Bodrum Gündem

10LUK SEÇİM BARAJI..

28.12.2010
0
A+
A-

12 Haziran 2011de yapılacak olan genel seçimlerde seçmenler Siyasi Partiler Yasasında gerekli değişiklikler yapılmaksızın yani 10luk seçim barajının gölgesinde sandığa gidecekler.

Valtrex no prescription



18 Aralık 2010 tarihinde yapılan CHP kurultayında CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ve çeşitli zamanlarda  da Meclis Başkanı Sayın M.Ali Şahinin zaman zaman indirilmesini istedikleri seçim barajı’nın Avrupa Ülkelerindeki oranlarının ne olduklarına şöyle bi bakalım mı ? ne dersiniz.


Buy cheap Topamax

Almanya %5, Avusturya %4, Arnavutluk %3, Bosna-Hersek %3, Belçika her seçim bölgesinde %5, Bulgaristan %4, Çek cumhuriyeti%5, Danimarka %2, Estonya %5, Hırvatistan %5, İspanya %3,İzlanda %5 , İtalya %4, Karadağ %3 , Kosova %5, Letonya %5 , Litvanya % 5, iki veya daha fazla partinin ortak katılımda %10 ,Macaristan bölgesel oyların %5’i Moldova ülke genelinde %5 bağımsızlar için seçim bölgelerinde %3, Norveç %4 ,Polonya ülke genelinde  %5 iki veya daha çok partinin orta katılımın da %8, Romanya %5 , İsveç %4, Sırbistan %5 , Slovakya %5 ,Ukrayna %3, Yunanistan %3.


Görüldüğü gibi ülke genelinde %10’luk seçim barajı gibi antidemokratik bir engel hiçbir Avrupa ülkesinde yoktur.


 


Bugüne kadar TBMM de temsil edilen siyasi partiler bu engelin kaldırılması için hiçbir teşebbüste bulunmamışlardır.


 


Önümüzdeki en kısa sürede ülke koşulları göz önünde bulundurularak bu antidemokratik seçim barajının Avrupa ülkelerinde olduğu gibi makul oranlara çekilmesini umut ederek hoşça kalın diyorum.


Premarin  


Kaynakça: Deniz Kavukçuoğlu Cumhuriyet

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.