Bodrum Gündem

BAYKAL YATAĞAN DEVE GÜREŞİNDE..

Baykal: Deve Güreşleri de Kırkpınar güreşleri gibi tanıtılıp, yaygınlaştırılırsa, kış aylarında turizmin çeşitlenmesi anlamında katkı sağlar.

BAYKAL YATAĞAN DEVE GÜREŞİNDE..
17.01.2011
0
A+
A-

  order Colchicine online


 


 


Baykal:  “Deve Güreşleri de Kırkpınar güreşleri gibi tanıtılıp, yaygınlaştırılırsa, kış aylarında turizmin çeşitlenmesi anlamında katkı sağlar.”


BAYKAL YATAĞAN DEVE GÜREŞİNDE…


Deniz Baykal Deve Güreşlerini Dikkatli Bir Şekilde İzlerken Zaman Zaman Heyecanlandı.


 


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Yatağan Deve Güreşleri’nin onur konuğu olan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, deve güreşlerinin bir kültür, bir gelenek olduğunu ve turizm için değerlendirilebilecek bir olay olacağını söyledi. Deniz Baykal, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ve CHP Muğla Milletvekilleri Fevzi Topuz, Dr.Ali Aslan, Prof. Gürol Ergin ve MHP Muğla Milletvekili Prof. Metin Ergun ile birlikte Yatağan Deve Güreşlerini izlediler.


 

Baykal MHP Muğla Milletvekili Prof.Metin Ergun ile yan yana oturdu. Zaman zaman heyecanlanan Baykal ve Milletvekilleri, bir ara develerin önlerindeki çite kadar gelmelerinden dolayı kalkmak durumunda kaldılar. Baykal ve milletvekilleri deve güreşlerini izlerken ekmek arası “deve sucuğu” yediler.

 


Deniz Baykal deve güreşlerinin turizm bağlantısı  ile ilgili olarak “Turizm insanların bilmediği, gitmediği yöreleri, toplumları, coğrafyaları, gelenekleri tanıması ihtiyacından kaynaklanır. Turizm coğrafyaları tanımak görmek için yapılır elbette, ama bunun ötesinde turizm insanları, toplumu, tarihi ve gelenekleri öğrenmek, anlamak içindir. Türkiye’ye gelenler dinlenmeye geliyorlar. Denizden, kumdan, güneşten yararlanmaya, eğlenmeye geliyorlar. Bununla ilgili altyapımızda var, güçlü de üstelik. Ama güneşin altında yan gelip yatmak değil turizm. Ülkemiz deniz, kum güneş dışında da çok zengin değerlere ve kültüre sahiptir. Gelen turistler de aslında bunun bilincindedir. Zengin tarih, kültür değerlerine sahip olan ülkemiz. Yatağan’da ve çevresinde yapılan deve güreşlerini de önemli bir kültür hazinesi, bizim geleneklerimizin bir parçasıdır. Etrafımıza baktığımızda 10 binden fazla insan buraya akın etmiş. Buraya gelenlerin tümü bizim vatandaşlarımız. Yabancı turist göremiyorum. Ama bu kendi geleneklerinin, kültürünün bir parçası olarak bir araya gelmişler, kaynaşmışlar. Ege′nin her yöresinden halkımız buraya gelmiş, kültürünü, geleneklerini paylaşıyor. Turizm bu işte. Eğer biz bunu yurtdışına tanıtabilirsek, anlatabilirsek, tıpkı Kırkpınar gibi bir turizm endüstrisi haline dönüşebilir. Nasıl orası yavaş yavaş dünyanın ilgisini çekiyor. Avrupalılar deve güreşlerine biraz ilgisiz kalabilir. Ama Ortadoğu ve Arap ülkelerinin ilgisi mutlaka çeker. dedi.


buy Paxil  


Baykal Bodrum’un 12 ay turizm yapabilmek için yaptığı çalışmaları izlediğini de belirterek; “Elbette Bodrum çok zengin bir turizm altyapısına sahip. Bodrum ve Muğla’nın tamamında bu güreşleri alternatif olarak değerlendirmeye konulması iyi olur.” şeklinde konuştu.   Brand Viagra 100MG


 


Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık tarafından plaket de verilen Baykal “Develerin Arenasında” tur atarak sahadan ayrıldı. Baykal yaklaşık üç saat güreşleri dikkatle izledi, yanındakiler ile kritikler yaptı. Sahadan ayrılması sırasında halkın yoğun ilgisi ve tezahüratı vardı. Aracına ulaşana kadar birkaç kez izdiham yaşandı ve Baykal ezilme tehlikesi atlattı. Sahada görevli Belediye Güvenlikçileri ve korumalar el ele tutuşarak güvenlik korteji yaptıktan sonra Baykal aracına ulaşabildi.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.