilirsek o oklar daha da ileri gidecektir. Daha güzel yarınlar oluşturacaklardır. Atatürk’ü yetiştiren cumhuriyet kadınlarını yetiştiren o yaylardır. Bizler gücümüzün, beynimizin, yüreğimizin farkında olalım. Birbirimizin ellerinden tutup yukarı doğru geliştirelim. Cesur kadınlar ve empati geliştiren erkekler yetiştirerek geleceğimizi oluşturalım. İşte burada cesur, özgüvenli kadınlar var. Onların yanında ise onları destekleyen cesur erkekler var. Buradaki cesur kadınları ve onları destekleyen ileri görüşlü erkekleri yetiştiren analar gibi, ana olmak istiyorum. 76 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere sağladığı, seçme ve seçilme hakkının daha da iyileştirilmesi dileği ile hepinize teşekkür ediyorum. Ayaklarınıza sağlık, yollarımız açık olsun.”


Asacol online

 


CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk ise CHP Kadın Kolları Başkanı ve üyeleri ile tüm kadınlardan büyük gurur yaşadığını söyleyerek; “Ben şanslı bir ilçe başkanıyım ki böylesine muhteşem bir örgüte sahibim. Böylesine kenetlenmiş, böylesine yürekli cesur bir örgüte sahibim. Yüreğim ferahlıyor. Hiç kimse heveslenmesin ve hiç kimse de korku ve kuşkuya düşmesin. Bu Cumhuriyet sizler olduğu sürece dimdik ayakta tutmaya devam edeceğiz. Bu Cumhuriyeti de yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi sizlerin önderliğinde ve sizlerin lokomotif gücü ile hızla ve koşarak iktidara gidiyor. Buradaki katkınız çok büyüktür. Ben de özellikle 3 aralıktaki engelliler yürüyüşündeki muhteşem duruşundan dolayı da teşekkür ediyorum. Orada sadece Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları vardı ve orada aslanlar gibiydiniz. Önümüzdeki seçimlerde de çok büyük katkı sağlayacağınızı biliyorum. Şimdiden yollara düştünüz, çalışmaya başladınız. Yolunuz da gönlününüz de açık olsun. Bodrum Kadın Kolları Türkiye’ye örnek bir çalışma yürüttü ve yürütmektedir.” Scin care dedi.

order tadalafil

 


Basın toplantısının bitiminde söz alan kadınlar Bodrum’dan bir kadını meclise göndermenin çok şık olacağı konusunda görüşlerini dile getiren konuşmalar yaptılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.