Bodrum Gündem

NOSTALJİ BİTEZDE GERÇEK OLUYOR…

Bitezde tarihi ve eski evlerin restore edilerek ev pansiyonculuğuna kazandırılacağı, Bodrum un 4-5 yıldızlı tesisler açısından doyum noktasına geldiğini belirtildi.

NOSTALJİ BİTEZDE GERÇEK OLUYOR…
05.01.2011
0
A+
A-

 


 


 


 


levonorgestrel online  


Bitez’in tarihi Evleri Pansiyon Oluyor.


NOSTALJİ BİTEZ’DE GERÇEK OLUYOR.


Bitez’de tarihi ve eski evlerin restore edilerek ev pansiyonculuğuna kazandırılacağı, Bodrum’ un 4-5 yıldızlı tesisler açısından doyum noktasına geldiğini belirtildi.


order cheap Cialis

 


Bodrum Gündem Haber


Bitez Belediye Başkanı CHP’li İbrahim Çömez “Doğa ve tarihi güzellikleri ile ünlü beldemizde eski ve atıl vaziyette duran mandalina bahçeleri içerisinde ki evlerin turizme kazandırılması için çalışma başlattık. Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile ortak hazırlayacağımız projede eski evleri orijinal yapısına uygun restore ederek “eko turizm” ile “kültür turizmi”ni birlikte yapıp, 60’lı yıllardaki ev pansiyonculuğuna yeniden yaşama geçireceğiz” dedi.


20 TARİHİ EV PANSİYON OLACAK…


Bitez ile Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliği ile hazırlanmakta olan proje ile, 2011 yılından itibaren beldede tespit edilen, 20 eski ve tarihi Bitez evinin ev pansiyonculuğu yapılabilmesi için, restore edilerek turizme kazandırılacağı belirtildi. Bodrum’un doğası ve tarihi ile korunmuş beldelerinin başında gelen Bitez’de mandalina bahçeleri içerisinde ve yamaçlarda atıl vaziyette kalan evlerin 1960 ‘lı yılların başında olduğu gibi ev pansiyonculuğu ile başlayan turizmin geri getirileceğini belirten, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez “Üniversitenin bilim kurulu ile yaptığımız çalışma sonucu mülk sahipleri ile de konuşarak 20 evi eko turizm ve kültür turizmi ile kaynaştırarak turizme kazandıracağız.Yaptığımız çalışmada 70-200 yıl arasındaki evler yine orjinaline sağlık kalınarak, Akdeniz mimarisinde olduğu gibi doğal taş, kiremit çatı ve musandralı tipte yapılacaktır. Yerli ve yabancı turistler mandalina bahçeleri arasında tarihin içerisinde yaşarak tatil yapacaklar.Bu proje ile bir yandan eski Bitez evlerini günümüz turizmine kazandırırken bir yandanda doğal yaşamı ve Bitez’in tabiatını korumuş ve gelecek kuşaklara aktarmış olacağız.Hazırladığımız proje önümüzdeki yıl hayata geçecek” dedi.


PROJE EGE VE AKDENİZ KENTLERİNE ÖRNEK OLACAK… Bodruma’da…


Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeler Başkanı Halil Özyurt Bodrum’ un 4-5 yıldızlı tesisler açısından doyum noktasına geldiğini belirterek “Artık yatak ve lüks otellerin sayısını arttırmaktan çok kaliteli ve zengin turisti bölgemize çekebilmek için farklı turizm kollarına yönelmeliyiz. Bu nedenle yöresel kültürleri modern çizgilerle birleştirerek gerçekleştirilecek, doğayı, tabiatı koruyucu eski evlerin pansiyon veya müstakil ev  olarak turizme kazandırılması ilçenin turizm potansiyeline ciddi katkıda bulunacağı gibi,proje Ege ve Akdeniz kıyılarındaki tatil kentleri içinde örnek olacak. Bodrum’da 50 yıl önce ev pansiyonculuğu ile başlayan turizm yaşatılmış olacağı gibi bir çok atıl vaziyette kalan evde değerlendirilmiş olacak” dedi.

generic Retin-A
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.