Bodrum Gündem

BODRUM ODA ORKESTRASI ORTAKENTDE

Numan Pekdemirin öncülüğünde İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının bazı sanatçıları tarafından kurulan Bodrum Oda Orkestrası, 25 Aralık 2010 Cumartesi günü Saat 20.00 de Bodrum &8211; Ortakent de Marmara Koleji salonunda Halka açık bir konser verecek.

BODRUM ODA ORKESTRASI ORTAKENTDE
15.12.2010
0
A+
A-

     


      BODRUM  ODA  ORKESTRASI  ORTAKENT’DE


                HALKA  AÇIK     YENİ YIL KONSERİ


Bodrum Gündem Gazetesi

Numan Pekdemir’in öncülüğünde İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının bazı sanatçıları tarafından kurulan Bodrum Oda Orkestrası, 25 Aralık 2010 Cumartesi günü Saat 20.00 de Bodrum – Ortakent de Marmara Koleji salonunda Halka açık bir konser verecek.Yeni Yıl Konseri olarak gerçekleştirilecek bu konserin  sponsorluğunu ise Ortakent – Yahşi Belediyesi yapmakta. 30 kişiye yakın bir kadro ile Yeni Yıl konserine katılacak olan Bodrum Oda Orkestrasını, İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının Şefi İbrahim Yazıcı yönetecek. Konserde Bodrum Oda Orkestrası iki soliste eşlik edecek.Aynı zamanda İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü olan Soprano Aytül Büyüksaraç ve yine aynı kurumun solistlerinden Bariton Gökhan Koç Bodrum Oda Orkestrası Yeni Yıl konserine solist olarak katılacaklar. Numan Pekdemir’in Sanat Koordinatörlüğündeki  etkinlikte Orkestranın Başkemancısı Sema Korkut.

Orkestra, Mozart, Grieg, Çaykovski, Kodallı , İvanoviç ve Brahms gibi bestecilerin eserlerini seslendirirken, solistlere Falvo, Strauss, Lehar, Francois, Loewe, Chiara gibi bestecilerin Yarasa ve Şen Dul operetleriyle ünlü My Way gibi parçalarına da eşlik edecek.


Ortakent – Yahşi Belediyesi geçen sene de Numan Pekdemir’in sanat Koordinatörlüğünde yine Yeni Yıl Konser organizasyonu düzenlemiş ve bu konseri de çok sayıda sanatsever izlemişti.


2007 yılında Numan Pekdemir’in projesi olarak Bodrum Belediyesine sunulan Bodrumda bir Oda Orkestrası kurulması düşüncesi Bodrum Belediyesince  Meclis kararı altına alınmış, Kültür ve Turizm Bakanlığınca da desteklenerek çalışmalara  başlamak üzere aslen Bodrum-Turgutreisli olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı Numan Pekdemir Bakanlıkca Bodrum Belediyesinde görevlendirilmiş ve  çalışmalarına başlamıştı. Başlangıçta Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalyadan davet edilen sanatçılar Gürer Aykal ve Naci Özgüç gibi şeflerle etkinlikler yapmış Suna Kan, İdil Biret,Şefika Kutluer ve Sema Korkut gibi solistlere de eşlik etmiştir.Numan Pekdemir’in daha sonra İzmir Devlet Senfoni Orkestrasındaki görevine dönmesiyle bölgesel çalışmalara ara verilmişti.Orkestra sanatçıları bu defa İzmirde tekrar bir araya gelerek Numan Pekdemir’in öncülüğünde Bodrum Oda Orkestrası adı altındaki çalışmalarını yeniden başlatmışlardır.


 


Bu konser için Ortakent – Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz şunları belirtmiştir.


Belediye olarak bölgemizde düzenleyeceğimiz kültürel etkinliklere çok önem vermekteyiz.Çünkü insanımıza çok değer veriyoruz.Hemşerimiz ve arkadaşımız olan Sanatçımız Numan Pekdemir’le birlikte geçtiğimiz sene Yeni Yıl konserlerini yapmaya başladık.Bunu geleneksel hale getirdik.Amacımız ve hedefimiz senede  sadece 1 konser yapmak değil.Bahar ve yaz etkinlikleri olarak da bu faaliyetlerimiz devam edecek.


Bu konserle ilgili Numan Pekdemir’in görüşü ise  şu şekilde.


 Kültür ve sanat etkinliklerinin bir beldenin, bir kentin ve bir ülkenin insanlarının gelişiminde ve yaşamında ne kadar önemli olduğu değerli sanatseverlerce yakından bilinmektedir. Bölgenin Antik dönemdeki yerine ve bu günkü konumuna baktığımızda Bodrum’un Ülkemizin batıya açılan en önemli pencerelerinden biri olup sanat ve kültürle iç içe yaşadığı görülmektedir.


 


Yapılması gerekli olan tüm hizmetleri topluma sunmak Belediyelerimizin ana hedefidir.Ancak  halkımızı, su ve ekmek kadar ihtiyacı olan kültür  etkinliklerini  izleme isteklerini de yerine getirmek yine Belediyelerimizin esas görevlerindendir.


 


Bu etkinlikler için Yerel yönetimlerin ve Sanat Dostu sponsor kuruluşların desteklerine ihtiyaç vardır.Bu bakımdan bu konsere verdikleri destekten dolayı Ortakent – Yahşi Belediyesine ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Onur Şahbaz’a teşekkür ediyoruz.


 


Bilindiği üzere günümüzde şehirler, kültür yatırımlarıyla kazanımlar sağlamakta,daha ön plana çıkmakta ve kent olduklarını kanıtlamaktadırlar.Bu bakımdan,kentler kültür kurumları ile var olurlar ve yaşarlar.


 


 


 


 


 


 


       Kültür ve Turizm Bakanlığı


                                                       Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü


                           İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğü


       BODRUM


          ODA


  ORKESTRASI buy Aciclovir


      HALKA  AÇIK    YENİ YIL KONSERİ


     Şef 


                          İbrahim Yazıcı


       Solistler


Aytül Büyüksaraç ’Soprano’     Gökhan Koç ‘Bariton’


                           Başkemancı


                     Sema Korkut


 


25 Aralık 2010 Cumartesi / Saat 20.00     Marmara Koleji


 


    Sanat Koordinatörü


    NUMAN PEKDEMİR


       ORTAKENT – YAHŞİ  BELEDİYESİ


PROGRAM


 


W.A.Mozart             Divertimento Re Majör


                            Allegro


                            Andante


Presto


 


R.Falvo                   Dicitencello vuie  /  G.Koç


 


E.Grieg                            Pergynt süit’den Anitranın dansı               


 


J.Strauss                Yarasa operetinden Adele’nin aryası  /  A.Büyüksaraç


 


P.I.Çaykovsky         Yaylı çalgılar serenadından  ‘Vals’        


 


F.Lehar                  Şen Dul operetinden düet / A.Büyüksaraç – G.Koç


 


C.Cardel                 Tango ‘ Kadın Kokusu’      


 


C.Francois               My Way /  G.Koç


 


F.Loewe                 My fair Lady’den  Elisanın aryası  /  A.Büyüksaraç    


 


N.Kodallı                 Telli Turna


                            Adagio


Moderato


Allegro vivo


 


V.D. Chiara             Güzel İspanyol kızı  /  A.Büyüksaraç – G.Koç


 


M.İvanoviç              Tuna Dalgaları valsi      


 


J.Brahms                Macar Dansları  No: 1  ve No: 5               


 


 


 


 


Bilgi notları:             


 


Oda Orkestrası    Daha az sayıda çalgıdan oluşan topluluk


Divertimento       Eğlence parçası


Allegro               Hızlı


Andante             Yavaş


Presto                Çok hızlı


Serenad             Aşk parçası


Düet                  İkili çalınan veya söylenen


Operet               Eğlenceli Müzik ve Tiyatro


Adagio               Ağır


Moderato           Orta hızda


Allegro vivo        Canlı ve çabuk


 


 


BODRUM ODA ORKESTRASI


 


Orkestranın ilk kuruluş düşüncesi, aynı zamanda Bodrum–Turgutreis’li olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından Numan Pekdemir tarafından Bodrum Belediye Başkanlığına projelendirilmiş, Belediyenin 7/9/2007 tarih ve 2007-58 sayılı Meclis kararıyla  da kurulması planlanmıştır. Bunun üzerine Numan Pekdemir Kültür ve Turizm Bakanlığının 28/2/2008 tarih ve 37015 sayılı onaylarıyla Bodrum Belediyesinde görevlendirilmiş bu kısa dönem içinde Ankara ,İstanbul,İzmir ve Antalya’dan sanatçıların da katılımlarıyla yapılan konserlerde orkestrayı Gürer Aykal,Naci Özgüç gibi şefler yönetmiş Suna Kan,İdil Biret,Şefika Kutluer ve Sema Korkut gibi sanatçılar’a da eşlik edilmiştir.Numan Pekdemir’in İzmire dönmesiyle orkestra bölgesel olarak yaptığı çalışmalara ara vermişse de yine şahsi girişimleri ve öncülüğünde bu defa İzmir Devlet Senfoni Orkestrasından bazı sanatçılarla birlikte Bodrum Oda Orkestrası çalışmalarına tekrar başlanmış bulunulmaktadır.


 


Kültür ve sanat etkinliklerinin bir beldenin, bir kentin ve bir ülkenin insanlarının gelişiminde ve yaşamında ne kadar önemli olduğu değerli sanatseverlerce yakından bilinmektedir.Bu bölgenin Antik dönemdeki yerine ve bu günkü konumuna baktığımızda Ülkemizin batıya açılan en önemli pencerelerinden biri olup sanat ve kültürle iç içe yaşadığı görülmektedir.


 


Özellikle Yaz döneminde Bodrum merkezli genelde eğlence ağırlıklı değişik etkinlikler düzenlemekte fakat Kış’ın ise neredeyse yok denilecek kadar aza inmektedir.Amacımız  özellikle kış döneminde de kültürel etkinliklere ağırlık vermek, geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi  bu olanaklardan faydalandırmaktır.


 


Yapılması gerekli olan tüm hizmetleri topluma sunmak Belediyelerimizin ana hedefidir. Ancak  halkımızı, su ve ekmek kadar ihtiyacı olan kültür  etkinliklerini  izleme isteklerinide yerine getirmek yine Belediyelerimizin esas görevlerindendir.


 


Bu etkinlikler için Yerel yönetimlerin ve Sanat Dostu sponsor kuruluşların desteklerine ihtiyaç vardır.Bu bakımdan bu konsere verdikleri destekten dolayı Ortakent – Yahşi Belediyesine ve Belediye Başkanı Sayın Başkan Mehmet Onur Şahbaz’a teşekkür ediyoruz.Her şeyi Devletten beklemenin ötesinde geleceğimiz olan gençlerimize ve çocuklarımıza yani insanlarımıza yatırım yapmanın çok önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bu bakımdan çekirdek bir kadro ile etkinliklerini devam ettiren Bodrum Oda Orkestrası, gelecekte kurulacağına inandığımız Bodrum Devlet Senfoni Orkestrasının da temelini oluşturacaktır.


  buy Nexium


Büyük Atatürk kültüre verdiği önemi ‘Cumhuriyetin Temeli Kültürdür’ veciz sözüyle belirtmiştir. Bodrum’un adına bir orkestranın olması Avrupa Birliğine aday olan Ülkemiz açısından da büyük önem arz etmektedir.


 


Günümüzde şehirler, kültür yatırımlarıyla kazanımlar sağlamakta, daha ön plana çıkmakta ve kent olduklarını kanıtlamaktadırlar.Bu bakımdan,kentler kültür kurumları ile var olurlar ve yaşarlar…


 


 


 


 


 


 


 


 


BODRUM ODA ORKESTRASI


 


1.Keman


Sema Korkut  ‘Başkemancı’


Şebnem Edgü


Gündüz Öğüt


Gülce Karagözcük


Zeynep Kayalı


Simge Acunaz cheap Lithium


 


2.Keman


Ozan Akkol


Seçil Başabak


Vasfi Algan


Sevil Çağlar


Ender Ünal


 


Viyola


Dilek Sezgin


Betül Yıldıztekin


Elif Özülgen


Mehmet Akkal


 


Viyolonsel


Fulya Ergüden


Emre Sayarı


Nuri Dengiz


 


Kontrbas


Numan Pekdemir


 


Flüt


Hürkan Ayvazoğlu


 


Obua


Murat Özülgen


 


Klarinet


Atıf Peynirci


 


Trompet


Gökmen Noyan


Cem Tabakaydın


 


Vurma Çalgılar


Akgün Çavuş


                                                     


 


     Bodrum Oda Orkestrası etkinlikleriyle ilgili iletişim bilgileri


                         Mail:  [email protected]      Mobil tel: 0532.233.98 10

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.