Bodrum Gündem

BODRUM SANAT PENCERESİ…

28.12.2010
0
A+
A-

2010 yılının son günlerine geldiğimizde Bodrumda hala kültür ve sanat etkinliklerinin devam ediyor olması çok sevindirici.

İdart Sanat Galerisi′nin eski bir Rum evini galeriye dönüştürdüğü yeni mekanının açılışı da olan, Rıfat Koçak sergisinde, sanatçının resimlerinin yanında küçük boyutlu heykel ve asamblajları yer alıyor.


Devasa heykeller üreten, atık malzemeleri, doğada hazır bulduğu malzemeleri değerlendirerek, işleyerek yapıtlarını oluşturan Rıfat′ın İdart Sanat Galerisi′ndeki sergisi, alışıldık tarzından biraz farklı. Yeni Yıla az bir zaman kala hediyelik olarak bir sanat eserini almak isterseniz sergi  20 Ocak tarihine kadar görülebilir.

pills24honline.com
Marmara Koleji Halikarnasos Kültür merkezinde ise SEMA SAGAT′ın ′Dünya Çocukları Halikarnassos′da′  başlıklı fotoğraf sergisi Patika Çocuk Yuvası′nın yıl sonu gösterisi kapsamında programa alınarak, Sema Sagat′ın fotoğrafları ve kurgu-düzenlemesiyle Bodrum Marmara Koleji Halikarnassos Kültür Merkezi′nde 26 Aralık, Pazar günü ziyarete açılıyor. Her gün saat 10:00 – 17:00 cumartesi 10.00-15.00 arasında (Pazar kapalı) görülebilecek olan sergi 05 Ocak tarihine kadar açık kalacaktır.

Where to buy Strattera
Marmara Koleji Halikarnasos Kültür Merkezinde Ortakent-Yahşi belediyesinin ve Mlarmara Kolejinin katkılarıyla 30 kişiye yakın bir kadro ile “Yeni Yıl konseri”ne katılan Bodrum Oda Orkestrasını İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının Şefi İbrahim Yazıcı yönetti. Konsere İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Soprano Aytül Büyüksaraç ve solistlerinden Bariton Gökhan Koç solist olarak katıldı Numan Pekdemir′in Sanat Koordinatörlüğündeki etkinlikte Orkestranın Başkemancısı Sema Korkut. Orkestra, Mozart, Grieg, Çaykovski, Kodallı , İvanoviç ve Brahms gibi bestecilerin eserlerini seslendirirken, solistlere Falvo, Strauss, Lehar, Francois, Loewe, Chiara gibi bestecilerin Yarasa ve Şen Dul operetleriyle ünlü My Way gibi parçalarına da eşlik edecek.

Ortakent-Yahşi Belediyesi geçen sene de yine Yeni Yıl Konser organizasyonu düzenlemiş ve bu konseri de çok sayıda sanatsever izlemişti. 2010 yılı içinde birçok etkinliğe imza atan Bodrumdaki kültür ve Sanata çok önemli katkıları olan Karsanat Derneği yılın son etkinliğinde yine bir Kültür ve Sanat gezisi yapıyor. Karsanat Derneği ve dostları 25-26 aralık tarihlerinde. Afrodisias ve Pamukkale Travertenleri gezisi ve İzmir Devlet Opera ve Balesinin Pamukkale Üniversitesi salonunda gerçekleştireceği Carmen Carmendir müzikalini izlemeye  gidiyor. KARSANAT, Konserler Dizisi kapsamında yeni yılın ilk haftasında, 21.Yüzyılın üç Türk Kontrtenorunu Bodrum′da konuk ediyor. THE FREE COUNTERTENORS / Özgür Kontrtenorlar başlıklı sıra dışı etkinlik; Tenorlar, kastrat tenorlar, kontrtenorlar ve hatta sopranolar için yazılmış eserleri içeriyor.

Farklı ses renkleri  konservatuarda keşfedilen üç genç sanatçı Kaan Buldular, Nuri Harun Ateş ve Berkcan Akıncı ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller almış,yurt içinde ve dışında birçok etkinlikte konuk sanatçı olarak davet alıyorlar. Nuri Harun Ateş ve Kaan Buldular aynı zamanda KARSANAT′ın bünyesinde kurulan ve Muğla′nın tek Barok Topluluğu olan ve 22 Ağustos 2010 da 1.Stratonikeia Barok Festivalinde konser veren “KARYA BAROK TOPLULUĞU”nun da üyesi.7 Ocak 2011 Cuma günü saat 19.00 da Bodrum Marmara Koleji Konser Salon′unda ki etkinlikte, sanatçılar konserin birinci bölümünde Haendel′in ünlü operalarından aryalar seslendirirken, konserin ikinci bölümü için sürprizler hazırlamışlar. Piyanoda sanatçılara İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı′ında  Yardımcı doçent olarak görevini sürdüren Müge Hendekli eşlik ediyor.
Konserin bir diğer özelliği, THE FREE COUNTERTENORS ilk icralarını Bodrum′da yaptıktan sonra diğer illere geçecekler.
Programda Haendel, Donizetti, Verdi, Bizet ve E.di Capua′dan eserler yer alıyor.

Bodrumun Kültür ve Sanatına katkıda bulunan herkese gönül dolusu sevgiler ve teşekkürlerimizle tüm sanatsever dostlarımıza yeni yılda mutlu , neşeli ve bol sanatlı günler diliyorum.
Valtrex cheap
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.