Bodrum Gündem

CHP BELEDİYE MECLİS GRUBU GOLF KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPTI…

Uzun bir süredir Bodrum gündemini meşgul eden Golf Sahaları ile ilgili olumlu ve olumsuz tepkilerle karşılaşan CHP Bodrum Belediyesi Meclis Grubu, aldıkları kararla ilgili açıklamada bulundular.

CHP BELEDİYE MECLİS GRUBU GOLF KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPTI…
05.01.2011
0
A+
A-






 

 
buy Cialis online
 

Bodrum Bir Turizm Kentidir.

“Her şey Bodrum’un Geleceği İçin”


 


Uzun bir süredir Bodrum gündemini meşgul eden “Golf Sahaları” ile ilgili olumlu ve olumsuz tepkilerle karşılaşan CHP Bodrum Belediyesi Meclis Grubu, aldıkları kararla ilgili açıklamada bulundular.

treatment of mania

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Meclis Grubundan yapılan açıklamada Bodrum′un Turizm Kenti olduğu özellikle vurgulandı. Açıklamalarında, Bodrum′un geleceği ile ilgili olarak yararlı olduğuna inandıkları projelere hayır demenin doğru olmadığını da belirtiyorlar.
Golf projesinin özel bir yatırım olduğunun ifade edildiği açıklamada, evet demelerinde bilimsel dayanakların önemli yer tuttuğunu kaydediyorlar.
Özellikle meclis kararından sonra yapılan eleştirileri haksız ve kırıcı olduğunun altı çizilerek, sadece Cumhuriyet Halk Partisi grubuna yöneltilmiş olmasını da manidar buluyorlar. Meclis üyeleri aldıkları kararın arkasında olduklarını ve verilemeyecek hesaplarının olmadığını da açıklamalarında yer vermişler.


 

Bodrum Belediye Meclisi CHP Grubunun Açıklaması şöyle;


        “CHP Bodrum Belediyesi Meclis Grubu olarak almış olduğumuz 07.12.2010 tarihli ilçemiz Kumköy, Armutlu, Süpürge, Düşelge, Kocagöl, Kanlıgöl mevkiinde yapılacak olan 1/1500 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı teklifi kararının öncelikle Bodrum ve Bodrum yarımadasına hayırlı olmasını dileriz.
         Bu konunun ilk gündeme gelmesi bilindiği gibi bu Meclis Grubu oluşmadan yani 29 Mart 2009 seçimlerinden önce 2007 yılında gerçekleşmiştir.
         Meclis grubumuz bu konuyu ilki hemen seçim ertesinde, diğeri de 2010 Temmuz ayında olmak üzere iki kez görüşmüş ve bu yaz sonunda yargı kararını bekleme sürecine girilmiştir.
         Ancak gelinen süreçte yargı kararının gecikmesi ve yöre halkının Bodrum Belediyesi mücavir alanı içerisinden çıkma ve Mumcular Belediyesi mücavir alanına katılma talepleri ile bir karar verme gereği doğmuştur. Bundan sonraki süreçte de kararı yargı verecektir.
         Öncelikle şu bilinmelidir ki, bu “Meclis Grubu” Bodrum′un Belediye Meclis grubudur. Orada zorluklar içinde yaşayan ve hayatlarını devam ettirmeye çalışan yöre halkını görmezden gelmek,  “önce insan” ilkesiyle hareket eden partimize uygun bir tavır değildir.
 Bodrum Bir Turizm Kentidir. Bodrum′da turizmi çeşitlendirmek, süresini uzatmak, yapılacak her türlü (gerekli çevresel kanuni şartları taşıyan) girişimlerin önünü açmak bizi bu göreve taşıyan Bodrum halkı tarafından bize görev ve sorumluluk olarak verilmiştir.
      Bu anlayışla üniversite, devlet kurumları ve bilimsel raporlarla desteklenmiş olan Bodrum ve Bodrum yarımadasına önümüzdeki süreçte yararlar getireceğine inandığımız bu projeye “hayır” demek bize verilen bu görev ve sorumluluk anlayışıyla uyuşmamaktadır.
  Bu proje özel yatırımdır. Bu projede orman katliamı yoktur. Bu projede hazine arazisi tahsisi yoktur. Bu projede tarım arazisi kullanılmamaktadır.  Bu projenin yapılacağı alan ne doğal ne arkeolojik sit alanıdır. Bu proje herhangi bir koyu Ya da kıyıyı kapatmamaktadır. Bu projede yer altı suyu olmadığı ve kullanılmayacağı taahhüt altına alınmıştır. Bu projede Bodrum′da yüzlerle ifade edilebilecek tesiste kullanılan deniz suyu arıtması kullanılacak ve bu arıtma tesisi Çevre Bakanlığı gözetiminde ve kontrolünde yapılacaktır. Bu proje Bodrum Belediyesine getireceği sosyal alanlar, spor alanları ile çağdaş bir projedir.
          Dolayısı ile bu proje hakkında olumsuz düşünmeyi gerektirecek hiçbir konu Meclis Grubumuzca bulunmamıştır.
          Yukarıda açıklanan nedenlerle Meclis Grubumuzun almış olduğu bu karar verilmiştir.
          Ancak bir süreden beri kamuoyunda yanlış yönlendirmeye yönelik, bir kısmı adeta ahlak ve terbiye sınırlarını da zorlayan bir siyasal hesaplaşama ortamı, bir kısmı da karşıyız her şeye karşı mantığıyla davranılan bir zemin yaratılmıştır.
          Biz Bodrum CHP Grubu olarak aldığımız bu kararın hesabını her ortamda vermeye hazırız.Ancak vereceğimiz bu hesap terbiye ve ahlak sınırları zorlanmadan sorulmalıdır.
           Ne kendisine siyasi zemin arayanlar, ne kendi hezeyanlarını tatmin etmek isteyenler Bodrum′un yararına olduğuna inandığımız bu konuda polemik yaratmamalıdırlar.
           Bize iftira ve çirkin saldırıda bulunanlara karşı tüm hukuki haklarımız saklı kalmak şartıyla aldığımız bu kararı savunuyoruz.
          Alınan bu kararı eleştirmek de, beğenmek de tüm halkımızın hakkıdır.
          Bu projenin 2007 yılında sunulduğu ilk haliyle kabul edilmemesi için sorumluluk gösteren ve ıslah edilmesini sağlayanlara, tüm sivil toplum örgütlerine teşekkür ederiz.
          Alınan kararın sadece CHP Meclis Grubunu yıpratmaya yönelik eleştirilmesi de manidardır. Order Retin-A online
          Sonuç olarak çevresel, sosyal duyarlılıklara özen göstererek, Bodrum ve Bodrum yarımadasına yararlar getireceğine inandığımız bu kararın hayırlı olmasını dileriz.”

 

CHP BODRUM İLÇE VE BELEDİYE MECLİS GRUP BAŞKANI
Durmuş Ali ÖZTÜRK ve
BODRUM BELEDİYE MECLİSİ, CHP GRUBU ÜYELERİ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.