Bodrum Gündem

Şikayetlerinizi geri alın aksi takdirde karne alamazsınız..

Gündoğanda iki öğretmenin derse girerek cüzdanlarından zorla 5 TL. aldığı öğretmenlerini Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Savcılığa şikayet ettiler….

Şikayetlerinizi geri alın aksi takdirde karne alamazsınız..
14.12.2010
0
A+
A-


 

 

 

 

“Şikayetlerinizi geri alın aksi takdirde karne alamazsınız…”

LİSELİ ÖĞRENCİLER 5 LİRANIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR. LİSEDE 5 LİRA KRİZİ BÜYÜYOR


Gündoğan’da öğretmenlerinin derse girerek cüzdanlarından zorla 5 TL. aldığı iki öğretmeni Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Savcılığa şikayet eden liseli öğrenciler, okul yönetiminin kendilerine “Şikayetlerinizi geri alın aksi takdirde karne alamazsınız” diyerek baskı uyguladığı ve bir öğretmen hakkında soruşturma açılması nedeniyle toplu halde kaymaklığa geldiler.


Bodrum Gündem Haber


Öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ile görüştükten sonra dilekçelerini vererek kaymakamlıktan ayrıldılar. Öğrencilerle birlikte kaymakamlığa gelen Eğitim-Sen Temsilcisi Engin Karataş ise “Başlatılan soruşturma, öğrencilerden şikayetçi olmaktan vazgeçmeleri yönünde ilerletildi. Öğrencilerden zorla dilekçe alınmaya başlandı. Öğrencilere sizi kim kışkırtı? Kışkırtan öğretmenler şunlar mıydı? şeklide sorular soruldu? Soruşturmanın özü saptırıldı. Buradaki temel sorun, öğrencilerin kim tarafından şikayete yönlendirildiği değil, okulda zorla para toplanması, para vermeyen öğrencilerin cüzdanlarının elinden alınması, buna karşı gelen öğrencilere çöp toplatılmasıdır.


Ancak konuyu soruşturmaya gelen muhakkikler, soruşturmayı başka yönlere çekerek, kendilerine yakın olan idarecileri koruma çabasına girmişlerdir” dedi.


 

Öğrenciler Tehdit Edildiklerini İddia Ederek Kaymakamlığa Dilekçe Verdiler…

Gündoğan’daki Fahriye Ilıcak Endüstri Meslek Lisesi 12 C sınıfındaki otuz öğrencinin fotoğraf parası vermek istememesi üzerine, 2 Kasım 2010 tarihinde Matematik dersinin yapıldığı sırada dersi bölerek, sınıfa giren müdür yardımcıları G.Y. ile E.D.’ nin öğrencilerin ceplerinden zorla 5’er lira aldıkları iddia edilmesinin ardından S.E.(18) , E.K.(18) , G.Ö.(18) isimli öğrencilerin Cumhuriyet Savcılığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığa öğretmenleri şikayet etmelerinden bugünde okul yöneticileri tarafından şiddetli baskıya maruz kaldıklarını belirten üç öğrenci 20 arkadaşı ile birlikte Bodrum Kaymakamlığı’na gelerek şikayet dilekçesi verdi.


Gazeteciler Kaymakamlığa Giremediler…


buy Accutane

Öğrencilerin Bodrum Kaymakamlığı’na gelişi sırasında İlçe Emniyet Müdürü ve yaklaşık sekiz polis tarafından basın mensupları ve Eğitim Sen Temsilcisi Engin Karataş’ın kaymakamlığa girişi engellendi. Turgay basın mensuplarının kaymakamlığa girişinin Kaymakam Feridun Cemal Özdemir tarafından yasaklandığını söyledi. Kaymakam Özdemir’i konu ile ilgili telefonla arayan gazeteciler kendisinin toplantıda olması nedeniyle açıklama yapamayacağını öğrendiler.


 

Öğrencilerin Sevdiği Öğretmene Soruşturma…

Yaklaşık 1 saat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ile görüşen 23 öğrenci adına açıklama yapan A.Ç. verdikleri dilekçede, 2 Kasım günü yaşananları anlattıklarını belirterek “O gün Matematik dersine aniden giren, müdür yardımcıları para vermediğimiz için bağırıp hakaret ettikten sonra arkadaşlarımızın ceplerinden zorla 5’er liralarını aldılar. Ayrıca siz diploma alamazsınız, karnede alamazsınız, göreceksiniz diyerek tehdit ettiler. …. isimli öğretmenimiz M.K. arkadaşımıza tokat attı. Bu konuyu soruşturan müfettişlerin okulumuza geldiklerinde, bizim sınıf ve bizler dışında herkesle görüştüklerini ve bizimle görüşmediklerini ve ifademizi almadıklarını görünce şaşkına döndük. Olayla hiç ilgisi olmayan ve öğrencilerin çok sevdiği E.K. hakkında da asılsız iddialarla soruşturma açtılar. E. hocanın bu olayla hiçbir ilgisi yok. Buraya gelen öğrenciler olarak soruşturmanın yönünü değiştirmek istediklerini ve olayı farklı yönlere çekmek istediklerini anlatmaya geldik, bunları dilekçe ile kaymakamlığa verdik. Ne yaparlarsa yapsınlar şikayetlerimizi geri almayacağız, baskı ve tehditlerden yılmayacağız” dedi.


 

Eğitim-Sen Bodrum Temsilcisi Engin Karataş: Soruşturmanın özü saptırıldı.

Eğitim Sen Bodrum Temsilcisi Engin Karataş ise yaptığı açıklamada cüzdanlarından zorla para alınan öğrencilerin savcılık ve Kaymakamlığa şikayette bulunmalarının ardından öğrencilerin şikayetlerini geri almaları için baskı altına alındığını ve tehdit edildiğini  belirterek “Başlatılan soruşturma, öğrencilerden şikayetçi olmaktan vazgeçmeleri yönünde ilerletildi. Öğrencilere sınıfınızı geçemez, diploma alamazsınız, o öğretmenler terörist gibi sözlerle şikayetçi olan öğrenci ve tanıklık eden arkadaşlarını yıldırmaya çalıştılar. Öğrencilerden zorla dilekçe alınmaya başlandı. Öğrencilere sizi kim kışkırtı? kışkırtan öğretmenler şunlar mıydı şeklide sorular soruldu? Soruşturmanın özü saptırıldı. Buradaki temel sorun, öğrencilerin kim tarafından şikayete yönlendirildiği değil, okulda zorla para toplanması, para vermeyen öğrencilerin cüzdanlarının elinden alınması, buna karşı gelen öğrencilere çöp toplatılmasıdır.  Ancak konuyu soruşturmaya gelen muhakkikler, soruşturmayı başka yönlere çekerek, kendilerine yakın olan idarecileri koruma çabasına girmişlerdir. Olayın basın yoluyla takibi, haksız soruşturma yürütenleri doğru adım atmaya sevk edecektir.” dedi.

order Brand Viagra
 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan: “Gerçek soruşturma bitince ortaya çıkacak”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ise okulda zorla para alma ile ilgili olarak ilden gelen iki müfettişin soruşturmayı sürdürdüğünü belirterek “Daha önceden de söylediğim gibi konu farklı yerlere çekilip eğitim camiasına zarar verilecek hale getiriliyor. İlden gelen müfettişler soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürüyor, iddiaların çok büyük bir bölümü doğru değil, ancak gerçek soruşturma bitince ortaya çıkacak” dedi. buy Proscar


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.