Bodrum Gündem

Anne, Babalar DİKKAT..Bodrumda Vandetta Salgını..

Bodrum sokaklarında Vandetta Maskesi salgını oluştu. Duvarlar, telefon kutuları, reklam panoları gibi her yere onlarca Vandetta Maskesi çiziliyor.

Anne, Babalar DİKKAT..Bodrumda Vandetta Salgını..
28.12.2010
0
A+
A-


 

 

 

 

buy brand Kamagra online
Anne, Babalar DİKKAT…Bodrum’da Vandetta Salgını…

Buy Levitra

buy cheap Tadalafil Bodrum sokaklarında “Vandetta Maskesi” salgını oluştu. Duvarlar, telefon kutuları, reklam panoları gibi her yere onlarca “Vandetta Maskesi” çiziliyor.


 


Bodrum Gündem Haber


Son günlerde sıklıkla karşılaşılan maske sembol resimleri görenlerin dikkatini çekiyor. “Kurtlar Vadisi” dizisinden sonrada kendini Polat Alemdar ve Süleyman Çakır ile özdeşleştirerek “mafyaya özenen” gençler çeşitli suçlar işlemişlerdi. Bu nedenle uzmanlar anne ve babaların, çocuklarının nelere özendiğini izlemesi , gerektiğinde de bir uzmandan yardım almaları gerektiği üzerinde duruyorlar.


Bodrum’un ana caddelerinde, ara sokaklarında hemen hemen her köşe başında gülen yüz şeklindeki çizilmiş resimleri gören yerli ve yabancı turistler resimleri dikkatlice inceliyor.


2006 yılına damgasını vuran ‘V For Vandetta’ filminin ‘V’ karakterine ait olan yüzünü, elektrik ve  reklam panoları, duvarlarda sıklıkla görmek mümkün. Bodrum′da son iki hafta içerisinde  çizilen yüzlerce Vandetta işareti ve resmini kimin çizdiği belirlenemedi. Çizimlerin hala yeni sokak ve caddelerde devam ettiği görüldü. Geleceğin İngiltere′sinde geçen filmde terör olaylarında büyük kayıplar verdikten sonra kurtuluşu baskıcı bir yönetimde bulan İngiliz halkının uyanış öyküsünün anlatıldığı ve başrolde ‘V’yi canlandıran Hugo Weaving’in yer aldığı filmde gözüken ‘V’ şeklindeki gülen yüz resimleri Bodrum’da salgına dönüşmüş durumda.
Kim ya da kimler tarafından çizildiği merak konusu olan ‘V’ yüzleri her geçen gün daha da artıyor. Bir hafta önce Amerika’nın Florida eyaletinde bir okul yönetiminin yapmış olduğu toplantıyı basan ve elinde ki sprey boyayla ‘V For Vandetta’ filminin baş karakteri olan ‘V’ yi simgeleyen sembolü çizen bir kişi, olay yerine gelen güvenlik görevlisi tarafından ayağından vurulmasının ardından yaralanarak, daha sonra kendini vurarak intihar etti.


Bodrum ara sokaklarında, köşe başlarında ve duvarlarında sıklıkla bu yüzleri gördüğünü söyleyen kafeterya işletmecisi Kadir Özkorucu ise “Son zamanlarda bu ‘V’ şeklinde ki yüzü simgeleyen yüzlerce  sembolü Bodrum caddelerinde görmek mümkün, kimin çizdiğini ya da hangi sebepten ötürü çizdiğini bilmiyorum ancak sayısı her geçen gün çoğalıyor,çizenler  ‘V For Vandetta’ filmini çok izlemiş ve çok etkilenmiş olmalı ” dedi.


132 dakikalık film boyunca‘V’ maskesini sadece bir kez ağlamak için çıkaran ve bu sahnede de yüzü değil maskesi görünen karakterin bu sahnede sürekli gülümseyen maske altında acı çeken ve ağlayan devrimci ve aşık hali vurgulanıyor. Güney Kore, Singapur, İsveç ve Tayvan’da bir numaraya yükselen film konunun geçtiği İngiltere’de çekilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.