Bodrum Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi, Golfe Geçit Verdi..

Cumhuriyet Halk Partisi uzun zamandır Bodrum gündemini meşgul eden ve tartışma konusu olan Golf yatırımı ile ilgili olarak Meclis Toplantısı öncesinde gazetecilere basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi, Golfe Geçit Verdi..
08.12.2010
0
A+
A-


 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Golfe Geçit Verdi…

Cumhuriyet Halk Partisi uzun zamandır Bodrum gündemini meşgul eden ve tartışma konusu olan “Golf” yatırımı ile ilgili olarak Meclis Toplantısı öncesinde gazetecilere basın açıklaması yaptı.


 

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cumhuriyet Halk Patisi ilçe binasında başkan Durmuş Ali Öztürk’ün yanında, meclis üyeleride hazır bulundular. Yurtdışında bulunan Cevat Soysal ve ameliyat olan Ali Galip Güven ise basın açıklamasında bulunamadılar. Meclis toplantısından bir saat önce yapılan basın açıklaması bazı üyeler tarafından uygun görülürken bazıları tarafından tepkiyle karşılandı.


Başkan Öztürk, golf yatırımının, özellikle bilimsel veriler doğrultusunda bu kararı aldıklarını ve Bodrum ekonomisinde çok önemli bir artış sağlayacağını vurgulayarak kamuoyu ve basın ile paylaştığı açıklama metni şöyle; buy Ventolin


 


buy Viagra Gold Kamuoyuna saygıyla; cheap Paxil


 


            Uzun zamandan beri Bodrum kamuoyunun gündeminde olan, Bodrum belediyesi mücavir alanında bulunan Çamlık bölgesine yapılacak olan golf sahaları konusunda açıklama yapmamızın gerekli olduğunu düşündüğümüzden bir takım bilgileri bodrum kamuoyu ile paylaşma gereği duyduk.


            Sözkonusu proje ile ilgili olarak sosyolojik, ekonomik ve ekolojik olarak kamuoyunda oluşan hassasiyetleri uzun zamandır takip ediyor, izliyor ve inceliyoruz. Bu konuda sözkonusu hassasiyetlerle ilgili olarak meclis gurubumuzunda bir takım endişeleri ve aydınlamaya ihtiyaç duyulan hassasiyetleri var idi.


            Sözkonusu hassasiyetle ilgili olarak gerek sosyal, gerek ekonomik ve gerek ekolojik endişelerimiz bilimsel raporlar ve hukuki mütaalarla giderilmiş olduğundan, meclis grubumuzun projeyle ilgili endişeleri ortadan kalkmıştır.


            Bodrum belediyesi mücavir alanındaki bu projenin, bodrum ekonomisine, yörede yaşayan insanımıza katkısı tartılmazdır. “önce insan” ilkesiyle hareket eden CHP olarak bu gelişim sürecine mani olmak, yöreye yapılacak yatırıma mani olmak, partimiz ilkelerine ve inançlarına uygun değildir. Burada yapılacak olan yatırımı bodrum belediyesinin yönetmesi her anlamda doğru bir gerekliliktir.


            Yörede su kaynaklarının olmadığı, tarım arazisi niteliği taşımadığı İTÜ nün bilimsel raporlarıyla kanıtlanmıştır. Bodrum yarımadasında turizm pastasından hiç pay alamayan tek bölge o bölgedir. O bölgede yaşayan halkımızın tamamı bu projenin bölgeye yapılması gereğini gerek meclis grubumuza, gerekse partimize iletmiştir.


            Golf turizminin o bölgede yapılması hiç kimsenin kişisel hesaplaşma ortamı olmamalıdır. Bodrum turizmine “çeşitlilik” kazandırmak, neredeyse 45 günden az hale gelen turizmi 12 aya yaymak hepimizin amacı ve hedefidir. Amaç buyken golf turizmini “bodruma ihanet” olarak lanse etmenin iyi niyetle, bilgiyle ve bilimle izahı mümkün değildir.


            Sözkonusu projede imar yoğunluğu %5 civarındadır. Orman arazisi tahsisi yada orman katliamı yoktur. Hazine arazisi tahsisi yoktur. Herhangibir koyu, bükü yada sahili işgal etmemektedir. Gerek arkeolojik ve gerekse doğal sit değildir. Yatırımcının tapulu mülkü üzerine yapmak istediği, bodrumun gerek ekonomik ve gerekse sosyal olarak en geri kalmış bölgesine yapılan bodrum ekonomisine ve turizmine katkısı tartışılmayacak olan bir tesisin yapılmasına mani olmak hem doğru değildir, hemde savunulabilir değildir.


            Bizler CHP meclis grubu ve CHP bodrum ilçe yönetimi olarak bu yatırımın bodruma faydalı olduğu inancı ile, yatırımcının önünün açılması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu sebeplerle sözkonusu projenin bodrum yarımadasına hayırlı olmasını dileriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.