Bodrum Gündem

Golf Konusundaki Tepkiler Bitmek Bilmiyor… Kamuoyu Çok Tepkili…

Bodrum Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısında, Çamlık Köyüne yapılması planlanan golf tesisi için imar plan teklifi oy çoğunluğuyla kabul edilmesi ile başlayan tepkiler hızla çoğalıyor..

Golf Konusundaki Tepkiler Bitmek Bilmiyor… Kamuoyu Çok Tepkili…
10.12.2010
0
A+
A-


 

 

Golf Konusunda Tepkiler Bitmiyor…

Bodrum Kamuoyu Çok Tepkili… 
order Cytotec

Bodrum Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nda, Çamlık Köyü’ne yapılması planlanan golf tesisi için imar plan teklifi oy çoğunluğuyla kabul edilmesi ile başlayan tepkiler hızla çoğalıyor…


 


Bodrum Gündem Haber


Kumköy, Armutlu, Süpürgelik, Düşelge, Kocagöl, Kanlıgöl mevkilerinde, mülkiyeti Elitkent Emlak Pazarlama İnş. San. İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.’ne ait gayrimenkullerin 1/5.000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı teklifi geçtiğimiz aylarda da Bodrum Belediye Meclisi gündemine gelmişti. Ancak, Danıştay’da devam eden 1/100 binlik imar planı davası sonuçlanıncaya kadar golf sahalarına ‘hayır’ denilmesine karar verilmişti.


 


Yargı süreci bitmeden konunun tekrar Meclis gündemine alınmasına ve oylanmasına çevreciler ve Bodrum’a sahip çıkanlar tepki gösterdiler. Toplantıda söz alan köylülerden bazıları golf tesisi istediklerini belirtirken, bir kısmı da golf tesisinin çevreye telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğini savunarak karşı çıktı.


 


Arif Yılmaz: Köylüye gelince tarım, yatırımcıya gelince imarlı arazi olmaz…


Yıllardır tarım arazisi olduğu söylenen yerlerde köylüye çivi çaktırılmadığını hatırlatan Mavi Yol Girişimi üyesi Arif Yılmaz “Öyle bir oyun dönüyor ki; köylü ev yapamadığı için binlerce dönüm arazisini yok pahasına sattı. Tarla olarak toplanan araziler şimdi golf bahanesiyle bir anda bir plan tadilatıyla imarlı araziler haline gelip, inşaata açılıyor. Bodrum ev çöplüğüne döndü. Danıştay kararlarını bekleyeceğiz dediler ama sonra üç kez gündeme getirdiler, bugün de oy çokluğu ile geçti. Bu acele niye? Yargı süreci, bilimsel süreç devam etsin ve asla kendi köylüsünü fakirleştirecek şeylere alet olmasınlar. Bir arazi ya tarım arazisidir, ya tarım dışı arazidir. Köylüye gelince tarım, yatırımcıya gelince imarlı arazi olmaz” diye konuştu.


Naltrexone no prescription  


Filiz Dizdar: “Kocadon sözünün eri olabilseydi keşke…”


Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar  “Biz yargının sonucu beklenecek diye rahatlamışken her ay gündeme geliyor temcit plavı gibi. En sonunda da başardı lobiler ve teklifi geçirdiler. Türkiye genelinde ciddi şekilde tarıma yönelik yok etme sindirme politikası var. Buna Bodrum Belediyesi de bugün büyük bir katkı ile katıldı. Onları kınıyorum. Meclis kararına itiraz edeceğiz. Davalarımızı açacağız, yolumuza devam edeceğiz” dedi. Dizdar, Belediye Başkanı Kocadon’u da eleştirerek şunları kaydetti. Sayın Kocadon’un Ortakent’te açtığı davada biz yanındaydık. Keşke o zaman söylediklerinin arkasında durabilseydi. Sözünün eri olabilseydi. Bugün bizden iyi not alacaktı. Bundan sonra Bodrum Meclisi yüz karamızdır bizim için. Çünkü halkın değil, rantın yanında yer almıştır”


 


Ayhan Karahan: “Hiç olmazsa belediyenin kasasına 4 milyon Euro girsin” diyerek bizzat kendisi bana bir toplantıda bunu ifade etmiştir.”


Meclis kararı askıya çıktığı anda Bölge İdare Mahkemesi’ne kararın iptali için dava açacaklarını söyleyen Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Ayhan Karahan, dava sürerken alınan bu karar geçerli olamaz diyerek tepkisini şöyle dile getirdi: “Bodrum için golf uygun değildir diye iki önemli yargı kararı var. Hem Danıştay’dan hem de Bölge İdare Mahkemesinden. Bu karar Bodrum Belediye Meclisi’nde paranın baskısı ile çıkmıştır. Çünkü yatırımcı firma 4 milyon Euro Bodrum Belediyesi’ne bağışta bulunmuştur. Belediye Başkanı Kocadon “şimdi olmazsa, daha sonra Ankara’dan nasılsa işi bağlayacaklar. Hiç olmazsa belediyenin kasasına 4 milyon Euro girsin” diyerek bizzat kendisi bana bir toplantıda bunu ifade etmiştir. ÇED raporu bile olmayan yatırımcı, iş makinelerini eğer bölgede faaliyete geçirirse, fiili müdahalede bulunacağız”


 

Biz kabul etmeseydik, Mumcular Belediyesi kabul edecekti demek nasıl bir mantık?

Ayhan Karahan, kamuoyunda evet demenin gerekçesi olarak söylenen “biz kabul etmesydik Mumcular belediyesine geçirip yine evet diyeceklerdi” söylentileri için şöyle konuştu:Bodrum Belediyesi′ne golfçü firma Regnum′un 4 milyon Euro resmi bağışta bulunacağı birinci ağızdan bana verilen bilgidir. Resmisi bu olanın gayri resmisinin ne olabileceği kamuoyunun merakı dahilindedir. Bu arada eğer Bodrum Belediye Meclisi′nden golfe yol verimeseymiş Çamlık Köyü Mumcular′a bağlanacakmış. Regnum Mumcular Belediyesi ile pazarlıkta anlaşmış. Mumcular Belediyesi de golf projesini onaylayacakmış. Böyle bir mantık olabilir mi? Bağışı Mumcular Belediyesi alacağına Bodrum Belediyesi alsınmış… Bu neyin “Yangından mal kaçırma” yarışıdır?” generic Colchicine

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.