Bodrum Gündem

620 Kişi 10 milyonluk Osmanlı Mirasının Hayali Peşinde…

Güvercinlikte Hacı Hüseyin Ağanın 200 yıl önce bıraktığı iddia edilen, 100 milyon lira değerindeki 320 dönüm arazide miras hakkı olduğunu iddia eden yaklaşık 700 kişi Mumcular beldesinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

620 Kişi 10 milyonluk Osmanlı Mirasının Hayali Peşinde…
18.01.2011
0
A+
A-


 

 

 

Güvercinlik′te Osmanlı Mirası İzdihamı…

620 KİŞİ 10 MİLYON DOLARLIK OSMANLI MİRASININ PEŞİNDE… generic Cialis Professional


Güvercinlik’te Hacı Hüseyin Ağa’nın 200 yıl önce bıraktığı iddia edilen, 100 milyon lira değerindeki 320 dönüm arazide miras hakkı olduğunu iddia eden yaklaşık 700 kişi Mumcular beldesinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.


Güvercinlik 


Bodrum Gündem Haber


Güvercinlik ve Sazköy sınırları içerisinde 200 yıl önce Osmanlı döneminde yaşayan  Hacı Hüseyin Ağa′dan kendilerine yaklaşık 10 milyon dolar değerinde 320 dönüm arazi kaldığını iddia eden yaklaşık 700   kişi Mumcular Belediyesi Düğün Salonu’nda Pazar günü 3. kez düzenlenen toplantıya katıldı. Kocaeli Gebze’den order citotec   gelen Barın Emlakçılık Gayrimenkül yöneticisi Tuncer Rıfat Barın’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya Haci Hüseyin Ağa’nın torunları ve mirasçıları olduklarını iddia eden ve İzmir, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bolu, Bursa, Aydın, Denizli ile İngiltere ve Almanya’dan gelenlerde katıldı.


Barın yaptığı konuşmada bir yıl içerisinde yapılan araştırmalardan sonra 630 civarında mirasçı saptandığını belirterek “Verasetlerin çıkmasıyla arazilerin varisleride kesinleşti. Asıl mirasçı sayısı 1300 civarındaydı. Davayı yakından takip etmek için mirasçılardan 6 kişisi seçerek komisyon oluşturduk.Mirasla ilgili veraset ilamları çıktı. Davalardan dolayı Güvercinlik köyünün satışını mahkemeden talep edeceğiz. Eğer bu arada komisyonlardan uzlaşma çıkarsa davaları düşürüp tapularını vermeyi amaçlıyoruz” dedi.


 Barın Güvercinlik ve Sazköy sınırları içerisindeki 375 dönümlük arazi üzerinde şu ana kadar tespit edilen 176 kişiye ait ev ve işletme bulunduğunu ve Hüseyin Ağa′nın 3 eşinden 11 çocuğu olduğunu, 8 çocuğunun soyunun devam ettiğini, bunlardan 33 torunu olduğunu belirtti. Barın “Arazilerin toplam değeri 10 milyon doların üzerinde, mirasçı sayısı ise 630 civarında. Mirasçıların haklarını elde edebilmeleri için Kocaeli Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açtık” dedi.


Güvercinlik köyü muhtarı Mehmet Gereme ise 1963 yılında Osmanlı tapularının tamamen TC tapularını çevrilme işlemlerinin tamamlandığını ve arsaların en az 20 kez üst üste satışının yapıldığını söyledi.


 


Mirascılar: “Hayali bile Güzel”


Toplantıda konuşan Bodrumlu emekli polis memuru 68 yaşındaki Hüseyin Özbek “Hacı Hüseyin Ağa’nın akrabasıyım. Benimde mirasta hakkım olduğunu söylediler, buraya geldim ancak tapu, kadastro veya krokilerde adımı bulamadım, belki bir hayal ama milyonların teleffuz edildiği ortamda bu hayali kurmak bile güzel” dedi.


 


Muhtar Gereme: “Üç dönemdir muhtarım, konuyu ilk kez duyuyorum”

order Paxil online

Üç dönemdir Güvercinlik köyü muhtarlığı yapan Mehmet Gereme ise “Bugüne kadar Güvercinliğin bu şekilde bir ağanın arsası olduğunu duymadım, duymadığım gibi bu konuda araştırma, inceleme veya hak edene de rastlamadım. Köyümüzde halen 100’e yakın turistik tesis, 50 işletme, 1000’in üzerinde konut var. Kış aylarında 5 bin, yaz aylarında ise 15 bin kişi yaşıyor. Konu ile ilgili bölgedeki emlakçılar ve yaşlılarla konuştum bu konuda bir bildikleri veya geçerli evrak yok. Güvercinlik’te tüm Osmanlı tapuları 1963 yılına kadar TC tapusu haline getirildi ve ardından onlarca kez tapu satışı yapıldı. Şimdi geriye dönük hak kazanmak mümkün, değil, bunlar Okyanus’ ta hamsi avlamaya çıkmışlar. Güvercinlik’de yıllardır satışlar noter ve hisse senedi ile yapılıyor. Geçtiğimiz yıldan itibaren ise iskan ruhsatları belediyeler tarafından verilmekte vatandaşlar tapularını almakta. Şu ana kadar tapu veya mülkler konusunda bir yasa dışılık yaşanmadı. Buradaki vatandaşlar işgalci konumunda değil, çünkü her türlü vergilerini veriyorlar. Sanıyorum bazıları rant veya hayal peşinde koşuyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.