Bodrum Gündem

Tek ve Tek Başına RET..

Bodrum Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısında 4.gündem maddesi CHP Meclis Üyesi İncilay Severin 1 ret, 7 CHP ve 6 DP Meclis üyesinin kabul oyu ile GOLF YATIRIMI kabul edildi.

Tek ve Tek Başına RET..
08.12.2010
0
A+
A-



 

Tek ve Tek Başına RET…

 


Bodrum Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısında 4.gündem maddesi  CHP Meclis Üyesi İncilay Sever’in 1 ret, 7 CHP ve 6 DP Meclis üyesinin kabul oyu ile “GOLF YATIRIMI” kabul edildi.


buy Plan B

 


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


“4.Gündem Maddesi: İlçemiz, Kumköy, Armutlu, Süpürgelik, Düşelge, Kocagöl, Kanlıgöl mevkiinde mülkiyeti Elitkent Emlak Pazarlama İnş.San. İç ve Dış Tic.Ltd. Şti.ne ait gayrimenkullerin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının görüşülmesi. “


Meclis öncesi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından olumlu oy kullanılacağına dair yapılan basın açıklaması ile meclis salonunu ve ön kısımları bu güne kadar görülmemiş bir kalabalığa sahne oldu.


Mavi Yol’dan Temcit Pilavı…


Meclis toplantısı öncesinde “Mavi Yol Girişimi” üyeleri tarafından pilav dağıtıldı. “Temcit Pilavı” gibi tekrar tekrar gündeme gelmesinden dolayı rahatsızlıklarını bu şekilde ifade ettiklerini söylediler. cheap Proscar


Fırtına Öncesi Sessizlik…


Aralık ayı olağan Meclis toplantısına CHP meclis üyelerinden yurtdışında olan Cevat Soysal ve ameliyat olan Ali Galip Güven katılmadılar. Kulislerde böyle bir toplantıda olmadıkları için çok şanslı oldukları konuşuldu.


İlk üç madde sessizlik içinde dinlendi. 3.madde okunurken İrmene mevkii yerine “Ermene” olarak okunmasına Dr. Kerim Cangır’ın tepki gösterdiği gözlendi.


Gündem maddesinin görüşülmesine başlandığında Başkan söz almak isteyenlere söz verdi. Sık sık protestolarla kesilen hararetli konuşmalarda, başkan katılımcıları dışarı çıkartacağını söyleyerek uyardı.

buy isotretinoin online

İlk sözü alan köy muhtarının golf sahasının yapılması konusunda olumlu görüş bildirmesi, turizmden pay almak istemesi, salondakiler tarafından kısa süreli bir tartışmaya ve protestoya neden oldu. Köy muhtarı Bodrum Belediyesi mücavir alanından çıkmak istediklerini de sözlerine ekledi.


Duran Öztürk Kendi Meclis Üyelerinin Karşısında…


Söz alan CHP eski İlçe Başkanı Duran Öztürk daha önceki meclis toplantısında aynı gündem maddesi için yaptığı konuşmanın bir tekrarı olacağını söyleyerek başladığı konuşmasında, golf konusu ile ilgili olarak başından beri istikrarlı bir şekilde yalpalamadan ve kıvırmadan duruşlarının belli olduğunu vurguladı. Duran Öztürk; “Siz ve meclis üyelerimiz Bodrum halkının sahiplerisiniz, ağabeylerisiniz. Aile reisisiniz. Sizin göreviniz sadece yol, kaldırım yapmak değildir. Tarihe, doğaya, sahip çıkmaktır. Dün söylediklerimi, bu gün de tekrar ediyorum. Siz Ortakent Belediye Başkanı iken doğaya ve tarihe sahip çıkarak dava açmıştınız. Bütün bunları unutmamanız gerekmektedir. Geçtiğimiz meclis toplantılarında golf konusunda yargı kararının beklenmesi kararını almıştınız. Şimdi tekrar gündeme geldi. Üniversite ve diğer kurumlar tarafından hazırlanan raporlar yanlı olabilir. Danıştay o bölgenin birinci derece tarım alanı olduğunu belirterek, kesinlikle golf alanı yapılmaması gerekir kararını verirken, yargı kararının beklenilmeden apar topar tekrar gündeme gelmesini anlamak mümkün değildir” dedi. Duran Öztürk 12 ay turizm için bir şeyler yapılacaksa, şu an 35 bin kişinin ziyaret ettiği dünyanın en önemli su altı arkeoloji müzesi olan Bodrum Kalesine gelen ziyaretçi sayısını 300 bine çıkarmaya çalışarak yapılabileceğini vurguladı.


Seni kandırmışlar…


Çamlık köyünde yaşayan vatandaş ise “Burada bulunan insanlar bir kere Çamlık köyüne gelmişler mi?” diye bir soru ile başlaması katılımcılar tarafından tepki ile karşılandı. Çamlık’lı vatandaş protestolar eşliğinde sözlerine şöyle devam etti “Bodrum turizm bölgesi ise, illaki bizim bölgemizde de bir şeyler yapılmalı. Fabrikalar yapılmayacak. O nedenle ben golf sahası yapılmasını destekliyorum. Gemi yanaşma iskelesi de zamanında 10 yıl tartışıldı. Sonra burası yapıldı. Sonuç ise kaybolan 10 yıl oldu” dedi. Yoğun protestolar ve alkışlar nedeni ile Başkan Kocadon katılımcıları “Burada demokratik bir şekilde herkese söz veriyorum. Hangi görüşten olursa olsun. Bu şekilde olursa salonu boşaltırım” şeklinde sert bir şekilde uyardı. Çamlık’lı vatandaş ilgililerin gelip detaylı bir şekilde incelediğini, bölgenin kesinlikle tarım ve tarihi bir alan olmadığını tespit ettiklerini söyleyerek konuşmasını protestolar eşliğinde bitirdi. Çamlık köylülerinden Fatma Keskin ise köylüsüne sert bir şekilde tepki verdi. “Seni kandırmışlar” diye bağırdı.


İKK geri dönen yüzde 85 tuz oranlı deniz suyunun denizin ekolojisini bozacağına dikkat çekti…


İKK Sözcüsü Semayi Yaman ise Çamlık’ta yapılacak golf sahasının sakıncalarını mesleki olarak değerlendirdiklerini söyledi. Bodrum’da su sıkıntısının hat safhada olduğunu vurgulayan Yaman “Yatırımcı firma en pahalı yöntemi seçerek deniz suyunu arıtarak su sorununu çözeceğini söylüyor. Denizden yılda bir buçuk milyon metreküp su almalarının çok büyük sakıncaları vardır. İstanbul Teknik Üniversitesi çağın gerektirdiği ölçüleri dikkate alarak bir rapor hazırlamış, deniz suyundan bu kadar su almanın çok tehlikeli olduğu sonucuna varılmıştır.” dedi. Semayi Yaman denizden alınan ve arıtılarak kullanılan suyun en az yarısının tekrar denize gönderilmesinin deniz canlılarının yaşayan ortamını yok edeceğini iddia etti.


CHP Eski İlçe Başkanı Dr. Kerim Cangır; “Şu anda değerlensin diye bekleyenler arazilerini kaybedecekler…”


CHP eski İlçe Başkanlarından Dr.Kerim Cangır 2006 Kasım ayında, Bodrum Yarımadasının Bakanlar Kurulu tarafından turizm bölgesi ilan edildiğini söyleyerek başladığı konuşmasında, Ortakent Belediyesi, Muğla Barosu ve Bodrum Belediyesi tarafından Danıştay’a dava açıldığını hatırlatarak şöyle devam etti; “Danıştay 2009 şubatında bu kararı kesinleştirdi. Bu karar da defalarca gündeme geldi. Bodrum, Girit ve Atina üçgeninde 15-20 yıllık bir dönemde yoğun bir susuzluğun olacağı biliniyor. Daha önceki ve Temmuz ayında yapılan Bodrum Belediyesi meclis kararında da yargı sürecinin beklenme kararı alınmıştı. Soruyorum size aradan daha 3 ay geçti.Bu mahkeme kararlarında, Danıştay kararlarında bir değişiklik oldu mu?” Dr.Kerim Cangır özellikle CHP Meclis üyelerine seslenerek, “Eğer hukukun üstünlüğüne inanmak istiyorsak, kararlarımızın arkasında durabilmek için, kararlarımızı hukukun üstünlüğünü göz önüne alarak  verelim. Bu karar olumlu olarak meclisimizden geçerse, Çamlık bölgesinde şu anda yaşayan ve ileride buralar değerlenir diye bekleyen halkımız, iddia ediyorum yatırımcı firma tarafından talep edildiğinde arazileri kamulaştırılarak ellerinden alınır. Bunu kamuoyunun bilgisine özellikle sunuyorum” dedi. Dr.Cangır CHP Meclis üyelerinden “Hukukun üstünlüğünü göz önünde tutarak karar vermelerini istiyorum” diyerek sözlerini bitirdi.


Islah olması gereken tek canlı insan…

Temmuz ayı Meclis toplantısına civcivi ile katılan ve gündem oluşturan Çamlık köyü yaşayanlarından Ayhan Eyikocak ise bölgenin bitki yapısından ve 80 bin canlı yaşadığından bahsederek burada golf alanlarının yapılmasına karşı olduğunu söyledi. Eyikocak ıslah edilmesi gereken tek canlının insan olduğu ve doğanın mükemmel olduğunu da sözlerine ekledi. Golf alanı yapılmasına taraf olan bir vatandaşın, tarım alanlarında kullanılan kimyasalların da doğaya zarar verdiğini söyleyerek, golf alanlarında da aynı miktarda kimyasal kullanıldığını öne sürdü.

CHP’liler biraz dişinizi sıkın. CHP iktidarında daha sağlıklı kararlar alabilirsiniz…


Tema Vakfı Bodrum temsilcisi Haluk Ortaç golf sahalarının ne getirdiğini ne götürdüğünü herkesin bildiğini söyledi. Bu aşamadan sonra tekrar gündeme gelen golf konusunda farklı şeyler söylemenin gereği olduğunu kaydederek “Ülkem üretmiyor, ülkem tüketiyor. Tarım politikalrı ayaklar altında. Köylünün elindeki bu kadar büyük verimli toprakların ne olacağı konusunda kafalarda soru işaretleri var. O nedenle farklı bir şeyleri söylemenin zamanı gelmiştir. İş o zaman polikalara ve politikacılara geliyor. Ben buradan meclis üyelerinin her birine politik kişiliklerine bir şeyler söylemek istiyorum. Özellikle de CHP’li meclis üyelerine” dedi. Haluk Ortaç CHP’nin bir iktidar yürüyüşü içinde olduğunu, bu iktidar yürüyüşüne inanıyorlarsa biraz daha dişlerinin sıkmaları gerektiği uyarısında bulundu. Ortaç “İktidar olduğunuzda daha sağlıklı kararlar alabilirsiniz. Biraz dişinizi sıkın, burada alacağınız karar Bodrum’da iktidara yürüyüşünüzün bir göstergesi olacak” diyerek sözlerini bitirdi. 


Tartışmalar ve konuşmalar sırasında oylama yapıldı. İncilay Sever tek başına ret verdi…


Ortakent’te golf sahası işleten işletmeci ise golf sahalarının kimseye zararı olmadığını savundu. Belek’e 500 bin turistin golf oynamak için geldiğini, golf sahalarının yapılmasının Bodrum ekonomisine çok katkı sağlayacağını ifade etti. Kendi işletmesi ile karşılaştırılmaması ve yapılacak golf sahasının 2 bin dönümden fazla olduğunu söyleyerek protesto edildi. Golf işletmecisinin sözleri bitmeden ve katılımcılar tarafından tartışılırken Belediye Başkanı Mehmet Kocadon oylamaya geçti. CHP Meclis üyesi  İncilay Sever haricinde bütün meclis üyelerinin kabul oyu vermesi ile kabul edildi. Tartışmalar ve kargaşa içinde İncilay Severin tek başına kolunu kaldırarak ret oyunu göstermesi bir çok kişi tarafından fark edilemedi.


Salonu terk eden katılımcılar meclis salonu dışında, CHP′li meclis üyelerini protesto ettiler. Hoş olmayan sloganların da atıldığı protestoda, alınan karara verilen tepkilerin CHP′li meclis üyelerine odaklanması ve  Başkan Kocadon′la, Demokrat Partili meclis üyeleri ile ilgili sloganların atılmaması dikkat çekiciydi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.