Bodrum Gündem

AVM ve Otel Kredisine Yüzde 50 Sınırı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ticari işletmelere verilecek kredilere de yüzde 50 sınırı getirdi.

AVM ve Otel Kredisine Yüzde 50 Sınırı
10.01.2011
0
A+
A-


 

 

 

AVM ve Otel Kredisine Yüzde 50 Sınırı

 


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ticari işletmelere verilecek kredilere de yüzde 50 sınırı getirdi. Buna göre alışveriş merkezi (AVM), otel vb gayrimenkullerin teminat olarak alındığı ticari kredi kullanmak isteyenler, bedelin yarısını kendisi karşılamak zorunda. order Cytotec


 


Ticari kredilerde kullandırılacak kredinin gayrimenkulün değerinin yüzde 50′sini geçmeyeceğine yönelik hükmün kapsamına hangi alımların girdiği belli oldu. Buna göre fabrika binası, dükkan, alışveriş merkezi (AVM), otel, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin teminat olarak alındığı ticari kredi kullanmak isteyenler, bedelin yarısını kendisi karşılamak zorunda. Bu kapsamda kullanılacak tüm krediler 16 Aralık tarihli kurul kararı kapsamında değerlendirilecek.


 


BDDK tarafından 30 Aralık 2010 tarihinde alınan karara göre 1 Ocak 2011 tarihinden önce tahsis edilen veya kullandırılan konut teminatlı krediler, kredinin kullandırıldığı bankaca yeniden finanse edilmesi durumunda 16 Aralık 2010 tarihli kurul kararı kapsamında değerlendirilmeyecek. Birden fazla gayrimenkulün teminat olarak alındığı durumlarda kredi tutarının teminat olarak alınan gayrimenkulün değerine oranının hesaplanmasında, toplam teminat değeri dikkate alınacak. Yine bu kapsamda değerleme işlemleri yapacak şirketlerin 5411 sayılı Bankacılık Kanunu uyarısında mesleki sorumluluk sigortası yaptırması zorunlu.

Professional Viagra online Order Retin-A online
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.