Bodrum Gündem

ARTIK YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM…

14.12.2010
0
A+
A-

Belki de dünyanın en kolay işi eleştirmek.

 


     Hani derler ya ; “Bekara avrat boşamak kolaydır”.Ama dünyanın en şanslı kişisi de eleştirilen kişi olsa gerek. Her ne kadar günümüz siyasetçilerinin yapıcı eleştirilere bile tahammülü olmasa da,eleştiri akıllı bir kişi için yol haritasıdır.Hele eleştirilerinizle sorunlara bir başka pencereden bakmasını sağlıyorsanız,zihinsel çimdiklemeye yani beyin fırtınasına sebep oluyorsanız,hiç üzülmeyin,tarzınızı bozmayın,doğru yoldasınız.Gerisi muhatabınızın liderlik ve  diyalog yeteneğine kalıyor. buy Valtrex


     Vizyon,misyon ve cesaretten yoksun,estetik anlayıştan mahrum olanlara sözüm yok.Bodrum’da  güzel şeyler de olmuyor değil ama yetersiz. Beyhude kaybedilen zamanların telafisi için BODRUM’un coşkuya 7/24 çalışmaya ihtiyacı var.Kısıtlı bütçelerle bunun mümkün olmadığını yıllardır görüyoruz.Stratejisi doğru belirlenmiş,ses getirecek ,Bodrum’a farkındalık yaratacak projelerin konuşulma zamanı ne zaman gelecek ?Bu kaçırdığımız kaçıncı tren olacak ? Artık hayallerimizi bir başka bahara erteleme lüksümüz yok.Bodrum’un partiler üstü bir anlayışa ihtiyacı var.


buy Kamagra

     O nedenle büyük projeleri tartışmaktan ve Ankara’nın desteğini almaktan  korkmak politikacıya ve lidere yakışmaz.1988 yılında yazdım,tekrar hatırlatıyorum.Artık turizmde denizin bittiği noktaya geldik.Umarım yıllar önce dile getirdiğim  bu öneriler şimdi dikkate alınır.


     İstanbul Kağıthane’deki “MİNİATÜRK” daha ortada yokken bir yazımda önerdiğim “MİNYATÜR TÜRKİYE”  projesi Bodrum için hala cazibesini korumaktadır. Para basacağından,yerli ve yabancı turist akınına uğrayacağından adım gibi eminim.İlgi duyan veya merak eden  bir yetkili olursa detaylar hakkında görüş ve önerilerimi sunabilirim.


     Suda yaşayan bir çok canlı türünün sergilendiği “MEGA AKVARYUM” un Bodrum’a katacağı canlılığı hiç düşündünüz mü?


     Yine Bodrum’a bambaşka bir vizyon kazandıracak,Orhun Kitabelerinden başlayıp ATATÜRK’ün liderliğini yaptığı Kurtuluş Destanına kadar “TARİH TÜNELİ”nde muhteşem bir tarih yolculuğuna ne dersiniz?


     Artık dilimize pelesenk ettiğimiz “Uluslar arası Kongre ve Kültür Merkezi”nden bahsetmek istemiyorum.Çünkü daha gençlerimizin adam gibi düğün yapabileceği modern bir düğün salonumuz bile yok ki,bu Bodrum’un en büyük ayıbıdır.
order Indocin

     Bodrum türkülerinden,Bodrum tarihinden, yok olmaya yüz tutmuş Bodrum’daki geleneksel Osmanlı mimarisinden,  Bodrum’lu Avram Galanti’den ne kadar haberiniz var ?“Bodrum Belediyesi Kültür Yayınları” adı altında bu değerlerimiz niçin ölümsüzleştirilemez hala anlamış değilim?


     Yıllardır alternatif turizm deyip duruyoruz.Alın size kum-güneş-deniz-eğlenceye hapsettiğiniz turizm anlayışını değiştirmek için ve turizm kapasitesini arttırmak için “TÜRK KÜLTÜR KÖYÜ” projesi.


     Cahit Biliroğlu kardeşim yıllardır anlatır.Bodrum Kalesi,Osmanlı tersanesi,Mindos kapısı ,şehir surlarını takiben Antik tiyatro ve Mozoles  güzergahına ilave,şimdiki Cumhuriyet İ.Ö. Okulu’nun olduğu yere Mozoles’in kopyesinin yapılarak turizmin hizmetine sunulması fikrine ne kadar kafa yorduk ?


     Bütün bunlar içi doldurulabilecek,ayağı yere basan ve Bodrum’u hoplatacak projeler.Caz,bale,dans da olsun ama,yabancı turistlerin ilgisini çekecek ve onların zihninde kalıcı iz bırakacak şeyler bizim kendi öz kültürümüze ait değerlerimizdir.Bunları en iyi şekilde sunabilirsek ,hem turizmin kalitesinde hem de turizmden beklediğimiz ekonomik değerde artış olacaktır.Bundan kesinlikle emin olun.Artık farklı olanlar farklılık yaratanlar ve farklılığı en iyi şekilde pazarlayan bölgeler cazibe merkezi olacak.Turizmde yeni trend budur.Herkes hesabını ona göre yapsın.


     İsterseniz Sağlık Turizmine ve üçüncü yaş grubuna yönelik turizm olanaklarını bir başka yazıda değerlendirelim.


Hoşça kalın.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.