Bodrum Gündem

Rusya, Tatile Giden Vatandaşlarını Yasal Güvence Altına Alıyor

Rusyada yeni çıkan yasaya göre, yurt dışında bulunan tüm Rusya vatandaşları devletin yasal güvencesi altında olacak.

Rusya, Tatile Giden Vatandaşlarını Yasal Güvence Altına Alıyor
20.12.2010
0
A+
A-


 

 

 

 

Rusya, Tatile Giden Vatandaşlarını Yasal Güvence Altına Alıyor
Lithium online


Rusya′da yeni çıkan yasaya göre, yurt dışında bulunan tüm Rusya vatandaşları devletin yasal güvencesi altında olacak.


 


 

Bodrum Gündem Haber



Yurt dışında sıkıntı yaşayan Ruslar, artık bulundukları ülkelerdeki Rusya konsolosluğundan direkt yardım alabilecekler. Yürürlüğe giren yeni yasaya göre, konaklama, dönüş biletleri veya yaşadıkları ülkede başka sorunlarla karşılaşan Rusya vatandaşlarına konsolosluklar yardım etmek zorunda.

Rusya Turizm Spor ve Gençlik Bakanlığı Başkan Yardımcısı Nadezhda Nazina, yurt dışındaki Rusya vatandaşlarını acil durumlarda ya da yaşadıkları başka sorunlarda hukuksal olarak garantiye alan böyle bir yasanın son derece önemli olduğunu söyledi. Nazina, acil durumlarla karşılaşan ve konsolosluğa müracaat eden her Rusya vatandaşının harcamalarının yarısının da Rusya hükümeti tarafından karşılanacağını belirtti.

Megapolus Tours’un Genel Direktörü Eduard Kuznetsov da, tatile çıkan Rusya vatandaşlarının devlet güvencesinde olmasının turizm açısından son derece pozitif bir etki yaratacağını söyledi. Kuznetsov, “Ne var ki bu sistemin işleyip işlemeyeceğini zaman içinde yaşayarak göreceğiz” dedi.

Çıkarılan yasanın, örneğin yurt dışında tutuklamış, yargılanan, ya da başka hukuki sorunlar yaşayanları da kapsaması gerektiğini söyleyen Kuznetsov, yasanın bu haliyle bile önemli bir adım olduğunu söyledi.


Aciclovir online

  get Valtrex

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.