Bodrum Gündem

Torba Mezarlığında İnsanlık Ayıbı..

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, baskı altında olduğunu ifade ederek; Bodrumda uzun zamandır bir mezarlık sorunu yaşanıyor.

Torba Mezarlığında İnsanlık Ayıbı..
10.12.2010
0
A+
A-


 

 

Torba Mezarlığı’nda İnsanlık Ayıbı…

 


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, baskı altında olduğunu ifade ederek; “Bodrum’da uzun zamandır bir mezarlık sorunu yaşanıyor.”


 


Bodrum Gündem Haber


Altı yıl Bodrum’da yaşayan emekli, Alman asıllı Kanada’lı diplomat Hans Himmelbach 20 Ekim tarihinde rahatsızlanarak yaşamını yitirdi ve vasiyeti gereği Torba’ya gömüldü. Bölgede hristiyan mezarlığı olmadığı için yetkililerin“müslüman mezarlığına gömülebilir” onayıyla toprağa verildi. Ancak 10 gün sonra, birilerinin şikayeti üzerine gömüldüğü yerden alınıp mezarlığın ücra bir köşesine tekrar defnedildi.


cheap Viagra online Strattera Buy  


Türkiye’nin ilk kadın dağcısı ve 59-60 yıllarının rekortmen atleti Hans Himmelbach’ın eşi İlknur Kumul Himmelbach çok üzgün olduğunu ve çok büyük bir düş kırıklığı yaşadığını, küskünlüğünü ifade ederek kimseyle görüşmüyor. Himmelbach’ların aile dostu Nur Banu İşcan yaşananları şöyle anlatıyor: “Bodrum’da yaşamayı ve Türk insanını o kadar çok seviyordu ki; öldüğümde beni buradan ayırmayın derdi hep. İnsanların eşitliğine, dinlerin kardeşliğine inanan biriydi. Bodrum’da hristiyan mezarlığı olmadığı için, yetkililer Torba Mezarlığı’na gömülmesinde bir sakınca olmadığını söylediler. Cenazesinde hem Türkçe hem Almanca dualar okundu. Ama 10-15 gün sonra inanılmaz bir şok yaşadık. Birilerinin şikayeti üzerine topraktan çıkarılıp başka yere nakledilmesi bizi ve ailesini yıktı. Çok üzüldük. Ben 20 küsur senedir burada yaşıyorum, birçok hristiyanın Bodrum’un çeşitli mezarlıklarında gömülmelerine şahit oldum ama bugüne kadar hiç böyle bir olayla karşılaşmadık. Nerede kaldı dinlerin kardeşliği!”


 


Olayı duyan Torba sakinlerinden Ümran Altınanıt “Oraya bir yabancının gömülmesinin hiçbir sakıncası olamaz” diyerek tepkisini şöyle dile getirdi: “Hepimiz insanız, dinimiz ne olursa olsun allahımız tek. Ölmüş bir insana saygısızlık edilip oradan alınıp başka bir yere götürülmesi benim yüreğimi acıttı açıkçası” Order Disulfiram


 


Himmelbach’ların komşusu Benal Görat ise yaşananlardan utanç duyulması gerektiğini belirterek “Mevlana’nın cenazesinin ardından hahamlar, papazlar, imamlar, herkes birlikte yürüdü. Atatürk de, Anzak askerlerinin annelerine demişti ki; “merak etmeyin, onlar artık bizim evlatlarımız, artık bizim bağrımızda” Ama Atatürk’ün bu sözünün üzerinden kaç yıl geçti. Şimdi mezarlıkta yeri bile paylaşamıyoruz. Ben çok üzgünüm” diye konuştu.


 


Olaya ilişkin net bir açıklama yapmaktan kaçınan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, baskı altında olduğunu ifade ederek; Bodrum’da uzun zamandır bir mezarlık sorunu yaşandığını, Yarımada’da nüfusu çoğalan yabancılar için Torba çıkışında 150 dönümlük ayrı bir düzenleme yapacaklarını, bu problemlerin ortadan kalkacağını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.