Bodrum Gündem

BODRUMda Kürtçe Kurs..

Bodrumda bir araya gelen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri İlçe binasında gerçekleşen Kürtçe alfabe kursuna katıldı.

BODRUMda Kürtçe Kurs..
17.01.2011
0
A+
A-

 


buy methotrexate online  


 


 


BODRUM’da Kürtçe Kurs…


 


Accutane price  


purchase Asacol Bodrum Gündem Haber


Bodrum’da bir araya gelen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri İlçe binasında gerçekleşen Kürtçe alfabe kursuna katıldı.


 


Kursa BDP’li yaklaşık 100 üyenin yanı sıra, Muğla BDP İl Başkanı Mehmet Polat, Milas İlçe Başkanı Ahmet Mızrak, Bodrum İlçe Başkanı İdris Danışlı ve Türkiye Yeşiller Partisi Kurucusu Bilge Contepe katıldı. İlçe Binasında toplanan üyeler, Kürtçe dili üzerine uzun yıllar araştırma yapmış olan yazar Mustafa Barak’ın koordinasyonu ile gerçekleşen ve Kürtçe Alfabe sunumunu yapan Gökhan İmer’in anlattıklarını dikkatle takip ederken bol bol not tuttu. Tahtaya Türkçe ve Kürtçe olarak ‘Yaşasın Barış’, ‘Biji Aşti’ yazan İmer’in daha sonra ise ‘Kürtçe Kürtlere yasaktır’ yazması dikkat çekti. İlçe Binası içerisinde ki duvarlar da ise yine Türkçe ve Kürtçe ‘Dil Evrenseldir’, ‘Dilimiz Onurumuzdur’ ve ‘Dilimin sınırları Dünyamın sınırlarıdır’ yazılı pankartlar göze çarptı.


 


Bodrum İlçe Başkanı İdris Danışlı, Dilin bir toplum için en önemli Kültürel değer olduğunu belirterek,” Dil bir Ulusun Anayasasıdır. Ülkemiz çok sayıda Milletin bir arada yaşadığı bir coğrafyadır, bütün uluslar arası sözleşmelerde dil hakkı demokratik bir hak olmayı tamamlamıştır, bizler de ana dilde eğitim hakkı tanınmasını istiyoruz. Dünyada bir çok ülkede birden fazla ana dil eğitimi olmasına rağmen Türkiye’de milyonlarca insanın konuştuğu Kürt dili Devlet tarafından ihmal edilmektedir. Bu nedenle ana dilimiz Kürtçe ve konan yasakların uluslar arası sözleşmelerde kalan çekincelerin kaldırılması ana dilde eğitim-öğretim talep ediyoruz” dedi.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.