Bodrum Gündem

BODRUMDA TRAFİĞE ÇIKANLAR BU TABLOYU EZBERLEMELİ…

14.12.2010
0
A+
A-

Trafik üzerine kafa yormak ve yazı yazmak müthiş rahatlatıyor beni çünkü Bordumda trafiğe çıktığımda asla rahat olamıyorum.


Muhteşem bir biçimde sakin, kontrollü ve keyifli olsam da, hatasız olsam da başıma bir kaza gelmeyeceğinden emin olamıyorum. Gözlerim sürekli önümde, yanımda, arkamda seyir eden arabaların, motosikletlerin, mobiletlerin yaptıkları şarlatanlıklar, uyanıklıklarda. Bazıları için trafik eğlence. Başkalarına numaralar çekerek eğleniyor, rahatlıyorlar. Cambazlık yaptıklarında kendilerini ustalıklı sayıyor, acaip bir üstünlük duygusu içinde başları dönüyor. Çoğunlukta başka arabanın arkasında kalamama fobisi var. Birkaç metre sonra park edecek olsa bile mutlaka sollayacak! Bir aceledir, bir telaştır, itiş kakıştır gidiyor. Tamam biliyoruz Bodrum′un daha her yerinde MOBESE kamerası yok, bu nedenle başka kentlerden gelenler de burada zincirlerinden boşanmış gibi davranıyorlar. Benim asıl merak ettiğim tüm bu kişilerin ki trafikte deli gibi davrananların büyük çoğunluğu genç, benim zamanıma göre oldukça zorlaştırılmış ehliyet alma şartlarına karşın nasıl bu kadar berbat bir trafik kavrayışı edindikleri: Şerit algılama yok! Başka arabalarla mesafe algılaması yok! Hız algılaması yok! Risk algılaması yok! (Burada parantez açmalıyım: istatistiki olarak risk algısı en düşük sürücüler Türkiye′deymiş) en önemlisi de insan saygısı, başkalarının varlığını haklarını kabul etme, özetle nezaket yok…

Aşağıdaki tabloyu motorsiklelerin diğer taşıtlarla aynı hakları olduğunu savunan arkadaşa takdim ediyorum Varsın kendi düşünsün en az 10 km/saat daha az hızla sınırlandırılan bir araç nasıl eşit olurmuş?


 

Purchase Viagra

1 Eylül 2010 ÇARŞAMBAResmî GazeteSayı : 27689
YÖNETMELİK
İçişleri Bakanlığından: isotretinoin online
KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK heap Combivent
 
             MADDE 11 – Aynı Yönetmeliğin 100 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
             “MADDE 100 – Karayolları Trafik Kanununda ve bu Yönetmelikte yazılı kayıt ve şartlar dışında ve aksine bir işaret bulunmadıkça yol durumlarına göre römorksuz araç cinsleri için saatteki asgari ve azami hız sınırları aşağıda gösterilmiştir.
 
             Hız sınırlayıcı cihaz bulundurma ve kullanma zorunluluğu olan araçlarda; yol ayrımı yapılmaksızın M3 sınıfı otobüslerde hız sınırı ayarlaması 110 km/s, N3 sınıfı kamyon ve çekicilerde ise 90 km/s olacaktır. Bu araçlar şehir içi yollarda ise, diğer araçların tabi olduğu azami hız sınırlarına uymak zorundadırlar.
             Zorunlu haller dışında şehirlerarası karayolunu kullanan motorlu araçlarda araç cinsi gözetilmeksizin asgari hız sınırı 15 km/s, otoyollarda ise 40 km/s’tir.
             Tehlikeli madde taşımaya mahsus olup, boş olarak trafiğe çıkan araçlar yukarıda belirtilen kendi sınıfına giren araçlara ait hızla sürülebilirler.
             Römorklu veya yarı römorklu araçlarda (Römork takmış LTT hariç) en çok hız sınırı aynı cins römorksuz araçlara ait en çok hız sınırından saatte 10 km. daha düşüktür.
             Servis freni bozuk araçları çeken araçlar saatte 15 km.’nin üstünde bir hızla sürülemez.
             İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığının görüşünü alarak, yerleşim yeri dışındaki şehirlerarası çift yönlü karayolları ile bölünmüş yollarda ve otoyollarda otomobiller için hız sınırını 20 km/s’e kadar artırmaya yetkilidir.
             İl ve ilçe trafik komisyonları belediye sınırları içindeki karayollarında otomobiller için hız sınırını 20 km/s’e kadar artırmaya yetkilidir. Ancak belediye sınırları içinden geçen ve Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğunda bulunan devlet ve il yolları için Karayolları Genel Müdürlüğünün uygun görüşünün alınması zorunludur.”
 
             MADDE 16 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
             MADDE 17 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Bayındırlık ve İskân ve Ulaştırma Bakanları yürütür.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.