Bodrum Gündem

Deprem Doktorundan Konferans

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, Akutun davetlisi olarak geldiği Bodrum´da depremi anlattı.

Deprem Doktorundan Konferans
26.12.2010
0
A+
A-


 

 

 
Order Disulfiram online Strattera online
 

Deprem Doktorundan Konferans

 

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, Akut’un davetlisi olarak geldiği  Bodrum´da depremi anlattı.

 

 

 

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Dr.Doğan Kalafat´ın konuşmacı olarak katıldığı konferansı AKUT Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Milas şubelerinden yaklaşık 70 kişi izledi. Dr. Doğan Kalafat, depremlerin oluş sebeplerini, kıta-kıta çarpışmasının ne olduğunu ve depremlerin yer değiştirme hızları hakkında katılımcılara genel bilgi verdi. Kıtaların hareketi ile ayrılma ve sürtünmeden oluşan kinetik enerjinin aniden büyük bir güçle boşalabileceğini açıklayan Doğan Kalafat, depremin yer katmanlarında oluşan şok dalgaları sebebiyle oluştuğunu ve bu doğa olayına deprem denildiğini söyledi.


Konuşmasının devamında sismik şok dalgalarının, yer kabuğunda dikey veya yatay olarak hareket edebildiğine değinen Kalafat, ”Deprem bölgesinin jeolojik yapısı sonucu killi veya kumlu arazilerde yer altı su kaynakları aniden yeryüzüne çıkabilir. Arazide seviye kaybı veya tersi oluşabilir. Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynadığı ve üzerinde bulunan tüm yapıların da hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır′′ dedi.


order diflucan

 


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.