Bodrum Gündem

SU AKIYOR, YOLUNU BULUYOR…

05.01.2011
0
A+
A-

Türkiye&8250;nin her bir köyünde beldesinde, kasabasında ve kentlerinde olduğu gibi yapılacak olanlara birileri taraf olur, birileri de karşı dururlar.

Buy Topamax on line 22 Ekim 1983′de Rahmetli Turgut Özal ve Necdet Calp televizyonda tartışıyorlardı, anımsarsınız. Halkçı Parti Genel Başkanı Calp, milyonlarca izleyicinin karşısında masaya yumruğunu indirip «BOĞAZ KÖPRÜSÜNÜ SATTIRMAM» demişti.
Ne oldu, sonra?

70′li yılların ortalarında Bodrum›da, Milta Marina, Su Ürünleri, Sanayi. Birileri yaptırmam demişler.
Ya sonra?
Ama Milta Marina›da, Sanayide, su ürünleri de karşı duranlara rağmen yapılmış, bu günlere kadar gelmiş.


96-97′lerde «OASİS» yapılmaya başlamış. Yine karşı çıkanlar, olmaz diyenler çıkmış. Ruhsatsız diyenler, imara aykırı diyenler, alt katların sığınak olmasına karşın dükkan olarak kullanılacak diyenler karşı durmuşlar bu yatırıma.
Ya sonra?
Yapılmış, bitmiş. Bodrum›un tek ve en işlek Alışveriş Merkezi olmuş. Olmaya da devam ediyor.


buy Nolvadex Şalvarağa burnundaki «Gemi Yanaşma İskelesine» de karşı çıkılmış zamanında.
Ya sonra?
2010 yılı itibarı ile gümrük de oraya taşınmış, çatır çatır çalışıyor.


Diamond Of Bodrum, yıllarca sorun oldu. Bir sürü eylemler yapıldı. Sahipleri hakkında «özel harekatçı» diye polemikler yapıldı. Ruhsat verildi, verilmedi derken…
Ya sonra?
Traş edildi, göstemelik ve baklavalar yendi. Buda karşı duranların baklavaları yemesi ile tatlıya bağlandı.


Riksos Otelin bulunduğu «güzelbük» teki minik ada için, neler söylendi. Etrafının yüksek duvarlarla kapatılmasının kanuna aykırı olduğu söylendi tartışıldı, bağırıldı, çağırıldı.
Ya sonra? buy Cialis Soft online
O güzel adacıka «sultan çadırı» da konuldu, beton duvarlar daha bir yükseldi. Girişine de Bodrum dokusuna uymayan bir mimari abide de yapıldı.


Yalıkavak Gökçebel Mevkiinde «Palm Area» adında 7 yıldızlı, süper lüks otel, köylünün merası işgal edilerek yapıldı. Üzerine bir de Azerbeycan Bayrağı›da dikildi. Teknelerle gittik, bağırdık, protesto ettik. Gazetelerde yayınladık «İşgal Edildi» başlıkları ile. Oranın köylülerini dinledik, sizin meranız kaptırmayın dedik.
Ya sonra?
Hiiçççç. Yok bir değişiklik. Çok ama çok zenginler yine gelip gidiyorlar yine.


Adliye Binası gitmesin dedik, gitti. Golf için hayır dedik, karar çıktı uygulanmaya bile başlandı.
SONUÇ:«Su akar, yolunu bulur»…
Bir şeylere karşı çıkmak, sonucu değiştirmiyor «Su akıyor, yolunu buluyor» Ya yöntem de bir hata var, yada sistem bunu gerektiriyor. Bodrum için, «her şey dahil sistemi» yanlış diyoruz, fakat bir türlü vazgeçmiyoruz, kontrollü büyümek gerekir diyoruz, süratle büyümeye devam ediyoruz.
Karşı çıkıyoruz bir şeylere ama, sonunda baklava yiyip tatlıya bağlıyoruz.
Önümüzde bir kaç tane karşı duruş var, Kisse Bükü, Belediyelerin Birleşmesi, Hükümet Binasının Taşınması, TOKİ vesaire, vesaire.


Ne diyorsunuz? «Su akar, yolunu bulur» mu?
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.