Bodrum Gündem

Altına Yatırımı Düşünenler, Anapara Korumalı Fonlar Üzerinden Bunu Yapabilirler.

Denizbank Bodrum Şube Müdürü Osman Korkmaz, bankacılık sektörünü ve Bodrum ekonomisini konuştuk.

Altına Yatırımı Düşünenler, Anapara Korumalı Fonlar Üzerinden Bunu Yapabilirler.
15.12.2010
0
A+
A-

Altına Yatırımı Düşünenler,


Anapara Korumalı Fonlar Üzerinden Bunu Yapabilirler.

 



Denizbank Bodrum Şube Müdürü Osman Korkmaz ile  bankacılık sektörünü ve Bodrum ekonomisini konuştuk.






Where to buy Xenical

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem
Sayın Osman Korkmaz, öncelikle 2010 yılını kısaca değerlendirdiğimizde öne çıkan yatırım kalemleri hangileridir?
order Fluconazole Dünya genelinde izlenen gevşek para politikaları ile yaratılan bol likidite faiz getirilerinin düşmesine, paraya duyulan güvenin azalmasına neden olarak yatırımcıları alternatif yatırım araçlarına yöneltmiştir. Artan para arzı ile birlikte enflasyonist endişeler, yatırımcıların likit kalmaktan uzaklaşmasına, varlıklarını farklı yatırım araçlarına yönlendirmesine neden olmuştur. Bu yıl emtiaların,özellikle altının ve borsaların ön plana çıkmasının nedenleri bu gelişmelerdi.
Neden altın, diğerlerinden daha fazla rağbet görmüştür?
Altına yatırım yapmak günümüz koşullarında kolaylaştı. Fiziki teslimat, saklama gibi konular ile yatırımcılar muhatap olmuyor artık.Üstelik anapara korumalı düşüş ve yükseliş fonlarına yatırım yapabilme, likit fon gibi altın alıp satabilme alternatiflerinin olması altının daha fazla rağbet görmesine sebep oluyor.
Altına hücum dönemine geri mi döndük?
Bu konuda tüm parametreleri yakından takip etmek gerekiyor. Yatırım araçlarından birinin bu denli ön plana çıktığı dönemlerde, geçmiş tecrübelerimiz bize fiyatı sorgulamamız gerektiğini söylüyor. Tarihi zirve fiyat seviyelerinde olan altına yatırım konusunda çok dikkatlin olunmalı. Altına yatırımı düşünenler anapara korumalı fonlar üzerinden bunu yapabilirler.
Bodrum′un sezonluk iş hareketliliğini göz önüne alırsak, mevduat sahipleri için hangi önerilerde bulunursunuz?
Mevduat olarak konuya baktığımızda; şu sıralar TL mevduatın cazibesini koruduğunu söyleyebilirim. Ancak orta ve uzun vadede değişen piyasa koşullarına göre pozisyon alınabilir. Bu konuda; Bankamızın müşterilerine sunduğu özel bankacılık hizmetiyle müşterilerimize daha profesyonel ürünler sunulmakta ve danışmanlık hizmeti verilmektedir.
Bodrum′da kredi kullanım oranı Türkiye geneline kıyaslanınca ne düzeydedir? Bodrum′da en çok hangi kredi çeşidi kullanılıyor?
Bu konuya firmalar ve bireysel bazda kişiler olarak ikiye ayırarak bakmak daha doğru olur. Firmalar açısından Bodrum′un Turizm yöresi olduğu göz önüne alınarak döviz ağırlıklı turizm kredilerinin yoğun olduğunu söyleyebilirim. Bankamız Turizm konusunda uzman bir banka olup, Bodrum′da ağırlıklı olarak Turizm sektörüne hizmet vermekteyiz.  Bireysel bazda ise, ülkemizin her yerinde olduğu gibi Bodrum′da da ihtiyaç kredileri, taşıt kredileri ve konut kredileri yaygın olarak kullanılmaktadır. İlçe ekonomisinde turizm ve turizme yönelik inşaat sektörü hakim olduğu için kişilerin gelirleri de genellikle doğrudan ve/veya dolaylı olarak turizmden etkilenmektedir.
Bodrum yatırımcılarına kredi kullanırken ne tavsiye edersiniz?
Kredi faizlerinin dünya genelinde tarihin en düşük olduğu seviyelere geldik.Bu seviyelerde yatırımcılara, gelirleri cinsinden uzun vadeli, sabit faizli krediler kullanmalarını öneririm.Özellikle TL konut kredisi faizlerinin 5 yıl ve üzeri vadeler için çok cazip olduğunu düşünüyorum.
KKDF Oran artışı meselesine gelirsek, sizin yorumunuz ve müşterilerinizin tepkileri?
KKDF artışının uygulanması kamu otoritesinin kararıdır. Konu ile ilgili olarak tüm bankaların olduğu gibi bankamızın da bir tasarrufu, insiyatifi bulunmadığının müşterilerimiz farkındadır.
Denizbank en son Bodrum′da yapılan yat yarışları sponsorları arasındaydı. Bodrum′da sponsor olacağınız başka organizasyonlar olacak mı?
Bodrum′da yapılan geleneksel yat yarışlarının bu yıl ana sponsorları arasında yer aldık. Bodrum′a katkı sağlamak adına mutlaka gereği yapılacaktır.
Bodrum yarımadasında  kaç şubeniz mevcut? Bunlara eklenecek yeni şubeleriniz olacak mı?
Bodrum Yarımadasında; Bodrum Şubemiz, Bodrum Çarşı Şubemiz, Turgutreis Şubemiz ve Yalıkavak Şubemiz olma üzere toplam dört şubemiz bulunmaktadır. Biz DenizBank olarak büyüyen bir bankayız.  Aktif büyüklüğüne göre Türkiye′nin özel sermayeli bankaları arasında ilk 6′da olan DenizBank, Türkiye′de toplumun tüm kesimlerine ulaşan bir hizmet ağına sahiptir.  Bu paralelde yeni şubelerimiz açılıyor ve açılmaya devam edecek. Günün şartlarına göre Bodrum yarımadasında da yeni şubeler açabiliriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.