Bodrum Gündem

HABERİMİZDEN SONRA ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI…

Dün yaptığımız Mumcular Zehirli Duman Altında haberimizin yayınlanmasından sonra, Belediye Başkanı gerekli çalışmaları başlattığını açıkladı.

HABERİMİZDEN SONRA ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI…
12.01.2011
0
A+
A-


 

 

 HABERİMİZDEN SONRA

MUMCULAR’DA YANAN ÇÖPLÜKTE ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI…

 


Dün yaptığımız Mumcular Zehirli Duman Altında haberimizin yayınlanmasından sonra, Belediye Başkanı gerekli çalışmaları başlattığını açıkladı.


 


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


“MUMCULAR ZEHİRLİ DUMAN ALTINDA” haberimizin yayınlanmasından sonra sorumlu yerel gazetecilik gereği Belediye Başkanı Birol Aydın’ı aramıştık. Ulaşamayınca Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Asım Başaran’ı arayarak haberimizden ve vatandaşlardan aldığımız bilgileri ilettik.


 


Mumcular Belediye Başkanı bu gün yaptığı yazılı açıklama ile yanan çöplük yangını ile ilgili gerekli çalışmaları başlattıklarını bildirdi. buy Vermox online


 


Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın tarafından yapılan açıklamada;


“Çöplük yangınının sadece Mumcular beldesinin değil tüm Bodrum İlçesinin sorunu olduğunu belirten  Mumcular belediye başkanı Birol Aydın, “Bildiğiniz üzere 6 – 7 gündür süren Beldemiz sınırları içerisinde bulunan çöplük alanında gaz sıkışması nedeniyle süren bir yangın söz konusudur. Fakat bu yangınlar her çöplükte yaşandığı gibi bizim sınırlarımız içerisinde de ne yazık ki yaşanmaktadır. Belediyemizin ekipleri gece gündüz çalışmalarını sürdürüp soğutma çalışmalarını yapmaktadır. Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan çöplük sahası belediyemizin kuruluş tarihi olan 1972 yılından bu yana kadar kullanılmaktadır. Sayın Muğla Valimiz Fatih Şahin ve Bodrum Kaymakamımız Feridun Cemal Özdemir’inde çok önem verdiği ve öncülüğünü yaptığı Turizm Altyapı Birliği tarafından Bodrum’un tüm belediyelerinin yararlanacağı modern bir katı atık depolama tesisi yapılacak. Bu konu 2005 den beri devam eden bir süreç. Bu konu Bodrum Belediyeler birliği ile başlayıp, son olarak turizm altyapı birliğinin yapmasına karar verilene kadar günümüze gelen bir süreç. Bu sorun sadece Mumcular’ın değil Bodrum ilçesinde bulunan diğer belediyelerinde mağdur olduğu bir durum. Bizde Mumcular Belediyesi olarak diğer 10 Belediye gibi, katı atık depolama tesisinin bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Ayrıca çöplükte depolanan gazların birden bire alev alması ve bu gazların en alt katmanlarda da devam etmesi müdahaleyi çok zorlamaktadır. Ama Belediye ekiplerimizin özverili çalışmaları ile soğutma çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.Bunun yanında çöplük bölgesinden pis su aktığı iddaa edilmektedir.Bu kesinlikle doğru değildir.İsteyenler çöplük bölgesine gidip suyun akıp akmadığını yerinde görebilirler. Ayrıca Konacık Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tosun’da Konacık Belediyesi’nden bize araçlarını göndererek çok yardımcı oldular. Kendilerine çok teşekkür ederim. Mumcular halkı ve Bodrum’lular merak etmesinler bu durum en kısa zaman içerisinde halledilecektir.Bu durumda çöplüğün yerini değiştirmek bize nasip olacaktır.” dedi.



 

Açıklamanın ardından çalışmaları yerinden takip eden Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın yaşanan bu sıkıntıdan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Ve çalışmaların en kısa zaman içerisinde bitirileceğinin sözünü verdi.

 


Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran ile yaptığımız telefon görüşmesinde “Biz Yarımada için gereken tüm sorunları çözmek için varız. Belediye başkanımız gerekli çalışmaları başlatmıştır. En kısa zamanda da bu sorun çözülecektir” açıklamasını yaptı.


  Indocin online


 


 

buy Proscar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.