Bodrum Gündem

Aşure Günü…

Cem Vakfı Bodrum Şubesi Tarafından Konacıkta Aşure Dağıtıldı.

Aşure Günü…
20.12.2010
0
A+
A-


 

 

 

 

AŞURE GÜNÜ

 Cem Vakfı Bodrum Şubesi Tarafından Konacık′ta “Aşure” Dağıtıldı.



Bodrum Gündem Haber

19 Aralık Pazar günü düzenlenen etkinliğe; Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Bodrum İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun ile Belediye Meclis Üyeleri, Cem Vakfı Bodrum Şubesi Başkanı Mehmet Çuhadaroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cem Vakfı Bodrum Şubesi olarak Muharrem Ayı nedeniyle düzenlenen Aşure Günü’nde can dostları ile birlikte olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Cem Vakfı Bodrum Şubesi Cem ve Kültür Evi Başkanı Mehmet Çuhadaroğlu şunları söyledi.


“Yüce kitabımızın emri olduğu için, peygamberimiz ve tüm peygamberler tuttuğu için, peygamber ehlibeytinin sevgisi için, ahlaklı ve erdemli bir insan olup kötülüklerden uzak olmak için, nefsimizi ıslah edip “İnsan-ı Kâmil” olmak için muharrem ayında oruç tutuyoruz.” purchase orlistat


Hicri Takvime göre Muharrem ayının ilk 10 gününü yani matem orucunu takiben düzenlenen aşure gününde burada can dostları ve vatandaşlarla birlikte olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade eden Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun sözlerine şöyle devam etti.


“Bodrum’da yaşayan her vatandaşımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. İyi ya da kötü günde onların yanında olmaya çalışıyoruz. Sivil Toplum Örgütlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Özellikle Cem Vakfımız bizim beldemizdeki en önemli sivil toplum örgütlerinden. Alevi vatandaşlarımız da bu ülkenin geçmişten bugüne her alandaki yapılanmasında görev almışlar, taşın altına elini koymuşlar.  O yüzden Alevi vatandaşlarımıza karşı büyük bir sevgimiz ve ilgimiz var. ”


Bu özel günde burada toplanmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir ise şunları söyledi.


“ Bugün hepimizin şöyle şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz gereken günlerden biri. Aslında birbirimizden farkımız yok. Aynı Allah’a, aynı peygambere inanıyoruz. Dört halifeleri biliyoruz.  Aynı şeyleri konuşuyor, aynı şeylere hüzünlenip, ağlıyor ya da seviniyoruz. Hepimiz aşure pişiriyoruz. Ama nedense yıllarca hep ayrı dediler bize. Biz birdik ama hep ayrı dediler. Şurada bayrak var; hilali, yıldızı, kanı hepimiz için çok değerli.  Biz biriz. Son yıllarda hepimiz bir şey anlamaya başladık. Şunu anlıyoruz ki farklılık istedikten sonra öz evladımızdan kendimizi farklı hissedebiliriz. Birlik istedikten sonra en yabancı ile bir olabiliriz.


 


Etkinlikte Cem Vakfı Bodrum Şubesi Cem ve Kültür Evi Yönetim Kurulu Üyesi ve dede sıfatıyla bilinen Fevzi Erdoğan aşure duası ettirdi ve yapılan duanın ardından vatandaşlara aşure dağıtıldı. Colchicine without prescription

Aciclovir without prescription
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.