Bodrum Gündem

BODRUM YIKILIYOR..Belediye Baraz Oteli yıkmaya başladı…

Bodrum kamuoyunun gündeminde sık sık yer alan yıkım konusu daha önceki yıllarda da gündeme gelmesine karşın yıkım çalışmaları, son tahliye işleminin ardından başladı.

BODRUM YIKILIYOR..Belediye Baraz Oteli yıkmaya başladı…
06.12.2010
0
A+
A-

 


buy albuterol  


 


 


Belediye Baraz Oteli yıkmaya başladı order Indocin


BODRUM YIKILIYOR…


Bodrum kamuoyunun gündeminde sık sık yer alan yıkım konusu daha önceki yıllarda da gündeme gelmesine karşın yıkım çalışmaları, son tahliye işleminin ardından başladı.


 


Bodrum Gündem Haber


Bodrum da geçtiğimiz yaz aylarında çıkan yangında bir kişinin yanarak hayatını kaybetmesi ile gündeme gelen ve mülkiyeti belediyeye ait olan otelin yıkımına başlandı. 24 odalı iki yıldızlı  Baraz Oteli 1980 yılından bu yana Mehmet Gökbel tarafından işletiliyor.  Mülkiyeti Bodrum Belediyesine ait olan otel Bodrum un pansiyonculukla başlayan turizm hareketinde den sonra yıldızlı işletilen ilk Oteli olmuştu. Son yıllarda Otelin işlemesine Mehmet Gökbel′in yanı sıra Erol Eryılmaz isimli bir kişide ortak olmuştu. Baraz Otel konusunda mal sahibi Bodrum belediyesi ile işletmecileri arasında yıllardır süren bir hukuk mücadelesi ise halen devam ediyor. Bodrum kamuoyunun gündeminde sık sık yer alan yıkım konusu daha önceki yıllarda da gündeme gelmesine karşın yıkım çalışmaları, son tahliye işleminin ardından başladı.


Baraz Otel′in ′′işgal edildiği′′ gerekçesiyle tahliyesine karar vermişti…


Yıkım sürecinde, Bodrum Kaymakamlığı, mülkiyeti Bodrum Belediyesi′ne ait Baraz Otel′in ′′işgal edildiği′′ gerekçesiyle tahliyesine karar vermişti. Otelin tahliye işlemleri sırasında Belediye Avukatlarından Mehmet Türkoğlu, Otelin çevresindeki işletmelerin ruhsatsız olduğunu kaydetmişti. Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri,  yaptığı tahliye işlemlerinin ardından Otelin camlarına kadar sökülerek belediye kademesinde koruma altına alındı.


Yaz aylarında Bodrum un yaya trafiği açısından en işlek Caddesinde bulunan Baraz Otel’in yıkımını turizm sezonu sonuna bırakan Belediye Başkanı kırıcı eşliğinde yıkım çalışmalarını bu sabah başlattı. Can güvenliği açısında Belediye zabıtası ve emniyet mensupları, Cumhuriyet caddesinin bir bölümünü trafiğe kapatarak yaya trafiğine yan yollara sevk ediyorlar.


Mehmet Gökbel ve Erol Eryılmaz’ın yıkım çalışmaları sırasında bulunmadılar…


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Baraz Otel′in Belediyenin mülkü olduğunu belirtip, yaklaşık iki hafta sürmesini bekledikleri yıkım çalışmaları sonunda yıkılan alanı Bodrum halkının kullanacağı bir alan olarak planladıklarını ve bir kafe yapmak istediklerini açıkladı.


Kocadon Cumhuriyet caddesi üzerinde yapılacak altyapı ve yol kaplama çalışmaları ile birlikte Baraz Otelin yıkılmasının ardından boşalan alanda yapılacak düzenlemelerin Nisan ayına kadar tamamlamaya çalışacaklarını da belirtti.


Retin-A online

Fonksiyonel kullanabileceği bir alan bir kafe olacak…


Belediye Başkanı Mehmet Kocadon açıklamasında şunları söyledi.:” Baraz Otel′in yıkım kararı daha önceki dönemde alınmış ve meclisten bile geçmiş. Ama bugüne kadar devam etmiş. Yangın olayından sonra Baraz Otel′in yıkım kararını tekrar gündeme alarak yıkıma başladık. Projemizde orayı, halkın günübirlik kullanabileceği bir alan olarak düşünüyoruz. Uzman planlamacılarımız bu konuda çalışıyorlar. Bu arada denize paralel inen yolları da biz Cumhuriyet Caddesi′nde açacağız. Çünkü çok dar bir alan ve yaz aylarında insan sirkülasyonu çok fazla. Orada çıkacak bir yangın olayında vatandaşı en kısa yoldan sahile atmamız lazım ki, rahat hareket edebilelim. O nedenle sahile inen bütün paralel yolları açacağız. Otel belediyenin mülküdür. Hem işletmeci, kiralayan arkadaşlar hem Baraz Otel Uzun süre Bodrum turizmine hizmet etmiştir. Ama artık oranın bir yenilenme zamanı geldi.


Arkadaşlarla projeleri konuştuk, onlar da olumlu baktılar. Yangından sonraki süreçte biz kendilerini uyardık buraya tadilat yapmayın diye. Gerekli işlemleri, yazışmaları yaptık ve Bodrum Belediyesi′ne ait olan Baraz Otel′in ömrünü tamamladığına inandığımızdan yıkımına başladık. Burada Bodrum halkının daha fonksiyonel kullanabileceği bir alan bir kafe olarak düşünüyoruz. Hızlı bir şekilde biz bunu bitirmeye çalışacağız “


Bu arada Otel işletmecilerinden Erol Eryılmaz  Belediyenin yaptığı yıkım işleminin hukuki olmadığını söyledi. Eryılmaz, Baraz Otel’in 1972 yılından bu yana hizmet verdiğini ifade ederek Otelin ana binasının yıkılmaması için aldıkları mahkeme kararı olduğunu  söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.